Karln sätter återigen all logik ur spel

Ja, jag vet att jag skrivit ett antal inlägg där jag pinpointar hans förträfflighet, vi som fans lär aldrig sluta kalla honom Jesus, men kan samtidigt inte sammanfatta det bättre än att vi över tid förtjänat både honom och det som händer just nu.

Ser han inte lite ut som en DJ och man vill bara dansa? Foto: Lucas Norlin

Samtidigt har egentligen inget hänt. Vi satte alla tiders poängrekord, helt utan nytta. Ny bygger vi nytt utan att veta vart den bär, MEN det känns bra, riktigt bra, eller hur?

Den resultatmässigt bästa säsongen var till ända och vi njöt. Sen brandskattades vi och vi tänkte att..jaha, det var det. Samtidigt visste man ju. Man har ju sett karln jobba och jag har förklarat för alla runt mig att det är lugnt. Jag har fullt förtroende för Per Kenttä. Visst var man orolig att någon av Europas klubbar skulle sno Olle Liss, minst Finland. Jag såg Alex Hutchings, Justin Crandall och Tyler Vesel lämna Sverige på Arlanda den där dagen jag kom hem från Thailand, för att ha gjort sitt i Björklöven. Nu är alla tillbaka. Kan inte minst förundras över Tyler Vesel som var ”förlorad” och enligt uppgift var i förhandlingar med SM-liiga-klubben Pelicans, och det fanns även andra intressen. Per Kenttä gav dock inte upp. Det gav resultat. Annat var det förr. Då sa en sportchef följande om Lucas Ekeståhl-Jonsson. – Honom har jag redan räknat bort. Han sa tidigt att han skulle gå vidare. Det sa Vesel också.

-Ska vi sätta en kasse i nästa byte? Njo, he lönsch in å bara laja.. Foto: Lövenbloggaren

Man har läst om Daniel Norbes förhandlingar med moderklubben Växjö pågick och att mycket talade för att HV71 och dess fans skulle bli snuvade på Norbe. Växjö hade honom som förstaval, men han tackade alltså nej. Växjö värvar sen Hardy Häman Aktell. Vi värvar Norbe som ersättare till Hardy! Ni hör ju. Sånt finns ju inte. Per Kenttä sätter all logik ur spel. Här pitchar jag därmed en programidé till bäst betalande tv-kanal. Kör ”Kenttäs värld” Där man ger de tävlande ett antal scenarior och den som kommer på den mest ologiska vinner! Galen bra idé, spänning intill slutet!

Sen är det väl som ett lövenfan sa på Twitter:

När Jesus ringer, svarar man! Gammalt Lövenordspråk ((@stefannordqvis3)

Kommer ni förresten ihåg när en sportchef en gång uttryckte att det inte gick att värva spelare till Björklöven då ingen ville hit? Tydligen är det inte så trots allt. Det handlar bara om vilken resebyrå man väljer att anlita. På tiden att näringskedjan börjar rätta till sig, eller hur?

Tror vi då att vi slutat förundras? Nä, jag tror inte det. Vi lär fortsätta höja på ögonbrynen när det gäller de återstående tre backarna och två eller tre forwards, beroende hur stor starttrupp man vill inleda med. Sen ska vi ha in en solklar etta i kassen och en påläggskalv som två. Mer om detta och min truppsammansättning under morgondagen.

Era tankar om Per Kenttä…igen?? 🙂

*

Nästa enastående nyförvärv som höjer dina ögonbryn ytterligare en gång är knappast spelbart, men kanske nåt Vitryskt? I så fall ska du spana in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Karln sätter återigen all logik ur spel

 • 2 maj, 2020 kl. 21:29
  Permalänk

  Kenttä är det bästa som hänt Löven ever!!! Har skrivit det på nåt annat forum och säger det igen, signa Kenttä på livstid!!! Jag bävar för den dagen han känner att han vill gå vidare och behöver en ny utmaning (!!!), vi kommer aldrig aldrig nånsin att hitta någon med hans fingertoppskänsla!!!

  Svar
 • 2 maj, 2020 kl. 21:57
  Permalänk

  Känns grymt bra inför säsongen 20/21… Vi har ju en bra stomme från föregående säsong som redan är samspeleta… Det gäller att värva smart och inte bara värva stjärnor.

  Svar
 • 2 maj, 2020 kl. 22:29
  Permalänk

  Håller bara med tidigare inlägg, tyckte vi skulle satsa på Kenttä redan innan han gick till Oskarshamn. Men det han har levererat förra säsongen och fram till nu är bara helt magiskt, ett hockey-geni……ja det finns helt enkelt inte ord. Sveriges i särklass bästa sportchef utan tvekan…….helt enkelt en klass för sig över alla andra. Tryggt att vara Lövare med honom.

  Svar
  • 2 maj, 2020 kl. 22:52
   Permalänk

   Det märkliga i kråksången är ju att jag egentligen bara tycker att Per gör sitt jobb, så som det ska göras. Vad de andra sportcheferna håller på med vet jag inte riktigt, men att sitta och mer eller mindre kika på EP eller lyssna på agenter ger ju inte lön för mödan. Vill man ha in en bra spelare som passar i sin modell måste man ju göra grovjobbet och ”lära känna” spelaren genom att se den spela, att förvissa sig om vilken personlighet den har och sen sälja in sin idé. Inte som säsongen 15/16 när vi hade ett mindre tätt försvar och sökte en backrese och VD Fredrik Åkerblom övertalade sportchef Daniel Johansson att värva Kelsey Tessier för att ”Det var ett stort namn” som skulle lugna fansen. Samtidigt finns det stolpskott på många positioner i samhället. Det är sen gammalt. Per Kenttä är dock varken stolpe in eller annat. Han är som Nicklas Lidströms mål i OS-finalen 2006. Grymt vältajmad.

   Svar
 • 3 maj, 2020 kl. 10:37
  Permalänk

  Jag vet inte om ni själva upplevt detta men om ni gjort då vet ni ! Den där julen när ni fick allt ni önskat , tågbanan den stora legolådan eller stereon du tittat på i flera månader som du visste du aldrig skulle få !! Så känns det nu när Chefen Kentää värvar man hör rykten om spelare hit och dit , men sin vana trogen så vet man att det aldrig blir mer än ett rykte !
  Nu känner jag mig bortskämd …. tack Pär !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: