– Känner stolthet att få representera Sverige!

Förbundskaptenen Erik ”Serben” Vikström vann den sista och avgörande matchen mot Tyskland när kälkhockeylaget i helgen kvalificerade sig för Paralympics nästa år. Bloggen tog ett snack med honom.

Tjena Serben, grattis till OS-platsen! Först måste vi väl ta den klassiska frågan, hur känns det? – Tackar känslan är just nu glädje och tomhet efter vi klarade det man känner en stolthet att få representera Sverige på Paralympics.

Men för de som inte följde er under kvalet, ta oss gärna genom resan från första matchen till då 4-1 mot Tyskland i den sista? – Första matchen mot Japan var en tuff och jämn match där Japan vinner. Match två mot Slovakien spelar vi mindre bra och förlorar på övertid. Vi hade här en avgörande match mot Tyskland där vi var piskade att vinna i ordinarie tid. Vi Spelade mot Tjeckien innan -Tyskland och förlorar även den med uddamålet. Och till sist så seger i den avgörande matchen mot Tyskland.

Nu har ni då kvalificerat er för paralympics i PyeongChang 2018, vilka chanser har ni i den turneringen? – Paralympics kommer bli en riktigt tuff turnering. Målsättningen får jag återkomma med.

..och hur ser era förberedelser ut om du hunnit tänka så långt, hur många matcher etc. vill du helst se att ni hinner spela innan Paralympics? – Vi kommer ha läger i Sverige. Matcher i Italien , Tjeckien. Pre camp med hela Paralympics truppen i Japan innan spelen. Jag hoppas även vi skall få möjlighet att åka till Canada.

Hur stor är sporten kälkhockey i Sverige egentligen om du jämför med de andra länderna i världen? – Vi är en av de mindre nationerna sätt till utövare men som ishockey nation (stå hockey) är vi högt aktade inom paraishockeyn.

Du har ju varit vanlig hockeytränare under en massa år, finns det några likheter med kälkhockey kring taktik och träningar? – Likheterna är många.

..och vad ser du som de främsta skillnaderna? – Skillnaderna är att spelarna sitter ner, sedan kan ingen kan åka baklänges. Samt att vi spelar 3 x 15 min.

Hur ser då din vardag som förbundskapten ut, visst var detta uppdrag på halvtid? – Jag jobbar heltid som personlig assistent hos aktiv assistans. Sedan hjälper jag till på U 16.

..då vill jag bara passa på att önska dig lycka till med förberedelserna så att ni kommer så förberedda som möjligt. – Tack för det!

* * *

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att kolla in oddsen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: