Kenttä: – Delar inte ut frikort i form av speltid eller spel i PP!

Just nu åtta spelare på kontrakt för kommande säsong och sajten hoppas kunna presentera några intervjuer med bl.a. spelare utan kontrakt och deras tankar inför kommande säsong. Men i dag ett möte med sportchef Per Kenttä.

Hej Per, hur är läget för en sportchef så här detta år med en väldig sen entré i denna silly season? – Tjenare, läget är som det är, inte optimalt men ser ändå fram emot ny säsong. Vi kommer inte sänka några ambitioner utan kommer fortsatt att satsa framåt.

Så här långt bara åtta spelare på kontrakt, känslan över den situationen i det här läget? – Som sagt, vi jobbar på förlängningar och nyförvärv, finns ingen anledning till panik.

Innan vi kollar in truppen för kommande säsong hur går dina tankar för truppen för 20/21.. var det verkligen i dina ögon en trupp för att steget SHL, till hemsidan nämnde du bl.a. kanske en väl offensiv backsida? – Jag tycker inte laget som gick in i slutspelet var felbyggt, vi hade alla verktyg att ta oss upp. Tycker också att vi visade det i 5-5 spelet både mot Mora och BIK. Vi tog oss till final och det är små marginaler, av olika anledningar som gjorde att vi inte kom upp i önskad nivå men samtidigt så stötte vi på ett bra motstånd i Timrå som gick upp välförtjänst.

En farhåga som sajten hade inför säsongen var hur dessa NHL/AHL förstärkningar skulle påverka de olika lagen, hur tror du att gruppen påverkades dels av ni gjorde bra resultat under deras tid och även att Grundström/Steen hade väldigt stora roller då de sedan lämnade truppen? – Grundström och Steen bidrog både med att steppa upp konkurrensen och gjorde vårt lag/verksamhet bättre både på träning och match. De spelade ca 15min/match just i den roll som vi tilldelat dem, kollar du på andra NHL/AHL förstärkningar i ligan så fanns de spelare som spelade betydligt mer.

I några intervjuer med med spelare har det framkommiit uppgifter om att vissa spelare kanske inte fick den roll man upplevde att man i förväg hade pratat om då man skrev kontraktet. Vad tänker du kring dessa uppgifter? – I Björklöven är vi väldigt tydliga att vi inte delar ut frikort i form av speltid eller Powerplay-tid. Istid förtjänar man och alla spelare har en chans att spela till sig sin istid, sen finns det alltid olika syn på laguttagningar vilket man får respektera.

Men finns det en samsyn mellan dig och coacherna hur spelarna bör matchas, sett till special teams etc? – Ja.

Den här säsongen blir det då första gången du själv kommer att kontraktera hela truppen, kommer vi vid sidan av märka det på något särskilt sätt? – Nej, kommer bygga laget på samma sätt som de två tidigare säsongerna.

Sett till numerär hur stor trupp vill du inleda säsongen med sett till målvakter, backar och forwards? Två målvakter, sju eller åtta backar samt 13-14 forwards startar vi nog med.

De senaste säsongerna fyra relativt jämna femmor som delar på istiden och likt en maskin bara maler på, sett till det här med olika roller och att du numer fritt får bygga laget.. kommer vi få se fyra jämna femmor eller funderar du kring att förändra strukturen och kanske sikta på två mer offensiva femmor, en mer defensivt inriktad och kanske en mer renodlad checking-line? – Vi bygger kring fyra jämna femmor precis som tidigare. Dessa har självklart olika roller och förväntningar.

Vi vet redan nu att det blir två nya målvakter, kommer du köra vidare på tanken med en mer uttalad etta och en yngre up coming som back up eller två mer jämna som tävlar om spaden? – Vi har lite olika alternativ som vi kollar på.

I fjol hade Björklöven den äldsta truppen i ligan, kommer du försöka föryngra truppen inför den kommande säsongen? – Ålder är inte prio, tittar mer på färdigheter och vad de tillför. Vi får se vad det landar i.

Utöver detta med ålder, finns det några särskilda skills eller någon viss karaktär du vill addera truppen något vi kanske saknat eller sett för lite av? – Det är alltid ett pussel man lägger så gäller att hitta rätt bitar.

96 Pontus Andreasson Foto: Lucas Norlin

De två senaste säsongerna har Pontus Andreasson spelat i Löven, honom hittade du i Hanhals IF, har du förhoppningar på något nytt fynd från HockeyEttan inför kommande säsong? – Det kan inträffa.

Du brukar ju sedan prata om att truppen alltid är ett levande dokument och vi har de senaste säsongerna sett ett antal spelare som kommit under pågående säsong, är det något du tror vi kommer se även kommande säsong? – Ja, vi kommer att nog addera under säsong.

Sett till gruppen som sådan, roller och hierarki etc. tror du det finns någon maxgräns för hur många spelare man kan addera under säsongens gång utan att gruppen påverkas negativt? – Klart det finns det, beror också på vilka karaktärer man tar in. Sedan kan man aldrig skydda sig mot skador/sjukdomar så man ska aldrig låsa sig vid något i den här branschen.

Vad är det för olika datum vi har att se fram emot, när kör den gemensamma försäsongen i gång och när planerar ni att gå på is? – Vi kommer att dra igång på allvar 1/6 och planerar att gå på is 2/8.

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

3 thoughts on “Kenttä: – Delar inte ut frikort i form av speltid eller spel i PP!

 • 24 maj, 2021 kl. 10:28
  Permalänk

  Fabricius med två junisar i en fjärdelina, plus given i box men även framför mål i pp. Clas Endre, upcoming mv och säkert lite billigare om inte AIK har förlängt redan. Mina 2 tips till PK.

  Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 13:34
  Permalänk

  Sägs inget om coachningen av laget. Tycker att det var det lite si och så med den under säsongen. En punkt att förbättra till nästa säsong.

  Svar
 • 25 maj, 2021 kl. 10:07
  Permalänk

  Skulle vilja se en väl genomtänkt, utstakad plan för hur spelet från bakplan ska se ut.
  Väl avvägda backpar,givna roller när det gäller PK, och PP.Hattandet med kedjorna långt in i säsongen måste få ett slut.Kontinuitet,tack.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: