Juniorsportchefen John Lind lämnar Björklöven

För två veckor sedan lämnade J18-tränarna Mattias Lund och David Muzito-Bagenda sina uppdrag i Björklöven. Nu står det klart att även juniorsportchefen slutar. Detta uppger vk.se. VK säger följande:

Det har varit turbulent kring Björklövens juniorer den senaste tiden och för två veckor sedan lämnade tränarna deras uppdrag.

– Det är på grund av lite olika anledningar. Jag har väldigt mycket att göra vid sidan av hockeyn med företag och sådant. Sedan finns det andra anledningar också, men det får du fråga Björklöven om, sa tränaren Mattias Lund till Sporten då.

John Lind tillsammans med Lars Stenmark har hoppat in som tränare i J18 under tiden en permanent tränarlösning är satt. Enligt uppgifter till Sporten har nu även juniorsportchefen John Lind valt att bryta med Björklöven, vilket också han bekräftar. – Jag hade ett optionsår som jag har sagt upp och slutar den 30 april, hälsar John Lind kortfattat via sms.

Björklövens J18 ligger för närvarande på en nedflyttningsplats i J18 elit. För J20-laget går det betydligt bättre, som ligger tvåa i serien.

11124763665_3165652a6d_o

John Lind under sin tid som ass tränare säsongen 13/14 med kanske tidernas härligaste mustasch.

Foto: AXELLÖF. För fler Lövenbilder, klicka HÄR

***

De bloggen pratat med från juniorhåll så har John inte gjort ett bra jobb. Enligt våra uppgifter har han varit allt för snäll och inte alls tagit tag i de problem som funnits inom junior- och ungdomsdelen av Björklöven. Nu får vi hoppas att det kommer in en kraft som verkligen lyfter ungdomshockeyn, om vi nu ska ha en sån roll i dagsläget. Har klubben råd med två heltidsanställda som jobbar mot junior- och ungdomslagen. Vad tycker du som läsare?

5 thoughts on “Juniorsportchefen John Lind lämnar Björklöven

 • 24 januari, 2016 kl. 15:31
  Permalänk

  Helt rätt att John inte fortsätter. Jag och de flesta andra har liten eller väldigt liten insyn i vad son görs i juinorverksamheten. Jag har respekt för det. Dock så kan man inte blunda för den sportsliga missär som han är ytterst ansvarig över. Vi klarar i nuläget varken av att locka några talanger till oss samtidigt som de egna inte verkar kunna leverera . In med nya nypor. Med intresset kring Löven ska juniorlagen va med och tampas mot de bästa i Sverige. Allt annat är faktiskt för dåligt.

  Svar
  • 24 januari, 2016 kl. 18:55
   Permalänk

   ja, lyckats ett lag som Mariestad ifjol kvala sig upp i SuperElit så är den ingen omöjlighet. Även Västerås har ett lag med där utan SHL:s gratisplatser.

   Svar
  • 25 januari, 2016 kl. 00:49
   Permalänk

   Skrämmande:(
   Juniorspelare lämnar klubben en efter en och inga nya ersättare kommer. Det är svängdörr i klubben där alla som vill bli ishockeyspelare måste lämna i tid. Övriga Hockeysverige skrattar åt Björklöven. En uppgiven förälder berättar om samtal från vänner och bekanta från andra klubbar i landet som givetvis undrar vad som händer. Personliga utbrott från tränarna i J18 blev den sista droppen. John Lind eller tränarna men han har inget val än att sluta, då föräldrar i nära nog alla lagen vill det. Björklöven har blivit en breddförening även i U16 till J20 utan att ha nåt att erbjuda, vi bevittnar en otäck och dyster utveckling!

   Svar
 • 24 januari, 2016 kl. 16:21
  Permalänk

  Be föräldrarna träna lagen! Då blir det guld!

  Svar
 • 25 januari, 2016 kl. 10:12
  Permalänk

  Hjälte sökes!
  Synd på John, han ville nog mer än han fick i mandat. Hamnade i kläm i mycket som inte han kunde påverka. Kommunikation stavas lösningen för den som tillträder. Den som övertar uppdraget kan lösa problemet enkelt genom att barnen får välja att spela och träna efter sin individuella ambitionsnivå. De som vill satsa på sin ishockey spelar och tränar mer och tillsammans och betalar mer i avgifter. De som vill träna mindre och satsa på andra idrotter tränar mindre och tillsammans, betalar mindre easy. Nu blandas olika viljor och ambitioner ihop och då blir det såklart konflikter bland föräldrar. Bäst och sämst i samma ålderskull skiljer upp till 3-4 år i utveckling. Skippa åldersnojjan. Ishockeyn är en
  väldigt komplicerad sport och går inte att utveckla enligt behov om det skiljer för mycket i utveckling mellan spelarna. Det gäller på alla nivåer. Barn som inte
  alltid vill och kan och deras föräldrar styr också hur mycket övrigas barn får och
  inte får träna, det är ett generalfel som kostar mer än det smakar. Lösningen finns i föreningar nära och det är bara att titta och anamma, låt föreningen gå tillbaka till att satsa på att bli ett elitlag hela vägen genom föreningen, även på tränarnivån, men då krävs det att man börjar träna och spela rätt redan från ungdoms- och junioråldern. Satsa mer resurser på att utbilda rätt tränare och tillsätt enbart tränare och ledare som vill och kan något, inte tränare som är tränare i andra
  idrotter samtidigt, de brinner inte nog för sporten och hämmar då utvecklingen, resten löser sig nog.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: