Knackig inledning, slutspel ändå möjligt!

Förra måndan ett inlägg om ny vecka, nya möjligheter. Då trodde jag verkligen inte att vi i dag skulle kunna summera till ytterligare två förluster efter ett insläppt i baken på Hovet mot AIK efter bara 19 sek eller att våra 40% i PP skulle överglänsas av SSK´s smått osannolika 80% i fredags. Då har jag inte ens nämnt att vi för minst fjärde gången den här säsongen tappat en ledning.Är detta då sämsta inledningen någonsin för ett lag som ska spela slutspel i vår?

Våran enda poäng och 12-19 efter fyra omgångar så klart allt annat än okej.. men det finns faktiskt lag som sedan ligan spelades med 14 lag har inlett ännu sämre och ändå kunnat resa sig.

Säsongen 13/14 låg Rögle BK jumbo helt utan poäng med målskillnaden 5-13, men slutade trots det 7:a med 80 poäng.

Säsongen 10/11 låg Mora IK även de sist helt utan poäng och med målskillnaden 4-20, men slutade trots det 7:a med 84 inspelade poäng.

Rögle BK gick för övrigt upp till SHL säsongen efter så även ifall det just nu ser nattsvart ut finns det inget som per automatik innebär att morgondagen behöver bli lika djävlig för det. Med det inte sagt att vi kommer spela i SHL säsongen 18/19 men med Rögles resa i minnet visar det iaf att allt är möjligt.

Våra då 19 insläppta? Rätt så långt ner sedan 09/10 även om både Mora enligt ovan släppte in 20 säsongen 10/11 vilket även Borås HC inledde med säsongen dessförinnan.

Sedan då special teams som vi skröt upp efter försäsongen? Just nu visserligen 8:a i ligan via 17,65% men utan de tre påsarna i fredags faktiskt 0% och elva misslyckade försök och sedan då Sveriges eller möjligen världens minst box har så här långt bara 50%. Där finns det en del att jobba på. Och inte bara en del.

* * *

Tanken var att belysa att allt är möjligt, sedan om vi verkligen kan göra resan som Rögle BK redan gjort är inte jag mannen att svara på. Jag tycker kanske inte heller att sitt lugn i båten är rätt mantra just nu.

Jag tycker som jag skrivit tidigare att när nu både den kritiserade sportchefen och de kritiserade tränarna fått bygga laget mer efter eget huvud och anpassat efter spelidé finns det inte längre några ursäkter. De bär och ska ta allt ansvar. Sedan vet jag inte vilket tålamod som styrelse och vår GM Fagervall har, kan bara konstatera att 3 131 i T3 Center i fredags var den näst sämsta publiksiffran i den andra hemmamatchen för säsongen sedan vi gick upp från Div 1.

Inte alls säkert att de gröngula fansen har lika stort tålamod eller förståelse för att ”processen tar tid”, ”vi har många nya” etc. Det visar väl inte minst det öppna brevet (länk) från supporterklubben Green Devils under helgen?

Fältet som vanligt fritt.

19 thoughts on “Knackig inledning, slutspel ändå möjligt!

 • 26 september, 2016 kl. 17:14
  Permalänk

  Inte kul att förlora men jag tror att det kan vara värt att vänta lite och se hur det går några matcher till innan det är dags att skrika om avgångar och annat. Ge dem en chans, kom ihåg att det var ett jävla liv mot waltin efter fem inledande vinster och sedan nästintill bara förluster men sedan vände det och blev bra. Tyvärr så hade det sågats och skrikits rätt rejält innan framgångarna kom och vem vill stanna i en klubb där det sågas ordentligt efter tre förluster?

  Kommer laget att prestera bättre om de sågas som lag eller kommer de enskilda spelarna och prestera bättre när det skrivs om hur kassa de är på olika forum? varken spelare eller tränare tror jag tycker det är så trevlig! Och vilket rykte får klubben bland andra spelare och tränare i hockeysverige? Attraktiv arbetsplats? Utvecklande spelarmiljö? Fans ska väl stötta laget i vått och torrt…..

  Svar
  • 26 september, 2016 kl. 18:21
   Permalänk

   Inte så trevligt? Nej, det är såklart inga krav och hårda ord bland andra ELITFÖRENINGARS fans. 🙂 Jag kan lugna dig med att INGEN klubb får dåligt rykte pga krav bland fansen. Dåligt rykte får man möjligen när fans slåss och beter sig väldigt illa, och knappt då ibland. Jag kan också upplysa dig om att garanterat de flesta elitidrottsmän taggas av krav. Och en sista sak bara. Man kan älska ett lag trots att man ställer krav på hur saker sköts. Jag kan nästan fundera på vilka som är de fans som brinner mest. De som reagerar när de går dåligt, eller de som tydligen inte tycker att det spelar så stor roll. Kan inte ni ,som inte bryr er så mycket om framgångar, acceptera att det finns de som ställer lite högre krav? Jag accepterar absolut er som inte bryr er så mycket om hur saker går.

   Svar
  • 26 september, 2016 kl. 18:53
   Permalänk

   Klart du måste framföra din åsikt när det går dåligt
   Men det finns ju gränser
   Men kan ju inte bara blunda för allt………………..

   Svar
 • 26 september, 2016 kl. 17:47
  Permalänk

  känns sjukt att det ens finns folk som bryr sig om löven längre tyvärr :/ mitt intresse har då minskat väldigt mycket av vår trios misshandel av klubben

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 17:49
  Permalänk

  Vadå ge det en chans? Vi gav Mr tuggummi hela förra säsongen och det såg lika jävligt ut hela säsongen som det gör nu. Vill helst aldrig mer se honom i stan.

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 17:54
  Permalänk

  Om T.J gör boxen ännu mindre kanske den fungerar?
  Skämt åsido. Gillar att du är positiv Mackan. Björklöven skulle behöva fler som du.

  Ska sanningen fram så har T.J spelat samma taktik i sextiotal matcher och den fungerar inte. Kevin räddade Björklöven förra säsongen och fick inget nytt kontrakt pga att han sa sanningen. Allt blev hans och andra kritikers fel.

  Om vi släpper förra säsongen och ser vad som hänt truppmässigt. Enorma förstärkningar offensivt t.o.m liten övertalighet på både centersidan och
  Yttersidan. Hårt jobbande killar som gränsar till SHL arbetskapacitetsmässigt. Men riktiga snipers lyser med sin frånvaro. Frågan är ju vad kostade forwardkalaset som ska bevisa att T.J:s och D.J strategi är den rätta?

  Tittar vi vidare på back-& målvaktsidan ser vi iallafall rent erfarenhetsmässigt bland dom nya spelarna att det är väldigt, väldigt billiga spelare. Jag klagar inte på dessa spelare men tittar man på deras ersättning så för nog nästan Björklöven mer än dom betalar för.

  Nu har jag ingen aning om hur kontrakten ser ut men är det inte idiotiskt att bara lägga en minimal del av lönebudgeten på backsidan, så säg till. Jag uppskattar kostnaden till mindre än 20% om nu budgeten är intakt på ca 7 miljoner.

  Till det ska ju läggas att man spelar ett väldigt offensivt spelsystem som ställer stora inviduella krav på både backarna och målvakterna.

  Som jag sa är det inte spelarnas fel och Björklöven betalar inte heller för det. Men hur kommer det sig att man i princip bara har 1 spelare på Back-& målvaktsidan som presterat på hög hockeyallsvensnivå tidigare?
  Är inte det en katastrof nu när Björklöven är inne på sin 4:e raka säsong i Hockeyallsvenskan?
  Är det så man tar sig till SHL?

  Man har varit så ivrig på att visa att spelsystemet fungerar så man har tokchansat med den bakre delen av laget. Vilket givetvis inte fungerar och inte kommer fungera någon längre stund.

  Nu är goda råd dyra om det inte ska spelas negativt kval till våren.

  Svar
  • 26 september, 2016 kl. 18:51
   Permalänk

   Jag räknar då till 5 backar som har erfarenhet av HA och även SHL

   Svar
   • 26 september, 2016 kl. 19:10
    Permalänk

    Som har presterat på hög hockeyallsvensnivå.
    Då räknar bort Stefan Andersson som en fd. Kanske han skulle fungera bättre med en annan taktik. Men över -20 som han hade förra säsongen är inte hög nivå.
    Sedan tror jag t.ex LEJ kan bli riktigt bra på sikt men är inte där defensivt än.

    Svar
    • 26 september, 2016 kl. 20:28
     Permalänk

     Inte för att dom hat varit bra:)Mest ironisk:)

     Svar
 • 26 september, 2016 kl. 19:04
  Permalänk

  Sedan börjar de traditionella skadeproblemen nu återigen göra sig påminda! Nicke J, Kim K, Cody M, Axel O är alla uppsatta på listan över diffusa och oförklarbara skador. Ingen vet när de kan vara åter i spel. Förut var det alltid backarna som drabbades så där har det skett en förändring jämfört med tidigare säsonger. Varför drabbas inte andra lag på samma sätt som Björklöven? Kan det vara något fel i grundträningen eller tränar man bara fel i allmänhet? En annan fråga man kan ställa sig är när andra lag hamnar i svackor så jobbar de sig ur dessa och verkar inte vara märkbart psykiskt påverkade i negativ riktning, medan Björklövens spelare bara sjunker djupare och djupare i den mentala nedåtgående spiralen och förlusterna därefter känns rätt förutsägbara. Är vi då både fysiskt och psykiskt sämre tränade än andra lag? Kanske behövs en heltidsanställd idrottspsykolog? Snart behövs det i alla fall till oss fans!

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 19:23
  Permalänk

  Tommy&Marcus vänder det här, får de kämpa på ett tag så kommer utdelningen. Stefan A giftig i pp och Hage öser in poäng. Top3 är min gissning när allt är klart. Tommy=guldtränare

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 19:44
  Permalänk

  Det är snart 60 matcher som gått sedan tränar trojkan tog över löven och faktum är att ingen match spelats speciellt bra.
  Väldigt konstigt från en f.d guldtränare!!
  Spelet efter bara 4 matcher ser ju ännu sämre än i vintras, hur kan man så tro att det ska bli så mycket bättre..sämsta man har sett!!
  Bakåt är ju som ett såll ibland..våra viktigaste poster ,målvakterna är stukade redan nu tror jag, är de ju en chansning med dessa inför säsongen verkar de som.
  Har inte mycket förhoppningar att man ska lyckas som det har sett ut.
  Nytt tänk är det ända, från en ny tränarduo..m.fl!!

  Svar
  • 26 september, 2016 kl. 19:55
   Permalänk

   60 matcher och allt blir bara sämre och sämre trots att han fått rensa bort de spelare som han inte kom överens med och plockat in de som han vill ha. Alla som fortfarande tycker detta är ok och ska fortsätta måste vara sjukligt naiva. Som jag sagt tidigare, hade jag misskött mitt jobb så illa hade jag varit arbetssökande för länge sedan.

   Svar
  • 27 september, 2016 kl. 10:19
   Permalänk

   Det är väl inte speciellt konstigt av en ”guldtränare” som hade en självkörande bil till lag. Se över uppställningen från 2011/2012 med namn som: Calle Järnkrook, Sebastian Lauritzen, Jacob Silfverberg, Elias Lindholm, Mattias Ekholm och två riktigt duktiga målvakter.

   Han behövde väl mest visa upp sig i båset och visa att det fanns en tränare där, till och med jag hade kunnat ”coacha” den laguppställningen till ett SM-guld det året.
   Man ser till Tommys meriter som Guldtränare, men man ska komma ihåg ovanstående samt att säsongen därpå när flertalet av namnen försvann landade Tommys ”nya brynäs” på en 8e placering i tabellen.
   Man ska inte ta SM-guldet från honom, det är en merit och han ska väl hyllas på det sätt som bör vid ett sådant tillfälle. Men man måste se till omständigheterna, och det faktum att därefter har det inte gått sådär jättefantastiskt för lagen som Tommy har tränat. Jag tycker ovanstående talar för sig själv.

   Man värvade Tommy och tittade direkt på ”Men, han har vunnit SM-guld, klart vi ska plocka in en guldtränare om vi har möjligheten!!!!!!!!!!!”, men man tittade inte på omständigheterna, spelidén, prestigelösheten, förmågan att lära ut, förmågan att pusha sitt lag till deras yttersta prestation och så vidare.
   ”En guldtränare” låter ju jävligt bra i allas öron.

   Svar
 • 26 september, 2016 kl. 19:50
  Permalänk

  Den här säsongen är körd, blir nog bara glad om vi klarar av att undvika kval. Tuggummi-Tommy och hans vapendragare Åkerblom har förbrukat allt, vekligen ALLT förtroende. Sportchef Johansson likaså. Efter en säsong + 4 matcher (trots att de nu format truppen utifrån specifikationer som stämmer med spelidén) har de mer än väl bevisat att det inte går att spela en sån hockey på den här nivån, med de tillgängliga spelarna.

  När vi nu dessutom (som vanligt de senaste åren) drabbas av de oundvikliga skadorna ser det allt annat än muntert ut. Det är ju inte heller några dussinspelare som är borta… Kimpa vet vi ju hur nyttig han är, Ottosson har kanske varit bäst hittills, Murphy – tilltänkt som toppspelare, Nicke – alltid nyttig i det tysta, och har dessutom lärt sig hitta målet.

  Backsidan och målvakterna har inte direkt briljerat. Fast varför TJ envisas med att matcha Stefan Andersson så mycket är en gåta, t.o.m. Pavel, som många trodde skulle vara rundningsmärke har ju presterat bättre.

  Och snälla ni som tjatar om Lindskoug… Ge upp! Det kommer inte att hända, och det kan inte vara omöjligt att hitta någon som håller, bara nån slantar upp degen… Hörde jag extern sponsor?

  Nä gott folk, bered er på en mörk vinter med TJ & co: Om vi slutar 12:a är jag nöjd utifrån förväntningarna…

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 20:47
  Permalänk

  Målet för Björklöven är måhända ett nytt kontrakt. Inte högre eller lägre. TJ fick kontrakt på tvenne säsonger trots att han var förbrukad i gamla klubben.Kunskapen fanns men han fick förtroende.Kanske var han billig. Om han fattar att han inte basar över ett topplag ska målet vara inom räckhåll.Defensiv och snålspel är många ggr ett vinnande drag.Så mitt råd är att tänka om och tänka rätt.

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 21:14
  Permalänk

  Stefan A -4 än så länge mest minus i laget, Jonas E +2 bäst i laget.

  Svar
 • 26 september, 2016 kl. 22:50
  Permalänk

  Det värsta är att inte bara A-laget utan juniorlagen förlorat allt hittills. Ungdomslagen likaså enligt utsago.
  A-laget tappar ledning i varje match och är skadedrabbat vilket tyder på att man kanske tränat för dåligt och t o m fel?
  Det gnälls om att fansen ställer krav, men vad är det för fel på att vilja mer än bara förlora? I Björklöven finns det inte längre någon vinnarkultur eller jävlaranamma människor som vill och kan ställa krav utan hela föreningen är drabbad av lika för alla och chance The game. Ingen vill eller törs säga som det är att man har för softa människor som aldrig lyckats på viktiga positioner i organisationen. Träna stenhårt med bra innehåll och struktur så kommer resultaten, men det gäller isf rakt igenom hela organisationen från små barn till elit och A-lag. Det finns tyvärr inga genvägar i dagens hockey! Synd bara att ingen vill göra något åt det som alla förstått!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: