Kenttä med nästan fria tyglar inför 20/21

I går en genomgång av aktuellt truppläge inför 20/21. Något att beakta är att sportchef Per Kenttä numer bara har två spelare i backen Hellström och centern på Söder på kontrakt han själv inte signat.

När Kenttä skrev på i fjol hade vi väl ca ett dussin spelare på kontrakt, av dessa bl.a. en tilltänkt förstamålvakt i Pettersson från Mora IK, bland forwards hade vi SHL-meriterade forwards i bl.a. Söder, Lucas Eriksson och Lundberg. Med dessa på kontrakt garanterat en del av budgeten också. Detta gjorde så klart att sportchef Kenttä hade ett än tuffare jobb att få ihop en slagkraftig trupp till säsongsinledningen.

Sportchef Per Kenttä. Foto: Löven4Ever

Däremot är det nog ingen skräll att bygget i augusti torde se ut ungefär något som i fjol med två målvakter, sju backar och 14 forwards. Sedan kan det nog även 20/21 komma hända en del under säsongens gång.

Kom ändå i håg att under fjolårssäsongen var det inte mindre än tre backar utöver lånet på Bouramman som adderades, Hjelm visserligen på ett korttidskontrakt men ändå. Lägg därtill fyra forwards i Tyler Vesel, Fredric Weigel, Olle Liss och slutligen #18 Axel Ottosson som redan bestämt sig för att fortsätta kommande säsong. Apropå revanschlust och #ouppklaradeaffärer

#18 Axel Ottosson Foto: Lucas Norlin

Sedan bl.a. en del lån ut och att man bl.a. släppte #71 Stål Lyrenäs till Tingsryd AIF, men även kommande säsong lär det hända en del längs resans gång.

*

Sedan med nästan fria tyglar så klart svårt att sia i dessa i tider med Covid -19 och säkerligen flera partners som går på knäna. Men detta inlägg och rubriken syftade då inte till de rent ekonomiska ramarna, utan enbart det faktum att nu får sportchef Per Kenttä hart nät fullt ut sätta sin prägel på laget. Men vad som är sagt utåt rent ekonomiskt är att spelarbudgeten inledningsvis torde bli något liknande jämfört med i fjol och då ska det bli väldigt intressant att se hur bygget till sist kommer se ut.

Om man ex.is tittar på målvaktsparet, är det väl rätt troligt att vi kommer få se en rätt klar Cannata-etta i kombination med en ung svensk utvecklingsbar målvakt. Den här säsongen har vi i spelarbudgeten troligen haft två ettor, ett sådant mv-par skulle även kunna skapa lite mer ekonomiskt utrymme till övriga lagdelar.

När Kenttä i förrgår till hemsidan gav sin syn är prio att hitta ersättaren till Joe Cannata, sedan får man se hur paret ska formeras. Sett till ekonomin dock inte försvarbart med två etablerade, jag tror som sagt på en klar etta och ung up-coming som back up.

*

Tittar vi till backsidan just nu sju på kontrakt, här lite osäkert hur det blir med Popovic som vi lånade ut i fjol. Annars största frågetecknet ifall vi får behålla #12 Brian Cooper eller inte, därefter lite tyst kring #8 Alexander Deilert. Men på kontrakt ser vi bl.a. Adam Plant och nyförvärvet Karl Johansson, backsidan rätt stabil redan nu trots dessa frågetecken.

#8 Alexander Deilert Foto: Lucas Norlin

På backsidan menar Per att det inte är så många platser kvar, då man jobbar på några namn från i fjol torde det vara Deilert och möjligen Tornberg. Då tror jag man jobbar på att behålla en av dem och beroende på vad som händer med Cooper och ev. Larsen skulle båda kunna vara aktuella. På sista backplats antingen Popovic eller någon annan liknande. En ung utvecklingsbar.

*

När vi tittar till forwards finns en klar och även tämligen stabil grund med sju på kontrakt, vi har även redan nu fyra centrar i Andersson, Ottosson, Andreasson och Söder. I fjol inledde vi med Linkan som center i den första linan, även om det då kändes lite krystat. Men med denna uppställning och möjligen spetsat under säsongen med ytterligare en stabil center känns den del av bygget som rätt klar.

#96 Pontus Andreasson Foto: Lucas Norlin

Men helt klart måste det både in spets som ett par yngre spelare i truppen som frigör en del medel till den mer dokumenterade spetsen. I fjol plockade Kenttä in den rätt oprövade #96 Pontus Andreasson från Hanhals IF, jag skulle inte bli förvånad om vi kommer se ännu en eller möjligen två ”Andreasson” till kommande säsong. Det skulle även balansera bygget ekonomiskt lite bättre.

Det kan även bli så att vi kommer inleda säsongen 20/21 lite tunnare och med ännu några fler oprövade jämfört med i fjol och på sätt skapa än mer utrymme att kunna agera längs säsongen och beroende på hur Covid-19 kommer påverka oss framöver.

Kenttä menade i intervjun med hemsidan att många från fjolårstruppen fortfarande är aktuella och egentligen förstaval, men att marknaden är svårbedömd.

#44 Olle Liss Foto: Lucas Norlin

Jag listade i helgen tre namn jag gärna skulle vilja behålla, skulle Kenttä kunna knyta kvar ex.vis #44 Olle Liss och #90 Alex Hutchings tycker jag fw-sidan ändå skulle se rätt intressant ut. Den är inte på något sätt komplett eller färdig, men den kombinerat med ännu en spetsspelare, någon ny ”Andreasson”, någon ung HA-etablerad forward på g kombinerat med någon junior eller ett par på try out skulle det ändå se rätt intressant ut inledningsvis.

Men det var mina tankar..

Dina kommentarer, reflektioner eller tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Kenttä med nästan fria tyglar inför 20/21

 • 14 april, 2020 kl. 07:46
  Permalänk

  Skulle vilja se tränarparet på banan för jag tror det också avgör för många spelare om man väljer Löven före annat. Så där är min prio just nu. Får jag sedan behålla Olle och Deilert så skulle jag bli oerhört glad. Och jag hoppas och hoppas att Brian väljer att stanna kvar.
  För vi skall upp igen!

  Svar
 • 14 april, 2020 kl. 08:28
  Permalänk

  Lagbygget ser lovande ut.
  Backsidan ser bra ut även om Cooper försvinner och sedan den intakta kedjan med Fredrik Andersson som ger mig sinnesro.
  Även dom övriga forwards är bra ska tilläggas och är en bra grund och sedan får vi se hur Covid-19 förändrar utbudet på importer.
  Om säsongen kommer igång så behöver det inte betyda att nordamerikanerna kommer loss exempelvis men om dom gör det så vill jag gärna se fd KHK-målvakten Tanner Jaillet som ersättare för Cannata.
  Han såg grym ut under några matcher och med ett bättre försvar så skulle han nog bli en vägg.
  Det finns säkert bra målvakter i ECHL också om man har koll till vettiga priser men skulle Tanner skriva på för oss så är jag den första att köpa en tröja med hans nummer.
  Jag förväntar mig inte ett ”Allstarlag” kommande säsong ska nämnas utan jag tror vi kommer få se en väloljad lagmaskin sammansatt av mästerbyggaren Kenttä som jag litar på till 100 procent.
  OM han skulle sälja en begagnad bil åt mig så skulle jag inte ens kolla hur den såg ut…:)
  Det som blir mest intressant i vår är frågan om vilka tränare vi kommer att få.
  Där har jag ingen aning,har ni?

  Svar
 • 14 april, 2020 kl. 10:47
  Permalänk

  Problemet är att det verkar vara få tränarnamn som cirkulerar. Karlberg verkar ju ha många alternativ, ex andretränare i Frölunda. Blir otroligt spännande att se vilka det blir.
  Märkligt att Cooper inte blivit officiellt klar för någon klubb, så kanske det finns något litet hopp.
  Tippar på att Isak Mantler är ett hett namn på andraspaden.
  1, Liss 2, Deilert 3, Hutch.
  Köpa bil av Kenttä skulle jag aldrig göra däremot.

  Svar
  • 15 april, 2020 kl. 21:50
   Permalänk

   Tyckte mig läsa nånstans att det var 5 SHL-klubbar som var intresserade av Cooper….

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: