Kanonstart 19/20 – utvecklingen, förvandlingen

I förra veckan tre nya segrar mot bl.a. Västervik och SSK, därigenom återigen serieledning om än med olika matcher spelade. Tidigare några inlägg apropå kanonstarten av säsongen och i en följd, #35 Joe Cannata (länk), sportchef Per Kenttä, vårt special teams, toppbacken #8 Alexander Deilert, kaptenen #13 Fredric Andersson som bl.a. hyllades stort (länk) efter krossen mot AIK och senast då coachduon Jocke Fagervall & Robert Kimby (länk).

I dag tänkte jag vi kollar in den så viktiga utvecklingen och förvandlingen på några spelare jämfört med i fjol.

Nu har vi kommit hela 23 matcher in på säsongen, vi kan nog inte längre prata om en kanonstart och hålla denna typ av inläggsserie levande så mycket längre. I denna serie har jag tidigare skrivit om tre specifika spelare, sportchef Per Kenttä, tränarduon och även special teams.

Jag ser även minst en ytterligare framgångsfaktor och både tror och tycker att det blir en värdig avslutning på denna inläggsserie.

Möjligen att både sportchef som coachduon har del i denna aspekt, detta på så sätt att man hittat rätt roll för respektive spelare, man har konsekvent följt spelsystemet men sedan då en positiv utveckling och en liten förvandling hos några enskilda spelare.

Givetvis har alla de nya spelarna som komit in spetsat till laget rätt rejält jämfört med i fjol, men det går inte att komma ifrån att några av spelarna har utvecklats och tagit stora kliv jämfört med i fjol.

Jag kommer lista fem gubbar som tagit kliv och utvecklats, möjligen att jag tyvärr glömt någon men jag ser nog den största förvandlingen hos de fem jag listar nedan.

 • Hardy Häman Aktell
 • August Tornberg
 • William Eriksson
 • Alexander Wiklund
 • Sebastian Selin

Sebastian Selin Foto: Lucas Norlin

*

Helt klart har Joe Cannata, sportchef Per Kenttä, special teams, klassbacken #8 Deilert samt kapten #13 Andersson, coachduo Fagervall & Kimby stor del i denna kanonstart, men även förvandlingen och utvecklingen hos våra är en klart bidragande faktor. Inte sant?

*

Men dina egna tankar kring just det är med förvandling och utveckling hos några enkilda spelare? Fältet som vanlig rätt fritt..

Skriv gärna en kommentar i ämnet..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds.

Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Kanonstart 19/20 – utvecklingen, förvandlingen

 • 26 november, 2019 kl. 14:55
  Permalänk

  Det är denna vecka årets upplaga av Löven skall bevisa att vi har något på gång. Gillar inte poängtappet mot SSK i en match vi dominerar fullständigt. Gillar inte matchen vi vann men slutade spela vår hockey efter 15 min. Att motståndare byter taktik och vill förstöra å provocera måste vi klara bättre. Torsk mot Karlskoga och Timrå? Inte omöjligt. Såg matchen mellan Modo och Karlskrona. Modo spelar en totalhockey Löven inte kommit upp till ännu. Överlägsna oss i att äga spelet både fysiskt och med puck. Lägg därtill att ett hungrigt Mora kommer och vipps har vi losat 9 pinnar. Upp till bevis för Löven nu.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: