Känner ingen större oro

Vi fick inte Joni Otio och en lokaltidning vill i sin klassiska negativa anda oroa oss för att publiksuccén från förra säsongen kan komma att stå oss dyrt, för övrigt samma tidning som hade uppgifter att Kevin Lindskoug hade gjort klart med ny klubb, 14 dagar efter vårt avslöjande. Orolig? Inte nämmvärt.

Jonio Ortio var ju redan i en inledande fas en våt dröm som till slut skulle visa sig vara för bra för att vara sann. Faktum är att uppgifter till L4E menar att man gjort klart med SHL-kontrakt för kommande, säsonger och att det billigare hockeyallsvenska kontraktet var klart för signing när KHL-budet kom. Dock ska huvudpersonen själv dragit ut på förhandlingen sista veckan i hopp om bättre bud från Europa. Hur det än var med den biten så gillar jag Per Kenttäs strategi. Han hugger på det bästa som finns givet förutsättningarna. I Coronas bakvatten finns oerhört många kompetenta och klart överkvalificerade spelare på marknaden, men frågar du inte kan du aldrig få ett ja. Vet att han även stämde av läget med Joel Lassinantti. Just nivån på vad Per söker och att det är spets man nu ska införa (bara en sån sak?) kan man ju utläsa ifrån hemsidans senaste uppdatering med sportchefen.

-Ja, det är många toppspelare som kanske är lite för bra för Hockeyallsvenskan som sitter och väntar på kontrakt i Schweiz, Österrike eller Finland. I de länderna är det nästintill stängt och de vill ha information om när det öppnar och hur det ser ut när det öppnar. Då många spelare gå i ovisshet stannar marknaden upp litegrann.

Ber du mig oddsen på målvakt så ger jag Linus Söderström 50 %, Marcus Svensson 20 % och 30 % annan. Att vi inleder säsongen med en toppmålvakt i klass med övriga laget är jag tämligen säker på.

Hur var det med VK då? Ja, hallhyrorna styrs ju en formel där föregående års publiksiffror utgör ett viktigt nyckeltal, men visst måste det vara bättre att ha mycket folk som genererar pengar? Då har du väl pengar att betala hyran? Fast har du lite publik, drar du in lite mindre pengar och får lite mindre hyra? Formeln borde väl bli densamma per intjänad krona, eller? Byggr sen publiksiffran på faktiskt sålda biljetter eller publik på plats? Inte ovanligt med x antal fribiljetter, medlemmar som går in gratis m.m.

Tankar? Fritt att skriva..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: