Kanonstart 19/20 – 8 Deilert

I förra veckan tre nya segrar och därigenom ohotad serieledning. Tidigare ett inlägg apropå kanonstarten av säsongen och då var det målvakten #35 Joe Cannata (länk) som var lite i fokus. Därefter ett inlägg om sportchef Per Kenttä innan vi i förra veckan skrev om vårt special teams.

I dag tänkte jag vi kollar in den så viktiga backen #8 Alexander Deilert.

Efter ca 3 veckor som han själv säger mest legat i soffan var han tillbaka mot Mora IK i fredags och noterades direkt för ett assist, följde upp med två nya i går mot KHK. Två av dessa dessutom i viktiga PP och med Deilert på blå blir vi än mer spetsiga i den spelformen, 16 baljor och drygt 30% fortsätter vi gärna med.

#8 Alexander Deilert viktig i inte minst PP. Foto: Lucas Norlin

Nu har det av förklarliga skäl varit lite mindre istid än innan skadan, i snitt 19:21 min på dessa två matcher. Sett till alla nio matcher klockar Deliert in på 23:08 min vilket blir fjärde mest i hela ligan. Utöver sina många poäng dessutom +6, efter det att Hjelm tyvärr lämnat blir Alexander tillsammans med Hardy den av backarna med bäst +/-.

Vi kan väl även kolla in backarnas poängliga:

Just nu har vi följande topp 3 i ligan:

 1. Jerome Leduc, VIK – 15 p (2+13, 14 matcher)
 2. Wilhelm Westlund, BIK – 12 p (1+11, 14 matcher)
 3. Alexander Deilert, Löven – 11 p (3+8, 9 matcher)

*

Skulle inte alls bli förvånad om Deilert i slutändan kan utmana om den titeln, i fjol poängbäst trots en hel del missade matcher och så här långt bäst snitt.

Helt klart har Joe Cannata och sportchef Per Kenttä, samt special teams stor del i denna kanonstart, men även vår klassback #8 Deilert är en klart bidragande faktor. Inte sant?

*

Men dina tankar kring Alexander Deilert?

Skriv gärna en kommentar i ämnet..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds.

Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Kanonstart 19/20 – 8 Deilert

 • 28 oktober, 2019 kl. 18:50
  Permalänk

  Fantastiskt back med spelsinne som ger honom plats i SHL om ni frågar mig. Önskar att han blir Löven trogen över nästa säsong också.

  Svar
 • 29 oktober, 2019 kl. 04:00
  Permalänk

  Kenttä är grym men varför blundar ni mfl för tränarna främst då Fagge?

  Svar
  • 29 oktober, 2019 kl. 18:24
   Permalänk

   Fagge har haft alldeles för mycket arbetsuppgifter dom senaste åren. De och uteblivna resultat gjorde att stressen och pressen på honom säkerligen fick det att låsa sig för honom, vilket inte är så ovanligt för oss människor.
   Roligt att han får visa igen att han verkligen är en bra tränare. Framgångarna vi ser nu kan självklart inte bara tillskrivas Käntää.
   Roligt också att flera spelare fått visa att dom är bättre än vad dom visat tidigare säsonger, när dom fått bättre roller och används på bättre sätt.

   Svar
 • 29 oktober, 2019 kl. 10:44
  Permalänk

  En helt annan sak. Jag vet att det är väldigt många matcher kvar av serien men vi leker med tanken att Löven och Oskarshamn möts i en kvalserie till shl då vill jag att ni ska fråga Per Kenttä om hur han skulle ta ställning till det. Tänk er att hans nya lag slår ut de lag som han hjälpte att föra upp i shl. Härlig tanke

  Svar
 • 29 oktober, 2019 kl. 19:31
  Permalänk

  Kul om ni kunde svara på de man skriver till er på loven4ever.

  Svar
  • 29 oktober, 2019 kl. 21:08
   Permalänk

   Hej Daniel. din senaste kommentar var väl mer ett önskemål eller förhoppning till en kommande intervju.. Sajten Löven4Ever försöker absolut besvara de frågor som kommer i den mån vi kan eller hittar svar, och ev. frågor från er läsare till berörda inom Löven försöker vi väva in bland egna frågor i kommande intervjuer.

   Svar
 • 29 oktober, 2019 kl. 22:50
  Permalänk

  Jo det förstår jag också. Jag menar att få svar av er typ ja det kan vi fråga Per osv. Jag tycker att allt ni gör ett bra jobb för att ge oss löven fans något bra att läsa om eller ta del av erat jobb här på webben. För evigt för alltid. Löven

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: