Jon lånas ut trots allt?

Frågan ställdes för tre veckor sedan och då dementerades det bestämt från sportchef Daniel Johansson. Nu når några oberoende uppgifter bloggen att en förfrågan har gått ut till andra klubbar om någon var intresserad av att ta över Jons kontrakt åtminstone säsongen ut.

Den 14 november svarade sportchef Daniel Johansson följande på frågan hos lövenbloggen på VK om det aktuellt med att låna ut Jon för att han ska får speltid? Svaret var då tydligt.– Nej, det är inte aktuellt. Jon ska inte lånas ut. Han kommer få chansen förr eller senare. Då är det upp till honom att ta den.

Vi kollade i vilken kedja han spelat i sedan dess samt vilken speltid han hade i förhållande till övriga forwards.

15 nov AIK (B) petad

18 nov Sundsvall (H) 4:e linan. Minst speltid av 12 forwards.

20 nov Mora (B) 3:e linan. 8:e speltid av 12 forwards.

24 nov Asplöven (H) 4:e linan. 11:e speltid av 12 forwards.

27 nov Leksand (B) 4:e linan. 8:e speltid av 12 forwards.

29 nov Västerås (H) 4:e linan. 12:e speltid av 12 forwards.

4 dec Almtuna (H) 4:e linan. Överlägset minst speltid av 12 forwards.

Kan man via detta säga att han ”fått chansen”?

Nu når oss alltså uppgifter att tränare Tommy Jonsson & Sportchefen Daniel Johansson har gjort sitt yttersta för att bli av med Jon en tid. Han har då med andra ord de tre senaste veckorna fått chansen (Se ovan). Att uppgifterna säger ”en tid” kan ju med enkelhet utläsas av speltiden den senaste veckan. Vi tog kontakt med sportchef Daniel Johansson för att få en kommentar som meddelar.-I dagsläget är det inte aktuellt att låna ut någon spelare varken över kort eller lång tid.

Johan Löf / AXELLÖF

Får Jon kika efter annan klubb för speltid? Uppgifter säger så, men klubben dementerar. Foto:AXELLÖF

Går man på sportchefens svar så kan man avskriva allt. Går man på några oberoende uppgifter så ställs frågan: Är det då någon klubb som kan tänkas vara intresserad? Det ska ha varit klubbar och tittat på Jon, men enligt uppgifter ska ingen ha imponerats av vad man sett vilket är förståeligt, då han med facit i hand knappast fått någon ärlig chans att ”sälja in sig”. I min bok kan det i så fall handla om utlåning till div 1 klubbar, men de har inte i närhet den ekonomi det handlar om att ta över Jons kontrakt. Som jag ser det så finns två orsaker till en utlåning:

 1. Frigöra pengar för nyförvärv.
 2. Ge Jon speltid för att få tillbaka honom i form.

Vad tror ni? Är det troligt att klubben, med en spelare med bland de högsta i lön, bara lutar sig bakåt och betala ut hög lön till en spelare man inte anser duger? Tyck till i en kommentar…

55 thoughts on “Jon lånas ut trots allt?

 • 5 december, 2015 kl. 22:49
  Permalänk

  Ge Jon chansen med trotter!

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 22:50
  Permalänk

  ALDRIG I LIVET ATT JON LÅNAS UT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  HAN MÅSTE JU FÖR FAAN FÅ SPELA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 22:53
  Permalänk

  Det är ju uppenbart att de vill bli av med honom, det har vart tydligt länge. Att säga att han getts chansen är bara skitsnack men de facto att han fått istid ger dem en ursäkt att peta honom. Jag tycker det är skandalöst att detta får ske. Det är inte okej på ”vanliga” arbetsplatser och det borde inte vara ok här. Jag hoppas att han får chansen att spela och hitta glädjen och självförtroendet igen, i en förening som värnar om sina spelare och har professionella coacher.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 22:58
  Permalänk

  Ja vad säger man? Bra reportage. Personligen är jag less på det sätt som Jon behandlats och med vilka motiv som han åsidosatts. Det finns så många i Löven som underpresterat det grövsta men det verkar inte spela någon roll. Någon chans verkar han inte få.

  Känns som att varken sportchef eller tränare levererat.

  Hade jag varit i Jons klädet hade jag flinat varje gång lönen kommit.

  Svar
  • 6 december, 2015 kl. 01:14
   Permalänk

   Kan vara så du satte huvudet på spiken där ! skulle oxå vilja ha hans lön ,lättförtjänta pengar !!

   Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:00
  Permalänk

  Tror inte det kommer hända , men att låna ut Jon är väl ganska naturligt om ser till prestation ! Att vara en hjälte i båset klarar dom flesta , är på isen man ska prestera och nu börjar det vara 1årsen Jon gjorde någon glad , sen hjärnskakningen i gymet har han varit varit en skugga av vad han kunde . Sen finns det många andra som borde gå samma väg !!

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:09
  Permalänk

  Den utstuderade utfrysningen av Palmebjörk från Tommy Jonsson är inte bara patetisk utan ett hån mot en spelare some nära att få sin tröja i taket.

  Tommy Jonsson har inte gett Jon chansen i en toppkedja över tid. Patetiskt uselt jobb av Tommy Jonsson likt allt annat i höst

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:26
  Permalänk

  Ett skämt om han lånas ut. Tommy Jonsson och Daniel Johansson leker med elden kan jag tycka

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:29
  Permalänk

  Låna ut honom till Teg.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:31
  Permalänk

  Nån annan klubb får gärna låna TJ. Div 3 borde vara lämplig nivå för hans ”kunnande”. Usch. Gör han sig av med Jon så är han ett praktarsel av rang.

  Hans insatser går ju inte ens att utvärdera! Hur är det tänkt att han ska kunna prestera om han ges 1 byte varvat med 6-7 minuters vila? Han kommer ju aldrig in i matcherna. MEN, han har fan inte varit sämre än tex Hutchings eller Edblom som verkar vara TJs små gullgossar.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:44
  Permalänk

  Fy fan va jäkla USELT av Dalle.
  Där försvann nog det sista av tilltron.
  Även TJ har tappat allt förtroende.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:44
  Permalänk

  Precis Teg har ju spelat klart!!
  Nä Gustav Grundström är ju inte heller nå bra.Han har ju inte ens gjort ett mål

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:45
  Permalänk

  KAn vara rätt att låna ut honom, både för Lövens skull, då han klart underpresterat och har ett självförtroende som verkar vara helt under isen, men även för Jon’s skull då ha i en Div 1 klubb kan få fart på sitt målskytte och få den istid han behöver för att komma tillbaka..

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:45
  Permalänk

  Nu kan det sägas. Lånas just Jon ut (som inte varit sämst) ser det mera ut som att den tidigare ”utrensningen” av lövenfolk alltjämt pågår. Vad löven högsta ledning under de senaste åren har ägnat sig åt har innerburit att man tokigt nog ”slängt ut barnet med badvattnet” – innebärande
  att Umeås ”tysta ishockeykunskap” (som också var bidragande till ett SM-guld) totalt har förvunnit.
  Och därför ersätts alltjämt den gamla ”lövenandan” som nu genom ett ledarskap byggt på ”härska genom att söndra” – underblåst av vilka återstår att se.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:48
  Permalänk

  Sker detta tror jag Löven är fel ute. Såväl övriga spelare, som supportar och sponsorer, kommer att reagera på ett så negativt sätt att man får full huggning att klara sig kvar i år, samt att då kommer det av flera skäl bli problem att klara ekonomin nästa år. Detta känns ju helt ogrundat och måste väl vara helt fel rykten?

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 23:52
  Permalänk

  Är det nån som vet nåt lag som kan ta emot en kass sportchef och en värdelös tränare? Tror faktiskt att vi kan skrala ihop en hel del pengar för att bli av med dem istället för Jon…….

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 00:00
  Permalänk

  Hur många chanser ska t.ex. Hutchings få. Han har ju fått en massa chanser i olika producerande formationer, men inte levererat i närheten av vad man ska kunna kräva. Han har ju missat så många lägen som en bra målskytt ska sätta. Ingen kan påstå att Jon har gjort någon toppinsats, men som sagt var så kan ingen heller påstå att han har fått samma möjligheter som vissa andra. Hade laget gått bra i stort, så får man nog acceptera att även Jon kan få lämna. Problemet är att laget inte har gått speciellt bra, och det finns andra spelare som isf också borde få tacka för sig och lämna. Jon har ett STORT lövenhjärta, och det ger mig mer än vad vissa andra spelare har uträttat den här säsongen.

  Svar
  • 6 december, 2015 kl. 00:29
   Permalänk

   Helt rätt det du skriver , gäller som sagt många inte bara Jon och Hutchins ! Men Jon hade en massa matcher ifjol efter hjärnskakningen oxå !! Alla trodde nog det var gamle säkre Jon vi skulle få se i år.
   Men efter 28 omgångar kan man konstatera att Jon inte duger ! fått chanser ! men slutar alltid med en indianare . Roligt Om alla hade lövenhjärta !!!! men så funkar inte dagens hockey .

   Svar
 • 6 december, 2015 kl. 00:01
  Permalänk

  Blir det kanske imorgon en repris på ’tröjtifot’ som genomfördes i Palmes ära för något år sedan?

  Svar
  • 6 december, 2015 kl. 01:56
   Permalänk

   Tröjtifot med fullt H tror jag kan vara en bra id’e! Säger allt i en handling och då har man gjort ett statement på ett bra sätt.

   Svar
   • 6 december, 2015 kl. 10:28
    Permalänk

    Kanske kryddat med ”Älska Löven = Jon” och ”Hata xxx ( ni vet vem)”, men jag kan hålla med om att det nog är att gå över gränsen. Jag blir bara så otroligt frustrerad över hur länge TJ får vara kvar utan att prestera. Näe, bort med tränarna nu, och in med folk med lite ledaregenskaper som kan höja laget mentalt, och inte bara köra med streck och åklinjer och sen bara hota och straffa.

    Svar
 • 6 december, 2015 kl. 00:25
  Permalänk

  Lägg ner hela laget… Det håller inte … Snart ingen som tror på detta längre ! Förutom ledningen som fortfarande försöker lura sig själva ! Nått e jävligt fel…! O det kan ju inte va fel på 25 hockeyspelare samtidigt match efter match .. Kan ju va så att ledningen har snurrat in sig i sitt eget hittepå … Seriöst avgå alla ! Pantern 5ggr pengarna e taget alla dagar i veckan .. Tyvärr löven e årets Södertälje 2.0 !! O nu ska Jon lånas ut .. Han har ju inte fått chansen !! Jo nått byte per match i 4 linan !! Jävla skämt … Dom som borde lämna e dom som inte står för sitt jävla misslyckande match efter match !. O fått betydligt fler chanser än Jon !!! Dom står ju där i båset varje match o misslyckas gång på gång på gång !! Låna ut Tommy o den andra muppen vetja ! Undanförklaringar efter undanförklaringar förlust efter förlust !!! Det e tamefan inte Jons fel iallafall då han inte ens får va på isen o göra sitt jobb … Men det får Tommy o co trots misslyckande efter misslyckande ! O ska Jon lånas ut utan o ens fått chansen till fullo varför får då Tommy o co va kvar som fått chansen match efter match ???????????? Lämnar Jon lämnar Tommy o co !?

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 00:36
  Permalänk

  Är som på Jens Öhmans tid bort förklaringar efter varje förlust hatar sånt skit. Skeppa Tommy först för fan totalt inkompetent. Kan ni inte grilla sc Dalle och TJ i någon intervju

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 00:38
  Permalänk

  Tommy Jonsson ska lämna om någon, har inte lyckats med någonting. Jävla skit tränare…. Fan det sämsta vi haft i klubben på många år!!!

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 00:42
  Permalänk

  Skicka Tommy Jonsson först och främst. Fullständigt inkompetent

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 01:09
  Permalänk

  Nu har vi haft två utomstående tränare som petat honom. Kanske inte en slump.

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 01:23
  Permalänk

  Kanske inte en slump heller att Tommy sitter säkert !! Han e ju guldtränaren alla ville ha … Hypad nå jävulskt !! O efter va han visat upp i år ! Avgå o gör det utan lön precis som i Leksand …! Tommy har samma facit som Jens Öhman hade ungefär !! O samma dumma jävla bortförklaringar … Dumförklarar ju bara sig själv gång på gång …spelsystemet håller inte .. Finns inte det materialet i truppen ! Tyvärr Tommy du höll inte måttet .. Låna ut honom el skeppa .. Tyvärr fullständigt misslyckande av tränar duon … O inget händer för Björklöven har bundit fast Tommy på 2 +1 me ca 80-100 i mån .. O efter vad han gett löven i år med den lönen .. Finns inga bortförklaringar !! O sen snacka utlåning av Jon för att han inte håller måttet ????? skämmes för faan

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 01:28
  Permalänk

  Nu vet jag självklart att det inte e Tommy som diskuteras här !! O inte heller Tommy som bestämmer vad o vem som ska lånas ut ! Men han har ju sitt finger med i leken oxså … O ska laget skötas så .. Att folk ska lånas ut utan att ens fått en riktig chans !! För det har han inte .. Då ska Tommy oxså bort !! För han har inte levererat ett skit !!!

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 02:10
  Permalänk

  Förstår inte var den här tråden tog vägen!!!
  Backa Jon istället.Det är han som behöver stöd.
  Inte massa skit om Jonsson o CO

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 02:40
  Permalänk

  Jon behöver speltid .. O inte 5-7 min i fjärdefemman !! Punkt … O det e han värd!!. Lika mycket som många andra i detta lag som inte levererar nånting!! men endå får lira i första andra o tredje femman …. Om Jon skulle få speltid i en femma av värde så skulle han leverara värde !! Punkt …. minst lika mycket som dom som lirar där nu ! Ser många spelare i detta lag som får förtroende gång på gång men inte gör ett smack match efter match .. O den chansen fick aldrig Jon ! Inte på samma sätt som dom fått ! Det e jag besviken på o säkert Jon o många andra !

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 07:30
  Permalänk

  Trist, Jon är ju lite av en hjälte- gillar man hockey MÅSTE man gilla ”34:an”, oavsett vilket lag man håller på…- Kan ju inte uttala mig om hans form men en sak är säker, i matchen mot Hästen i Himmelstalundshallen så toppade coachen med Jon och några till i ett desperat försök att vända ett tungt 3-0 läge.
  Jon skrapade fram tre kvalificerade chanser på ungefär lika många minuter varav ett resulterade i mål!
  Han var den enda som förmådde rubba Hästens defensiv den kvällen.
  Om coach ser sådana inhopp som misslyckanden eller tillkortakommanden då är Löven illa ute…

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 09:34
  Permalänk

  Karln måste få speltid, en rimlig chans att komma tillbaka! #backaJon

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 09:40
  Permalänk

  Detta handlar om att Björklöven som arbetsgivare för andra året i rad inte står upp för spelare när man haft / har tränare som mer eller mindre öppet mobbar trakasserar vissa spelare . Det är klart att det även sätter spår på spelaren fy fan vad jag är less på hockey och på Löven ingen ryggrad !!

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 09:45
  Permalänk

  Hoppas verkligen ni har tillräckligt med fakta för att slänga ut denna nyhet.
  Vad är det för typ av utlåning? Tillfällig för att han ska få speltid och hitta formen eller för hela säsongen?

  Svar
  • 7 december, 2015 kl. 21:00
   Permalänk

   Det står ju i texten. Helst säsongen ut.

   Svar
 • 6 december, 2015 kl. 09:53
  Permalänk

  kommer inte att förnya mitt medlemsskap , så otroligt besviken på Björklöven

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 10:08
  Permalänk

  Svårt att visa vad man går för när man får 5 min per match! Sker detta så lägger ja ner Pisset. Fy fan.

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 10:13
  Permalänk

  Han får förstås så lite chans , så lite speltid för att de bestämt sig att göra sig av med honom .

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 10:28
  Permalänk

  TOMMY J OCH DALLE ÄR FAN DET SÄMSTA SOM HÄNT LÖVEN SEDAN ELORANTA ERAN! LÅNA UT DEM TILL NÅ SKITLAG SÅ VI BLI AV MED DEM!

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 10:54
  Permalänk

  Skönt för Jon om detta stämmer eller att det får tränarstaben att agera. Han behöver få komma till någon som vill satsa på honom och han får visa vilken spelare han är eller att tränarna tillslut ger han den chansen det snackats om. Situationen som är just nu för Jon är smått bisarr. Får spela 4-5 byten och sedan bänkas, utan egentligen att få en bra förklaring från tränarna som jag förstår det, utifrån artiklar och känslan man får när man tittar i båset under match. Kolla det om tommy eller åker pratar med jon eller tittar på honom i båset, inte sett tillstymmelse till det senaste 20 omgångarna. ”han kommer få speltid och då gäller det att ta den” sa sportchefen. vilken jäkla rökgranat för spelet bakom kulliserna känns det som nu. #besvikenpåbjörklöven #vadhändemedklubbhjärtat

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 11:01
  Permalänk

  Undrar vad de i ledningen tycker? De pågår en utfrysning av Jon så tydlig, att alla ser den. Hur tänker de ? Är de med på detta? I så fall är det skamligt.
  Jon kom tillbaka från Örebro. Han kunde fått kontrakt med andra klubbar i HA och SHL men väljer ändå att komma tillbaka till Björklöven. En klubb som han brinner för.
  I samma veva pratade klubben om att börja bygga upp det gamla lövenhjärtat i föreningen. Vart fan tog det vägen? Och det utplånandet började redan förra säsongen.
  Har förstått att Jon fick på skallen efter reportaget om honom när han petades. Efter det reportaget startade bänkningen/utfrysningen på allvar.
  Förra säsongen blev inte bra för honom med skador men ändå 20 poäng på 28 matcher!!
  Sen, håller med ovanstående. Hur kan man kalla det att ge någon chansen med en speltid på 3 min (förra matchen)? Nä det är så djävla tydligt att det är nåt på gång. Och man skäms för tränarnas agerande. Fy fan!

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 11:10
  Permalänk

  Hör med sundström om han köra året ut vi får hitta någon lösning med Jonsson efter säsongen. Karln har noll känsla för lag uttagningar, och toppning i slutet av matcherna ska vi inte ens prata om

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 11:21
  Permalänk

  Går väl hand i hand med Lövens värdegrunder.
  Sjukt besviken.
  Till och med när Jon blir bänkad i matcherna går han runt och peppar sina lagkamrater etc.
  Ledsamt.

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 11:26
  Permalänk

  ”Sjuk” idag tydligen. Eller petad det är frågan

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 12:16
  Permalänk

  Jon var briljant mit Leksand och satte upp Grundström flera gånger. Också bra i förstaperioden mot VIK. Likförbannat så är Jon den första som bänkas så fort spelet i sig börjar låsa sig. In med Jon tillsammans med Trotter och Öhman. Ge honom en riktig chans att göra mål istället för att förvänta sig att han ska prestera med våra sämsta offensiva krafter..

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 13:17
  Permalänk

  jävligt konstigt … Visst han har inte producerat som förut… Men han har ju inte fått chansen till det heller !!! Finns flera spelare som lirar match på match o inte levererar ett skit ! Var ska dom då lånas ut ? O när börjar Tommy bänka/ spela dessa killar i 4 femman 3-5 min per match ?? Precis som han gör me Jon ? Tycker tommy o co borde ställas mot väggen ordentligt ?! Med frågor ang en kille som jon med hjärta som inte får chansen att leverera match efter match ? Ev utlåning ? Och vad planen e o göra med resten av killarna i laget som inte heller levererar i så fall ? Oxså lånas ut ? 24,54,32,21,11 med flera ?? Oxså lånas ut ? Nä dom får misslyckas match efter match o endå fortsätta lira !! Sjukt .. O hur dessa kompetenta tränare har tänkt klara sig i ett negativt kval senare i vår ?

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 13:35
  Permalänk

  Jag skulle verkligen vilja att det lossnade för Jon. Dels för att han har varit jäkligt bra men också för att han är en ikon. Men fakta är att han har inte levererat sedan skadorna ifjol. Han har fått chanser, även om det varit lite speltid. Han är ingen brunkare som ska spela i 4e. Han ska vara i en producerande lina. Ingen av oss har hela bilden, hur många har sett träningar?
  Sluta med konspirationsteorier och mobbinganklagelser.
  Tycker att det är märkligt att ni släpper denna nyhet baserad på ”källor”. Ni borde ha legat lågt och kollat fakta först. Ni har ju verkligen slängt bensin på brasan.

  Svar
  • 6 december, 2015 kl. 13:40
   Permalänk

   Inte levererat? 28 matcher 20p ifjol.
   10 matcher 6p igår innan han hamnade i frysboxen.
   Tycker det är hyfsade PTS i ett lag där ingen levererat.

   Svar
  • 6 december, 2015 kl. 13:41
   Permalänk

   Vilka chanser har han fått? 5 matcher denna säsong i omgivningar som han ska vara i. Förra säsongen 20 poäng på 28 matcher. Är samma poäng snitt som Lukas Sandström i år. En spelare som alla hyllar. Men jon är inte sig själv längre enligt dig?

   Svar
   • 6 december, 2015 kl. 14:34
    Permalänk

    Nej Jon är inte lika bra som han varit. Tyvärr

    Svar
 • 6 december, 2015 kl. 15:32
  Permalänk

  Så här ser poängligan ut idag sorterat på antal poäng.

  Plats # Namn GP Speltid tot Poäng minuter Poäng/min
  1 28 Lucas SANDSTRÖM, 27 08:00:26 20 480 0,041666667
  2 10 Jesper THÖRNBERG, 23 05:30:58 16 330 0,048484848
  3 6 Kim KARLSSON, 27 07:32:30 16 452 0,03539823
  4 19 William QUIST, 20 05:13:23 13 313 0,041533546
  5 74 Stefan ÖHMAN, 25 07:43:59 13 464 0,028017241
  6 15 Pär EDBLOM, 26 07:15:36 11 435 0,025287356
  7 7 Brock TROTTER, 12 03:32:27 10 212 0,047169811
  8 90 Alex HUTCHINGS, 26 07:05:36 10 425 0,023529412
  9 54 Felix MAEGAARD-SCHEEL, 26 06:37:38 7 397 0,017632242
  10 34 Jon PALMEBJÖRK, 20 04:23:11 7 263 0,02661597
  11 22 Nicklas JOHANSSON, 22 04:30:57 5 270 0,018518519
  12 21 Fredrik HETTA, 17 03:23:57 5 203 0,024630542
  13 26 Viktor EKESTÅHL-JONSSON, 27 05:17:20 2 317 0,006309148
  14 62 Mats LAVANDER, 12 01:59:42 0 119 0
  15 11 Gustav GRUNDSTRÖM, 14 01:30:23 0 90 0

  Så här ser poängligan ut om man sorterar på antal poäng per match.

  Plats # Namn GP Poäng Poäng/match
  2 7 Brock TROTTER, 12 10 0,833333333
  3 28 Lucas SANDSTRÖM, 27 20 0,740740741
  1 10 Jesper THÖRNBERG, 23 16 0,695652174
  4 19 William QUIST, 20 13 0,65
  5 6 Kim KARLSSON, 27 16 0,592592593
  6 74 Stefan ÖHMAN, 25 13 0,52
  8 15 Pär EDBLOM, 26 11 0,423076923
  10 90 Alex HUTCHINGS, 26 10 0,384615385
  7 34 Jon PALMEBJÖRK, 20 7 0,35
  9 21 Fredrik HETTA, 17 5 0,294117647
  12 54 Felix MAEGAARD-SCHEEL, 26 7 0,269230769
  11 22 Nicklas JOHANSSON, 22 5 0,227272727
  13 26 Viktor EKESTÅHL-JONSSON, 27 2 0,074074074
  14 62 Mats LAVANDER, 12 0 0
  15 11 Gustav GRUNDSTRÖM, 14 0 0

  Men eftersom speltiden varierar väldigt mycket mellan spelare så testar vi att sortera efter antal poäng per minut och då får vi följande:

  Plats # Namn GP Speltid tot Poäng minuter Poäng/min
  1 10 Jesper THÖRNBERG, 23 05:30:58 16 330 0,048484848
  2 7 Brock TROTTER, 12 03:32:27 10 212 0,047169811
  3 28 Lucas SANDSTRÖM, 27 08:00:26 20 480 0,041666667
  4 19 William QUIST, 20 05:13:23 13 313 0,041533546
  5 6 Kim KARLSSON, 27 07:32:30 16 452 0,03539823
  6 74 Stefan ÖHMAN, 25 07:43:59 13 464 0,028017241
  7 34 Jon PALMEBJÖRK, 20 04:23:11 7 263 0,02661597
  8 15 Pär EDBLOM, 26 07:15:36 11 435 0,025287356
  9 21 Fredrik HETTA, 17 03:23:57 5 203 0,024630542
  10 90 Alex HUTCHINGS, 26 07:05:36 10 425 0,023529412
  11 22 Nicklas JOHANSSON, 22 04:30:57 5 270 0,018518519
  12 54 Felix MAEGAARD-SCHEEL, 26 06:37:38 7 397 0,017632242
  13 26 Viktor EKESTÅHL-JONSSON, 27 05:17:20 2 317 0,006309148
  14 62 Mats LAVANDER, 12 01:59:42 0 119 0
  15 11 Gustav GRUNDSTRÖM, 14 01:30:23 0 90 0

  Om man då räknar med att Jon inte är i form (och formen kommer knappast tillbaka på bänken) så är det inte illa pinkat.
  Jag vet att man kan vända och vrida på statistiken och vinkla den som man vill och spelare har up’s & down’s men ändå intressant att se.

  Svar
  • 6 december, 2015 kl. 15:35
   Permalänk

   Ooops, det såg bra ut när jag postade kommentaren men nu ser det ganska grötigt ut och det går inte all utläsa någonting från det. Jag ska försöka fixa till det så bloggen får gärna ta bort det så länge.

   Svar
 • 6 december, 2015 kl. 19:23
  Permalänk

  Lösningen e inte att låna ut Jon !! Mer speltid på Jon i en producerande femma … O bort me Tommy ! För han har inte svar på nått o kan inte vända detta …. Agera nu !

  Svar
 • 6 december, 2015 kl. 23:32
  Permalänk

  Nu gör jag ett nytt försök att få till inlägget så det blir läsbart.

  Matchen mot Pantern är inte medräknad.
  Så här ser poängligan ut idag sorterat på antal poäng totalt.

  Plats—-#——Namn————————GP —–TP
  01——28——Lucas SANDSTRÖM—–27——20
  02——10——JesperTHÖRNBERG—–23——16
  03——06——Kim KARLSSON———–27——16
  04——19——WilliamQUIST————-20——13
  05——74——StefanÖHMAN————25——13
  06——15——Pär EDBLOM————–26——11
  07——07——BrockTROTTER———–12——10
  08——90——Alex HUTCHINGS——–26——10
  09——54——Felix MAEGAARD———26——07
  10——34——Jon PALMEBJÖRK———20——07
  11——22——Nicklas JOHANSSON—–22——05
  12——21——Fredrik HETTA————-17——05
  13——26——Viktor EKESTÅHL-JON—27——02
  14——62——Mats LAVANDER———12——00
  15——11——Gustav GRUNDSTRÖM-14——00

  Så här ser poängligan ut om man sorterar på antal poäng per match.

  Plats—-#——Namn———————–GP —–TP —-Poäng/match
  01——07——BrockTROTTER———–12——10—–0,833333333
  02——28——Lucas SANDSTRÖM—–27——20—–0,740740741
  03——10——JesperTHÖRNBERG—–23——16—–0,695652174
  04——19——WilliamQUIST————-20——13—–0,65
  05——06——Kim KARLSSON———–27——16—–0,592592593
  06——74——StefanÖHMAN————25——13—–0,52
  07——15——Pär EDBLOM—————26——11—–0,423076923
  08——90——Alex HUTCHINGS——–26——10—–0,384615385
  09——34——Jon PALMEBJÖRK———20——07—–0,35
  10——21——Fredrik HETTA————17——-05—–0,294117647
  11——54——Felix MAEGAARD———26——-07—–0,269230769
  12——22——Nicklas JOHANSSON—–22——05—–0,227272727
  13——26——Viktor EKESTÅHL-JON—27——02—–0,074074074
  14——62——Mats LAVANDER———12——00——-0
  15——11——Gustav GRUNDSTRÖM-14——00———-0

  Men eftersom speltiden varierar väldigt mycket mellan spelare så testar vi att sortera efter antal poäng per minut och då får vi följande:

  Plats—-#——Namn———————–GP—–SpeltidTot—–TP—–minuter—-Poäng/min
  01——10——JesperTHÖRNBERG—–23—–05:30:58——-16—–330———-0,048484848
  02——07——BrockTROTTER———–12—–03:32:27——-10—–212———-0,047169811
  03——28——Lucas SANDSTRÖM—–27—–08:00:26——-20—–480———-0,041666667
  04——19——WilliamQUIST————-20—–05:13:23——-13—–313———-0,041533546
  05——06——Kim KARLSSON———–27—–07:32:30——-16—–452———-0,03539823
  06——74——StefanÖHMAN————25—–07:43:59——-13—–464———-0,028017241
  07——34——Jon PALMEBJÖRK———20—–04:23:11——-07—–263———-0,02661597
  08——15——Pär EDBLOM—————26—–07:15:36——-11—–435———-0,025287356
  09——21——Fredrik HETTA————17—–03:23:57——-05—–203———-0,024630542
  10——90——Alex HUTCHINGS———26—–07:05:36——10—–425———-0,023529412
  11——22——Nicklas JOHANSSON—–22—–04:30:57——05—–270———-0,018518519
  12——54——Felix MAEGAARD———-26—–06:37:38——07—–397———-0,017632242
  13——26——Viktor EKESTÅHL-JON—27—–05:17:20——02—–317———-0,006309148
  14——62——Mats LAVANDER———-12—–01:59:42——00—–119———-0
  15——11——Gustav GRUNDSTRÖM-14—–01:30:23——00—–090———-0

  Om man då räknar med att Jon inte är i form (och formen kommer knappast tillbaka på bänken) så är det inte illa pinkat och då håller inte motiveringen att bänka Jon pga bristande poängproduktion.
  Jag vet att man kan vända och vrida på statistiken och vinkla den som man vill och spelare har up’s & down’s men ändå intressant att se.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: