Kenttä: – Hoppas givetvis att vi har löst några knutar till ligastarten!

Träningsmatch mot Timrå IK och alltjämt lite tunt på backsidan, sajten kollade så klart läget med sportchef Per Kenttä om tankarna inför matchen men även lite om hur jakten på backarna går.

Det såg klart bättre ut senast mot Marklunds jfr med Luleå, vilka svar tyckte du att ni fick i den matchen?Att vi är på rätt väg, vi vågar försöka driva spelet och skapar mer kreativt spel än i den första matchen. Sen finns det mycket kvar att slipa på, som vanligt under en försäsong.

Vi noterar att ni under försäsongen inleder med att möta SHL-lag i de fyra första matcherna, finns det någon speciell tanke med det?
Vi vill inte resa så mycket under vår försäsong pga pandemin och i och med att vi reser så otroligt mycket under säsong så då förfaller det naturligt att möta lag i närheten. (Luleå, Skellefteå och Timrå) Att sedan SHL drar igång redan 11/9 och vi 24/9 samt var SCA-cupen är i tiden spelade också en stor roll i planeringen.

Nu väntar Timrå som så här långt spelat två matcher, dina tankar och förväntningar inför matchen?
Att vi fortsätter att utvecklas och vågar spela vårt spel. Det är viktigt att systemet sitter och att vi spelar systematiskt och är konsekventa i vårt beteende och spel.


Wallsson har i olika intervjuer pratat om att två backar nu ska in, mot Marklunds spelade unge och inlånade backen Juusola, (Lulå J20) kan det bli aktuellt att förlänga det lånet sett till att Nörstebö kommer vara borta ett tag till?Det har vi inte tagit ställning till än. Vi får göra en utvärdering efter Timrå matchen.

Kan det förresten bli aktuellt med något mer permanent, eller har detta lån mer löst situationen just nu och att ni på närmare håll fått spana på Viljami i er egen miljö inför framtiden? – Jag får ge dig samma svar på den frågan.

I olika intervjuer med olika sportchefer framkommer att marknaden just nu är lite låst och tunn, är det din känsla också?
Det kryllar inte av alternativ just nu, men min känsla och erfarenhet säger att det kommer att dyka upp alternativ som jag tror kommer att passa oss.

Finns det några särskilda datum att hålla koll på, när camperna ”over there” kan väntas vara över eller liknande och därigenom kanske öppna upp det lite?
Det kommer inte öppnas en kran med nya spelare som är lediga på marknaden den närmaste månaden. Dock kommer det nya alternativ för oss som vi diskuterar löpande och jag hoppas att vi kan hitta något som passar oss relativt snart.

Tidigare vile du helst ha stommen på plats till återsamlingen, du har senare sagt att Bergmans ersättare ska vara på plats till premiären. Vi vet att du vill att det verkligen ska bli ”rätt”, men poängen i september och oktober kommer ju vara lika värdefulla som de i januari och februari. Hur länge kommer du vara beredd att vänta på dessa backar?
Truppen är alltid ett levande dokument och vi kommer göra allt vi kan för att hitta bra förstärkningar under resans gång. Vi hoppas givetvis att vi har löst några knutar innan seriestart.

Kommentarer.. eller egentligen förhoppningar och tankar inför i kväll och jakten på backarna, fältet som vanligt rätt fritt!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

4 thoughts on “Kenttä: – Hoppas givetvis att vi har löst några knutar till ligastarten!

 • 20 augusti, 2021 kl. 15:27
  Permalänk

  Skulle vara grymt skönt om löven kunde besegra Timrå i kväll med ett par mål

  Svar
 • 20 augusti, 2021 kl. 16:34
  Permalänk

  Ja,det verkar ju vara en hel del klubbar ( även dom med andra plånböcker) som är på jakt efter spetsiga tvåvägsbackar.
  Löven har ju sin plats i hierarkin.
  Men,när camperna är över,så tror jag nog att Kentä har lagt sina trådar.
  Ska bli spännande…

  Svar
 • 20 augusti, 2021 kl. 19:47
  Permalänk

  Bra och raka frågor på rätt nivå för att få det intressant för läsaren. Snyggt jobbat!

  Svar
  • 20 augusti, 2021 kl. 23:11
   Permalänk

   Tack för det Hägge, trevlig kväll!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: