JVM reflektion

Ja, vinner och visst är det kul att se mål, men som Wikegård säger: Man vill se kamp!  Spänningen man kände innan matchen försvann rätt snabbt, eller hur?

+++

Man hör efternamnet Kihlström och tänker direkt: Mats Kihlströms son och mycket riktigt, det stämmer och han är bara en av många söner till f.d. landslagsmän och elitseriespelare etc. etc. (läs Tim Erixon, Adam Larsson, Jakob Silfverberg m.m.) Dock stämmer det inte alltid, vissa spelare kan ha samma efternamn som f.d storspelare men inte ha något som helst släktskap. Vart jag vill komma är vad jag tänkte när jag såg namnet Gudas på en tjeckisk back. Kan pappa vara Leo? Killen behövde bara visa nyllet för att jag skulle nicka förnöjdsamt: Visst! Pappa är Leo. : )

+++

David Rundblad lobbar pucken över en motståndare och glider förbi under den andra perioden. Hur cool är den mannen? Tyvärr alltid, till viss oro för svartgula fans, men hellre en Rundblad fför mycket än en för lite.

+++

På tal om coolt. Hur coolt tyckte inte Carl Gustafsson det var att stå i samma svt-studio och prata med Mikael Renberg? Såg ni blicken efter varje mening han sa?

+++

Ett JVM är inget riktigt VM utan att Björklöven nämns i tid och otid, eller hur? jag har redan noterat två tillfällen och givetvis är det ofrånkomligt eftersom vi hade fyra löv med när det enda guldet hittills bärgades, men ändå. Så länge inget nytt guld hämtas hem så lär det fortsätta och frågan är vad man vill mest? Få ett nytt guld eller höra Löven nämnas i tid och otid? På tal om Löven… undra när Peter Sundström ska lockas hem?

+++

Tjeckien, en medaljaspirant? Nja, visseligen är de kända av att vara riktiga gamnackar i motgång, men idag var det ju löjligt. Luktade helt klart Polen i fel tröjor.

+++

Nästan samtliga svenska spelare är ordinarie i sina elitserielag och då måste ju frågan aktualiseras. Borde inte elitserien ha uppehåll under ett JVM likt man har vid A-landslagets alla menlösa turneringar? Se bara på Skellefteå idag. Nog var det rätt branskattade idag mot Södertälje? Nä, höj intresset för turneringen rejält, inför ett uppehåll under JVM och juniorhockeyn kommer att ta ytterligare ett rejält kliv.

0 thoughts on “JVM reflektion

 • 26 december, 2009 kl. 22:41
  Permalänk

  Knappast Calle Gustafsson som är mest pinsam i studion.. som jag ser det har vi ett par uppdrag.

  1. Gustafsson ska få ett par solbrillor så han inte bländas av Renbergs stjärnsglans.

  2. Allra viktigast är dock att vi jagar rätt på en ny gammal kavaj till Renberg så att han kan glänsa i en ny. Vem i hällvättä hade sponsrat med den här.. Refat El Sayed och Fermenta eller??

  Svar
 • 26 december, 2009 kl. 22:54
  Permalänk

  Svar till The Sandwich (2009-12-26 22:41)
  Haha, efter att Gustafsson onanerat klart i första pausen lämande jag soffan fort när tillfälle gavs. Därav missade jag Renbergs kavaj och det verkar ju tur det. Det kanske inte är så fett att vara avdankat hockeystjärna? Han gick väl hockeygymnasie på Lackalänga i Sunderbyn utanför Luleå, så utbildning för ett normalt liv saknas kan man tro. Ingen har väl heller glömt Obol-affären? Undra hur den avlöpte för Micke rent ekonomiskt? Vi får nog se den där kavajen i 14 dagar framöver. : )

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: