Johansson: – Söker tillfällig målvaktslösning, men ingen Amnér!

I går togs alltså vår målvakt #35 Adam Werner ut till säsongens J-VM och bloggen kollade därför läget med Dalle hur tankarna går när han ska hitta ersättare, men även hans tankar kring backsidan och hur läget är med de skadade #18 Ottosson och kaptenen #74 Öhman.

Dalle

Sportchef Daniel Johansson Arkivfoto: Löven4Ever

Kul så klart för Adam att han i går togs ut till J-VM och det här är så klart ni haft ni haft beredskap för, det kommer ju inte som någon överraskning direkt. Hur snart kan du presentera en konkret lösning? – Vi kommer presentera lösningen så snart den är klar och i dagsläget finns inget exakt datum.

Okej, du sa i går till VK att det finns olika spår ni jobbar efter, utan att gå in på de olika spåren eller olika namn. Tänker du dig främst en tillfällig lösning över enbart J-VM, en lösning för hela den här säsongen eller t.o.m. någon med en möjlighet inför kommande säsong? – Vi har stort förtroende för båda våra målvakter och tittar först och främst på en lösning som sträcker sig den tid som Adam spelar Junior-VM.

Enligt uppgifter i media vill Luleå HF bryta sitt kontrakt med Viktor Amnér och det ska finnas minst tre klubbar i HockeyAllsvenskan som visat intresse. Är Björklöven en av dessa? – Nej, vi är inte en av dessa klubbar.

Så du garanterar att det inte finns något som helst intresse och att Viktor inte kommer dyka upp i Löven under säsongen? – I den här branschen går det inte att garantera saker och ting. Vi tittar på en lösning när det gäller målvaktssituationen men i övrigt har vi inga ambitioner på att plocka in fler spelare i truppen.

..och oavsett ett nej på frågan gällande Amnér. Du sa efter kontraktet med Hamill att det inte skulle värvas någon fler forward för att dagen därefter presentera Farley. Om jag ställer samma fråga i dag gällande ev. ytterligare backförvärv hur kan vi verkligen veta att du ändå inte kommer presentera något? – Jag kan bara svara för läget när frågan ställs. I morgon kan situationen vara annorlunda med skador eller annat som gör att vi ändrar uppfattning. Just nu så är det endast aktuellt att försöka hitta bästa möjliga lösning på målvaktssituationen.

..men hur ser du rent generellt på vår rätt offensiva backsida som inte fått det att kugga i BP och även släppt in en hel del mål på slutet. Känner inte du också att det möjligen kan finnas behov av en lite erfaren tvåvägsback med styrkan i den egna zonen? – För att vi ska spela ett bra försvarsspel samt ett bra spel med en man mindre på isen måste samtliga lagdelar göra det jobb som vi är överens om. Vi har visat att vi kan spela ett bra försvarsspel trots många insläppta mål. Vi ska och kommer att hitta tillbaka dit.

Apropå vårt skadeläge fanns det förhoppningar att både #18 Ottosson och vår kapten #74 skulle träna redan i går måndag. Gjorde de det och när hoppas du de åter är aktuella för match.. Mot Västerås på fredag eller först till Oskarshamn kommande tisdag? – Som det ser ut i dag kommer varken Axel eller Stefan att spela morgondagens match mot Mora. Vi avvaktar torsdagens träning så får vi se hur det ser ut då.

Sista frågan blir om du under säsongen tänkt testa någon eller några spelare under på samma sätt som du testade den så lyckosamme #7 David Lindquist i fjol? – Just nu har vi ingen spelare som vi kommer att testa av likt förra säsongen. Vi ska komma ihåg att förra säsongens uppehåll varade längre och vi har inte riktigt utrymmet i truppen för att testa spelare i dagsläget. Vi får dessutom tillbaka spela från skador under december månad.

10 thoughts on “Johansson: – Söker tillfällig målvaktslösning, men ingen Amnér!

 • 6 december, 2016 kl. 20:53
  Permalänk

  Svar från Dalle; ”Vi har visat att vi kan spela ett bra försvarsspel trots många insläppta mål”
  Avdelningen god dag yxskaft; Vad menar han !?????
  Förutom det så ä det väl dags att göra en Modo och kicka Dalle nu och låta Fagervall ta hand om SC jobbet och ev plocka in en ny SC tidigt för att bygga nästa års trupp.
  För övrigt så är det patetiskt hur Hetta blivit behandlad av Björklöven / Dalle. Elitidrotten villkor är hårda men man kan behandla människor med repsekt i alla fall.
  STORT lycka till i Kristianstad Fredrik.

  Svar
  • 6 december, 2016 kl. 21:28
   Permalänk

   Vad menar du med dålig behandling av Hetta? Han har väl varit skadad? Utveckla.

   Svar
   • 7 december, 2016 kl. 09:05
    Permalänk

    Jo Hetta har varit skadad men när han är på väg tillbaka så får han ungefär samma behandling / besked som Boström och Nevalainen fick 2014 tror jag det var. Inte välkommen att träna med A-laget, träna med J 20 och flytta ut ur A-lagets omklädningsrum……… Tycker det är ovärdigt en förening som Björklöven att behandla sina anställda / spelare på det sättet.

    Svar
 • 7 december, 2016 kl. 00:10
  Permalänk

  ”Tillfällig lösning”?
  Nicke håller ju inte i Hockeyallsvenskan. Och backsidan är inte byggd för övre delen av tabellen och behöver en monstermålvakt.
  Nu klandrar jag ingen spelare utan dom gör vad dom kan. Och mer därtill.

  Varför är det så mycket mörkande i dagens Björklöven?

  Kommer bli tufft i Mora med bara två ordinarie centrar. Zach kanske kan vinna matchen.
  Kanske dags att sätta klubbkassan på Mora?

  Svar
 • 7 december, 2016 kl. 00:12
  Permalänk

  Tror att sportchefen måste förankra allt han gör högre upp därav svävandet.

  Svar
 • 7 december, 2016 kl. 12:39
  Permalänk

  Jag tycker det är märkligt om Lundström får stå när Werner är borta.
  Vad har man gjort för att killen ska få tillbaka självförtroendet?
  Man borde ha lånat ut honom några matcher under tiden Werner stod.
  Ge honom tid att visa vad han kan.
  Att kasta in honom i hetluften rostig utan självförtroende är inte rättvist mot honom.
  Sedan att han inte håller på denna nivå är en annan sak.

  Svar
  • 7 december, 2016 kl. 13:14
   Permalänk

   Enskedelövare, vi får se ikväll då Lundström fått förtroendet att stå mot Mora. Skulle gissa att man agerar från Löven om Niklas skulle göra en ny plattmatch. Det är lite grand ”vinna eller försvinna” ikväll för Lundström. Werner lär få stå resterande matcher fram till JVM, om Lundström sviker ikväll. Lundström hamnar djupare in i frysboxen och ny målvakt kommer in, som tyvärr kommer att kosta en del. Tärningen är kastad, vi får se vad som händer ikväll.. Spännande:-)

   Svar
 • 7 december, 2016 kl. 15:07
  Permalänk

  Hoppas att han tar chansen och slängt ut sina hjärnspöken.
  Jag tycker det dock hade varit bättre om han hade fått spela i division 1 med ett lägre tempo och fått tillbaka självförtroendet.
  Nu kommer han att känna press och osäkerhet direkt,oavsett hur det har gått på träningen där han känner trygghet,träning är en sak,match något annat.

  Svar
  • 7 december, 2016 kl. 15:28
   Permalänk

   Helt rätt tänkt, d v s att han borde spelat division 1, men jag tror inte att Lundström ser sig som en division 1-målis, ens på utlåning.
   Oj, vad det kan bli fel. Killen stod ju i JVM för några år sedan och karriären verkar åka rätt ner i backen. Vi får hoppas och tro på att han håller tätt ikväll, annars är det slut för honom i Löven.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: