Kim Sunna till Löven?

Jimmys blogg har mer och mer förvandlats till en Lövenblogg. Senast i raden av namn är Mörrums 23-årge forward Kim Sunna, med 9 elitseriematcher i benen i Brynäs samt 59 allsvenska matcher i Västerås. De senaste säsongerna har mest handlat om div 1 spel i Arboga, Kiruna och senast Mörrum, där han var bland annat var lagkamrat med Magnus "Stiga" Erksson. Kim vann lagets interna poängliga föregående säsong med 27 (16+11) poäng på 37 matcher, vilket är helt ok med tanke på att laget harvade i botten av både division 1 F och div 1 F vår. Kim, som är rightfattad beskrivs på eliteprospects som en smart och teknisk spelartyp. Kreativ och snabb i tanken. Bra spelsinne och spelare ett ganska bra tvåvägsspelare. Rätt aggressiv och intensiv.

Det finns dock åsikter om att Sunna bara fått bra statistik för att han spelat med bra spelare och inte tillför mycket själv. Samma person menar att klubben istället till kommande säsong borde sikta in sig på Skövdes Andreas Nordfeldt och att man redan nu borde titta på Michael Wallén, idag hemmahörande i division 2 klubben Värmdö, där han formligen sprutar in poäng. Dessa killar har tydligen spelat ihop med Kim i Arboga. Låter onekligen som intressanta spelare och vem vet, kanske de redan finns under Hellgrens radar? Är inte silly season en härlig tid så säg?

0 thoughts on “Kim Sunna till Löven?

 • 16 juli, 2010 kl. 18:47
  Permalänk

  Skulle inte henrik nordfeldt äldre bror till andreas va nånting för löven han fick ju inte förlängt med västerås. Han är en bra tekare med bra skott och en lagspelare som spelar fysiskt. Vad säger ni??

  Svar
 • 16 juli, 2010 kl. 18:54
  Permalänk

  Och var det gäller kim sunna så är även kiruna intresserad av honom. Men jag har sett han spela förut och jag är faktiskt förvånad att han inte spelar i ett bättre lag jag såg även han i tv pucken där han gjorde 7-8 poäng på 7 matcher där han var grym. Men det jag gillar mest med honom är tekniken och hans spelsinne.

  Svar
 • 16 juli, 2010 kl. 21:47
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-07-16 18:54)
  Vad jag förstår så han hans utveckling stagnerat rejält de senaste 3 säsongerna och vad gäller tv-pucken snackar vi 7 säsonger. Du kanske kommer ihåg när Löven signade supertalangen Kristofer Persson 2003/04? han försvann ju fort och vad jag greppat så la han av bara 3 säsonger senare. En gång talang, inte alltid talang.

  Svar
 • 16 juli, 2010 kl. 21:55
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-07-16 18:47)
  Hellgren vill ju satsa ungt och ska vi ta in rutin så lär man satsa på Öbbe. Klubben kommer aldrig att skeppa upp Henrik för en eller annan säsong och personligen tror jag aldrig att han skulle vilja flytta upp heller. Sedan är han säkert på tok för dyr. Blir det inte allsvenskan så finns det ju ett otal div 1 klubbar i Stockholmsregionen som gladeligen skulle ta emot honom. Den enda som skulle tala för en sån värvning är att m,an sammanför honom med Öbbe i en riktigt rutinerad gubbkedja. De spelade ju ihop i Västerås säsongen 1998/99. Uppskattar dock din aldrig sinande flod av lediga spelare.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: