Kanonstart 19/20 – Kenttä (SC)

I förra veckan två nya segrar och dessförinnan ett inlägg apropå kanonstarten av säsongen och då var det målvakten #35 Joe Cannata som var lite i fokus.

Så här långt nu totalt åtta segrar och fortfarande första plats i tabellen, detta efter bl.a. två nya segrar mot BIK Karlskoga och AIK. Detta då även om vi ännu inte mött bl.a. SSK och Timrå.

I dag tänkte jag vi höjer blicken från isen och båset och kanske tittar till den allra största anledningen till vår finfina inledning av säsongen. Trollkarlen från Haparanda och vår nya sportchef Per Kenttä.

Sportchef Per Kenttä. Arkivfoto: Löven4Ever

Nu var inte truppen ett oskrivet blad, eller tomt omklädningsrum han kunde fylla med spelare helt efter tycke och smak. Lägg därtill en initial lägre budget, även om ingen ännu utåt pratat i exakta termer av kronor och ören.

Men trots dessa förutsättningar kändes vi redan innan säsongen förstärkta i samtliga lagdelar, det redan bara på papperet.

Efter några få matcher på försäsongen såg vi redan då ett helt annat spel jämfört med det vi såg under hela förra säsongen. Redan då ett mer intressant, konsekvent, lirande, modigare och underhållande Löven.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det den här säsongen till både de som kan och följer hockey, samt till de som mer artigt frågar hur det går den här säsongen. Den här säsongen kommer det vara roligare trots förlust än när vi lyckades vinna någon match förra säsongen!

Lägg därtill ett snabbt agerande då de obligatoriska skadorna kommit, en dag besked att backen Hellström blir borta ett antal veckor och bara någon dag senare har vi Hjelm på korttidskontrakt.

Inför säsongen fanns det vissa frågetecken kring vår centersida, skulle Linkan passa i rollen som förstecenter och skulle vi framförallt vinna tillräckligt många viktiga tekningar.

Spontant jag tycker jag fortfarande Linkan är mer av en winge, men när både den linan levererat och vi på slutet spottat upp oss rätt rejält i momentet tekningar presenterar ändå Kenttä ett nyförvärv, en tänkt toppcenter som i fjol lirade i AHL. Per gör verkligen verkstad av uttrycket, ”truppen är ett levande dokument”.

Nu har vi visserligen både Eriksson som Lundberg på skadelistan, men förvärvet Vesel gör laget änd än mer spetsigt och betydligt bredare. Tänk när alla är tillbaka.

Lägg därtill kommande möjliga förändringar då Kenttä även sparat lånen, även dessa kort kvar i rockärmen. Det går inte annat än tydligt slå fast vilken djäkla betydelse Per Kenttä haft i denna otroliga förändrnig av såväl lagbygge som tydlighet i spel.

Det här var Pers svar och tankar inför inlägget:

Jag tänker inte faktiskt på sånt och jämför inte heller med vad som har varit (jag var inte med i fjol), jag försöker använda all kraft och energi att påverka saker som går att göra saker åt. Just nu är det nästa match som redan är i tankarna.

*

Men dina tankar kring sportchef Per Kenttäs lagbygge och hur han agerat vid skador etc..? Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds.

Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Kanonstart 19/20 – Kenttä (SC)

  • 14 oktober, 2019 kl. 12:40
    Permalänk

    Hitintills har han gjort en strålande insats och man kan inte annat än fundera vad övriga sportchefer gjorde under sin tid i föreningen. Bara och buga djupt!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: