Kanonstart 19/20 – Fagervall & Kimby

I förra veckan tre nya segrar mot bl.a. Tingsryd och AIK, därigenom återigen serieledning om än med olika matcher spelade. Tidigare några inlägg apropå kanonstarten av säsongen och i en följd, #35 Joe Cannata (länk), sportchef Per Kenttä, vårt special teams, toppbacken #8 Alexander Deilert och senast då kaptenen #13 Fredric Andersson som bl.a. hyllades stort (länk) efter krossen mot AIK i lördags.

I dag tänkte jag vi kollar in den så viktiga duon Jocke Fagervall & Robert Kimby vi ser i vårt gröngula bås.

Coach Jocke Fagervall Foto:Lucas Norlin

Först ut i denna duo då headcoach Joakim Fagervall som vid segern mot AIK i lördags noterades för sin 300:e match i klubbens historia. Riktigt häftigt! Med det klubbens näst mesta tränare efter Virus Lindberg (344 matcher), sedan då Lars Molin på plats 3 i den tabellen med sina 219 matcher.

Men visst hade vi koll på det Plocken?

När det gäller Fagervall måste jag säga att det intrycket han ger denna säsong vid intervjuer är enbart glädje och självförtroende, detta då utan att ge avkall på hans signum i form av tydlighet och att var konsekvent.

*

Ass. coach Robert Kimby Foto: Lucas Norlin

*

Utöver då vår näst mesta tränare ser vi numer även Robert Kimby som assisterande tränare i vårt bås. Kimby var spelare i Västerås säsogen 12/13 när Jocke tränade dem. men som tränare har Robert egentligen bara tidigare erfarenhet från Div 2 (Bålsta HC) och HockeyEttan (Enköping SK).

Men helt klart har Robert bidragit och även kommit in med ny så värdefull energi, lägg därtill att Jocke numer återigen coachar backar och Robert coachar forwards. Fagge har under sin tid som coach tidigare mest haft fokus på försvarsspel och backar, det då utom de två senaste säsongerna i Löven. Lite skumt det ändå..

Snacka då om att både Fagervall som Kimby numer mer kommer till sin rätt och även utgör ett rätt perfekt komplement till varandra.

*

Helt klart har Joe Cannata, sportchef Per Kenttä, special teams , klassbacken #8 Deilert samt kapten #13 Andersson stor del i denna kanonstart, men även vår coachduo Fagervall & Kimby är en klart bidragande faktor. Inte sant?

*

Men dina egna tankar kring duon Joakim Fagervall och Robert Kimby?

Skriv gärna en kommentar i ämnet..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds.

Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Kanonstart 19/20 – Fagervall & Kimby

 • 18 november, 2019 kl. 07:15
  Permalänk

  Helt klart är det hela paketet, från Ledning, Tränare till spelare som satt sig rätt och jobbar åt samma håll. Det visar hur viktigt det är att ALLA tror på det man gör och har viljan att satsa sin egen prestation för lagets bästa. Nu börjar till och med jag tro på att det vi ser idag inte är en slump.

  Svar
 • 18 november, 2019 kl. 14:39
  Permalänk

  The Sandwich, självklart har vi järnkoll på det ?

  Svar
 • 18 november, 2019 kl. 15:09
  Permalänk

  En ny strategi har använts, som borde varit självklar tidigare också:
  1: Vilka pusselbitar har vi.
  2: Var passar de in.
  3: Vilka luckor finns i pusslet.
  4: Vad ska värvas in.

  Därför kompletterar Kimby Fagge, Jäger kanske var bra, men mer en Fagge Light.
  Därför är Wiklund, Söder, Selin osv. bättre i år. De får göra det de är bra på.
  Därför har vi en hög med rightfattade spelare i år.

  Punkt 1-3 borde vara självklara, och gällande punkt 4 har Kenttä gjort det kanon.

  Svar
 • 18 november, 2019 kl. 20:36
  Permalänk

  Kul såklart för Fagervall och kul att se att han trivs bättre nu, men allt beror ju självklart på Kenttä och spelglädjen och lugnet han sprider och kräver.. Sån otrolig skillnad på spelet och spelglädjen man utstrålar, alla som själv idrottat vet ju hur j-la jobbigt det är att spela destruktivt och bara böka & stöka i sarghörnan match efter match, det tömmer energin snabbt. Bara att låta killarna spela och ha kul på plan och inte börja gnälla och gny efter nån eller några matcher då finliret blir för mycket, hellre det än gamla tider igen för då sviker publiken och vi hamnar i de gamla vanliga böket & stöket. Enda oroande efter AIK-matchen var Wiegels dåliga självförtroende som lyste igenom när han inte (vågade) avsluta trots 4 frilägen i PP utan i 2 fall spelade hem till backen trots rent mål, hoppas han hittar självförtroendet snabbt så han inte drar ner övriga i frustrationen. Slog klubban i sargen och visade det, inte helt okej vid storseger..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: