Kanonstart 19/20 – special teams

I förra veckan två nya segrar, även om vi i går föll lite snöpligt med 0-1 mot Almtuna. Dessförinnan ett inlägg apropå kanonstarten av säsongen och då var det målvakten #35 Joe Cannata (länk) som var lite i fokus. Däreffter ett inlägg om sportchef Per Kenttä.

I dag tänkte jag vi kollar in ett så viktigt och avgörande moment som special teams, i fjol landade vi efter 52 matcher på 17,54 % i PP (13) och tämligen beskedliga 75,48 % (14) i PK, tot. 93,02 %.

Jocke Fagervall ritar på tavlan. Foto: Lucas Norlin

Jämför de med säsongens 31,82 % i PP och 91,18 % i PK efter 12 matcher.

Om man här sammantaget brukar prata i termer om att 100 % (både PP och PK) och bättre är bra, då är 123 % inte annat än kanon.

Just nu har vi följande topp 3 i ligan:

  1. Timrå IK, 123,33 %
  2. Löven, 123,00 %
  3. Västerås IK, 102,22 %

Helt klart har Joe Cannata och sportchef Per Kenttä stor del i denna kanonstart, men även vårt effektiva special teams är en klart bidragande faktor. Inte sant?

*

Men dina tankar kring vårt special teams? Visst har vi nog med skills i såväl PP som PK, här även viktigt att det är olika spelare som ansvarar för respektive moment.. Det blir så klart ett helt annat slitage på materialet på så sätt..

Skriv gärna en kommentar i ämnet..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds.

Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: