-Känt mig välkommen från första stund!

Emil Lundberg, med 124 matcher i Björklöven över två och en halv säsong med bl.a. 35 mål och 32 assists lämnar klubben, i alla fall för den här gången. Vi tog ett snack med honom om sin tid i Björklöven, om förr och nu, framtiden och lite annat. Möt Emil Lundberg en sista gång.

Efter ett han Emils 35 mål i den gröngula tröjan. Fot: Lucas Norlin

Hur känns det att lämna Björklöven?
-Både och faktiskt. Jag hade gärna stannat för jag trivs oerhört bra här uppe. Min dotter är född i Umeå så det är klart att det alltid kommer vara ett speciellt ställe för mig! Sen pga. lite andra omständigheter så känns det ändå helt okej att lämna och kanske ett bra tillfälle att skiljas åt för den här gången.

Det blev två säsonger den här gången i din andra sejour i klubben. Hur ser du på din tid i Umeå och Björklöven?
-Lärorik. Höga toppar och djupa dalar haha. Men grymt kul tid och synd att allt slutade som det gjorde. Tror alla vet att vi hade gått upp så det var verkligen synd!

Enligt uppgift erbjöds du en fortsättning i Björklöven men valde att tacka nej. Vad är orsaken till det?
-Finns lite olika anledningar till att jag inte blir kvar i löven, men det går jag tyvärr inte in på här. Jag och Kenttä har en bra relation och det är absolut inga hard feelings. Inte från min sida iaf.

Du nämnde att du flyttar ”hem” i dagarna när vi pratade lite tidigare. Var är egentligen det?
-Haha ja de är en bra fråga egentligen. Men hem är Nykvarn. En liten stad precis utanför Södertälje. Där kommer vi hålla till under sommaren!

Undertecknad är väl bevandrat i Nykvarn som faktiskt har släkt där sen över 50 år. Finns det då något du kommer sakna i Umeå och något du är glad att slippa?
-Jo men allt folk och personer man lärt känna. Är ju som att lämna ett hem! Sen såklart alla hemmamatcher. Inte många lag som har det trycket på sina matcher. Det är mycker man kommer sakna. De ja ej kommer sakna är vädret emellanåt. Blir raka vägen till golfbanan när jag kommer hem sen haha..

Du lämnar med det en osäker framtid innan ett nytt kontrakt är skrivet. Hur går tankarna kring ekonomi och liknande. Pengarna måste väl ändå in?
-Ja det är lite strul med den biten. Men det är ju samma som för hela världen. Så de är bara acceptera läget. Men nu mer familj och sådär är pengarna viktiga såklart och jag känner mig ändå ganska trygg med den biten. Det brukar lösa sig. Annars får man bara spruta in lite mer mål nästa säsong och så får man öka igen. Haha.

Vad händer nu? Hört en del snack om spel utomlands?
-Ja, men nu när situationen i världen är som den är så är det väldigt osäkert utomlands. Sverige är ju de landet som värvar och skriver nya kontrakt mest så vi får se lite vad som händer. Det hade dock vart kul att testa på ett utlandsäventyr. Men det kanske får vänta lite beroende på vad som händer.

Intresse från storsatsande AIK och nybygget Södertälje har även passerat våra öron. Kommentar till det?
-Vet att det funnits intresse men mycket mer än så vet jag faktiskt inte. AIK är dock inte intressant för mig. Tälje kommer alltid vara speciellt. Gjorde ändå sex säsonger där och familjen bor alla runt omkring Södertälje

Som sagt två säsonger i Björklöven den här gången och även en halv säsong 14/15. Om du får plocka fram det bästa respektive sämsta minnet från tiden här?
-Det bästa måste nog vara säsongen vi hade i år och hur nära det egentligen var. Sen alla lagkamrater jag lärt känna. Det sämsta är helt klart min axelskada i år. Tajmingen på den och hur jobbigt de var att vara på sidan. De var riktigt tung period.

Svårt att inte lyfta en episod som kanske inte stärkte dina aktier i Björklövenhjärtan och det var förstås när du säsongen 2014/15 kl 23.45 dagen D lämnade för Djurgården. Vad kan du säga om den händelsen?
-Nej det fattar jag att många blev less på. Samtidigt var jag tvungen att väga lite för- och nackdelar med att lämna. Fick först ett förslag för resten av säsongen men då tackade jag nej. Sen ringde dom tillbaka och erbjöd 1 år till. Då hade jag ett SHL kontrakt för nästan 2 år och med säsongen jag hade så kände jag nästan mig tvungen att ta chansen, för man vet aldrig när eller om man får den igen. Självklart var det jobbigt att lämna och inget jag planerade för. Men när chansen dök upp så kändes det i alla fall då som att jag var tvungen.

Du har haft en uppsjö av härliga lagkamrater och om vi nu med riv-och stämjärn tvingar dig att nämna några som betytt extra mycket, vilka blir det och varför?
-Första vändan var det framförallt Kongo Quist och Felix (Kim Karlsson, William Quist och Felix Maegaard-Scheel). Dom kom jag närmast och har fortfarande kontakt med. Sen har de blivit en hel del år med Kristoffer Söder så han är verkligen någon som jag är nära. Sen är det Lyran, Freddan och Sebbe som kommer med (Oscar Stål Lyrenäs, Fredic Andersson och Sebastian Selin). Vänner för livet. Men de är många härliga grabbar jag lärt känna.

Någon rolig anekdot att lyfta? Någon lagkamrat som skämt ut sig, gjort något pinsamt eller kanske något kungligt?
-Hmm.. har försökt tänka ut något specifik men det är svårt.. finns förmodligen tusen som jag har i skallen men kommer inte på någon just nu.

Du får höra av dig när en glimtar förbi. Kommer vi förresten se dig på Brännbollsyran även framöver?
-Självklart!

Om vi sen börjar avrunda helt off topic. De ryktas att du har en förkärlek till ”fulöl” och att detta bl.a. föranlett grannar att dumpa ett otal ”50 cl Premium Gold” på dig. Kommentar till detta?
-Hahaha, ja det stämmer faktiskt. Dock så dricker jag väl det mesta som de bjuds på. Men det stämmer att grannarna sett att de var lite långburkar av olika sorter i kylen så dom ställde två Willyskassar med bira utanför dörren. Det tackar jag för haha.

Något du vill tillägga som du tycker att alla lövenälskare och eventuellt andra borde veta dom dig och din tid i Umeå?
-Nja de tror jag inte. Inte mer än att jag njutit av tiden här uppe och har känt mig välkommen från första stund. Så de tackar jag oerhört mycket för!

Under en av många samtal med Lumpan. Foto: Löven4Ever

Vi får väl avsluta med att tacka dig för din tid här. Du är en av de spelare som ALLTID tagit dig tid att snacka med oss på Löven4Ever, både i med och motgång, vare sig det är en intervju eller att vi stöter på varandra på stan. Det har varit en ära att lära känna dig. Lycka till framöver, vart hockeyn än bär dig.
Tack själva 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

***

Som sagt verkar vi få se Emil i Hockeyallsvenskan även kommande säsong. Några ord ni vill skicka med Emil på vägen? Fältet är som vanligt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “-Känt mig välkommen från första stund!

 • 28 april, 2020 kl. 18:20
  Permalänk

  Härlig spelare. Tycker inte att någon skugga ska falla över honom för att han tog chansen i DIF, jag hade gjort samma sak. Tack för din tid, lycka till och välkommen tillbaka Emil!

  Svar
 • 28 april, 2020 kl. 18:52
  Permalänk

  Stort tack för din tid i de rätta färgerna, och lycka till med allt du tar dig för!

  Svar
 • 28 april, 2020 kl. 20:58
  Permalänk

  Tack Emil för din insats i Löventröjan.👍👌Lycka till framöver.

  Svar
 • 28 april, 2020 kl. 21:56
  Permalänk

  Trist att han inte blir kvar. Gav alltid Pisset i alla lägen. Lycka till emil.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: