Kenttä: – En naturlig process med nya personer i ledningen!

Killarna har varit på is en vecka och sajten kollade lite kort med Björklövens sportchef Per Kenttä om de intryck han fått så här långt av det han sett på isen.

Hej igen Per, skönt att det äntligen dragit i gång och ni är tillbaka på isen igen va..? – Hej, jo det känns bra!

Nu har ni varit på is i ungefär en vecka, vad har ni fått för svar så här långt? – Egentligen inga man kan dra så stora växlar av. Känns otroligt skönt att ha kommit igång och vi har börjat nöta på grunderna i spelet. Som grupp tycker jag det finns ett otroligt driv och det har jag varit väldigt nöjd att se.

Efter den egna träningen under juli anslöt så backen Alexander Deilert och transatlanterna till återsamlingen, har de alla skött den egna träningen och motsvarar nu den fysiska statusen som ni kräver? – Det jag kan säga generellt är att den fysiska statusen i laget är bra eller t.o.m. mycket bra.

Det vi har gjort nu är att vi kommit in i nästa fas av träningen och individanpassat träningen ännu mer utifrån vad varje individ behöver utveckla. Vi är på rätt väg, och jag är inte alls orolig över den fysiska biten snarare tvärtom och imponerad vad de visat upp.

Utöver en del korrigerade tester som ex.vis Bolt under försäsong har vi kunnat notera en del nya övningar under ispassen i veckan, något du vill säga kring det? – Vi tränar efter våra grunder och målet är att Björklöven skall vara ett lag som äger mycket puck och kan göra något med det övertaget, dvs. våga vara kreativ. Självfallet kommer ni få se nya övningar och nya influenser i både träning och spel. Det är en naturlig process i och med att det kommit in nya personer i lagledningen.

Men utöver de nio nya spelarna i truppen, vad har du fått för intryck av gruppen som sådan och inte minst de juniorer som varit med och kört? – Som jag sa gällande driv, juniorerna har skött sig bra och vi kommer att få se dem i nån eller några av träningsmatcherna här framöver.

Sedan tränar ju även Carl Grundström och Lucas Wallmark med er nu under försäsongen, vad betyder det för dig och även de andra killarna i laget att kunna ha med två sådana förebilder på isen? – Det är perfekt att vi kan ha så bra killar från Umeå som kan visa vad som krävs att nå högsta nivå. De är så otroligt skickliga i nästa alla delar av spelet så det finns alltid något våra spelare kan snappa upp.

Du nämnde i en intervju med DI att ni kommer jobba med och mäta prestation på individnivå på sju olika kontrollpunkter, då nämndes bl.a. pucktapp i mittzon och 2-1 i egen zon.. kan du nämna något kring de övriga fem kontrollpunkterna? Just nu fokuserar vi som sagt på våra grunder och där tillåter vi fel och misstag så länge de kommer inom system. Dessa kontrollpunkter är till för att förbättra ”spelet i systemet” och kommer in här längre fram under försäsongen och när de riktiga tävlingsmatcherna börjar.

Du pratade i intervjun om ett csr-system och att ha kontroll från ax till limpa och att inget ska lämnas åt slumpen. Har du jobbat på det här sättet under hela din karriär som tränare/GM eller är det något som växt fram och utvecklats över tid? – Det är något som växt fram och som jag jobbat med att utveckla under de här åren. Dessutom känner jag att jag kunnat dedikera den tiden det krävs för att bygga den här grunden under de åren jag kom till Oskarshamn och det hoppas jag kunna utveckla ännu mer här i Löven.

Även om ex.vis förra säsongen är historia, hur mycket skiljer sig detta system mot det sätt man tidigare i Löven fångade upp statistik och även delgav spelarna efter match? – Som jag svarat på tidigare frågor, allt hänger i hop. Dessutom vill man utveckla systemet och datan och uppföljningen som vi får ut kan skilja sig lite ifrån ifjol, det beror också på vilken grupp man har att arbeta med.

Vissa vill eller behöver mer information alt. statistik än andra och jag känner att vi har hela försäsongen på oss för att känna vilken typ av hjälp vi behöver från statistiksystemet.

Till veckan de två första träningsmatcherna för säsongen, dels Luleå och sedan Vasa.. vad vill ni se under dessa matcher? – Att vi ser grunderna och vi kommer framför allt se var vi står någonstans och vad vi behöver utveckla i spelet. Tror också att spelarna är väldigt sugna på att visa upp sig inför hemmapubliken.

Men vikten av försäsongsmatcher egentligen, eller kanske resultatet i dem.. Hur viktigt är det att få in en vinnande känsla i laget och bygga självförtroende kontra att systemet sitter och med det ”bra” prestationer, men ändå en radda snöpliga förluster? – Självklart är det viktigt att bygga upp en känsla att vi gör rätt saker, det är viktigare än resultatet. Sedan kommer vi få se brister eller misstag som vi ska kunna rätta till när tävlingsmatcherna startar, det är därför vi spelar dessa matcher.

..och vem eller vilka tror du kliver fram lite extra mot just Luleå och Vasa? Oj, svår fråga. Jag hoppas alla våra spelare kan ge ett bra kvitto till var de står någonstans så vi vet vad vi behöver göra för att hjälpa och utveckla dem.

Stort tack Per, nu laddar vi för matcherna! – Det gör vi, hoppas vi alla gröngula ses i A3 Arena under veckan!

Hur tänker ni som läsare utifrån Pers svar? Skriv gärna en kommentar..

*

Sedan med tanke på ett tidigare inlägg (länk), bli MEDLEM i Björklöven du också och gå på det extra mötet v. 34.

*

Bloggen vill även uppmana till att lösa säsongskort inför kommande säsong om du nu inte redan gjort det. Antingen på denna länk eller via bilden nedan.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

4 thoughts on “Kenttä: – En naturlig process med nya personer i ledningen!

 • 10 augusti, 2019 kl. 10:02
  Permalänk

  Det som är så skönt med att läsa detta från Kenttä är att man vet att det inte är en massa bullshit, utan att saker faktiskt händer.

  Grym intervju!

  Svar
 • 10 augusti, 2019 kl. 15:40
  Permalänk

  Jättebra intervju. Kul med kommentarer från ledning och laget och Kenttä verkar spännande med sina ”egna analyser” och sätt att följa upp laget…

  Svar
 • 10 augusti, 2019 kl. 18:21
  Permalänk

  Kul intervju. Ingenting verkar lämnas åt slumpen i träning och förberedelser under Kenttä. Här är äntligen en sportchef som har koll och som petar i allt och alla, underbart. Dessutom tar han sig tid för intervjuer stup i ett så vi supportrar får en helt annan insyn än tidigare, det är jävligt najs för oss och det kommer klubben ha igen garanterat.

  Svar
  • 10 augusti, 2019 kl. 20:00
   Permalänk

   Fick som 40 års present att vara men kenttä en förmiddag (08:00-12-00) å det han hade å säga var högst intressant.Han lämnar inget åt slumpen och andas hockey 365 dagar om året! Fick ett djup genomgång hur löven SKA fungera å ja han kommer ryta till om dom inte följer planen han satt gäller även fagge.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: