Jimmy Stålnacke!

Bloggen har fått tag i en kille med riktigt bra koll på Div 1 norra, Jimmy Stålnacke är bloggare på NSD förutom att han lirar med Kalix Ungdom HC. För er som tidigare inte upptäckt bloggen och Jimmys vassa penna får ni här ett alldeles gratis tips. Stor underhållning från en kille med bra koll genom naturlig koppling till lagen och spelarna själva utlovas och nu tänkte vi presentera själva intervjun. Stålnacke tipsar bl.a. om ett koppel spännande spelare förutom att han lämnar ett scoop åt oss, något presenteras allra först på denna blogg. Håll till godo!

Hockeyspelare i Kalix Ungdom HC och superbloggare på NSD, hur hinner du med allt och i vilken roll är du bäst om du får säga det själv?
 
– Tiden är det stora problemet och jag är i dagsläget osäker till om det blir något spel till vintern. Vilken roll som passar mig bäst kan ni då räkna ut.
 
På isen då, vem är och vad kännetecknar Jimmy Stålnacke?
 
– Ett extremt fysiskt spel. Skämt å sido, med åren har jag blivit en klok center som spelar alldeles för ofysiskt. En gång i tiden var jag en målfarlig ytterforward. Men det var längesedan det.
 
Då vi bara läst det du skrivit och tyckt mycket bra om det är det gärna i den rollen vi hoppas du kliver in i nu, är det okej?
 
– Det är helt okej. Tror bloggaren Jimmy Stålnacke är intressantare än hockeyspelaren.
 
Du som kanske följt Lövens säsong mer objektivt än vad vi själva gjort, vad har du spontant för analys och kommentar till säsongen i stort och satsningen på finsk sisu?
 
– För det första är Löven en anrik förening som jag har stor respekt för. Men otroligt mycket har gått fel de senaste säsongerna. Allt är inte bara felinvesteringar utan i den negativa spiralen finns det också en del otur. Som att stjärnvärvningarna har en förmåga att bli långtidsskadade så fort de kommer innanför stadens gränser. 
 
Nu vet vi ju hur det gick, både sportslig och ekonomisk katastrof men återigen verkar klubben resa sig på nio och ett halvt. Om du vore sportsligt ansvarig för Löven, vilken vision skulle klubben ha och vilken strategi skulle du välja och varför?
 
– De gjorde en nystart när de skeppade i väg spelare som Urban Omark och Niklas Strandberg. Fast särskilt fräsch blev det inte och med facit i hand var det ett otroligt dåligt beslut. Jag skulle våga satsa ungt och hungrigt, och krydda det med några riktiga klassförvärv. Det finns en hel drös med bra och billiga spelare i ettan.
 
I dagarna blev det ju klart med Hellgren/Molin som sportsligt ansvariga och det känner i alla fall vi på bloggen viss tillförsikt inför. Har du någon uppfattning kring detta eller kommentar särskilt om Hellgren som är en ny bekantskap för oss?
 
– Lars Molin hade jag som tränare i Lycksele och han är duktig. Det är inget snack om saken. Dessutom har han ett otroligt stort Lövenhjärta. Jens Hellgren är en rätt hetlevrad coach som förmodligen kommer stå för energin, medan "Molla" får lugna ner och hitta taktiska genidrag. I övrigt är det inte någon direkt spännande och chanstagande lösning, men samtidigt är nog två rutinerade herrar precis det som Löven behöver.
 
Med tanke på ekonomi eller egentligen brist på så lär spelarbudgeten bli rejält bantad till kommande säsong. Du har tidigare listat några spännande lirare i div 1 Norra som du absolut tycker borde prövas i Allsvenskan. Häromdagen förlängde Lundqvist med Asplöven, men vilka två backar respektive två forwards tycker du Löven borde testa och varför just dessa?
 
– Asplövens Marcus Waldehagen kommer att göra succé i allsvenskan, det är jag övertygad om. En hårt jobbande forward som kan spela alla typer av spel.
 
– Kirunaforwarden Joakim Fredriksson är också en underskattad spelare. Han har alla verktyg i lådan och med en bra sommar i kroppen tror jag han kan anpassa sig till det allsvenska tempot.
 
– Piteåbacken Petter Lindberg är rejäl och spelar enkelt. Skulle kunna passa bra in som 6-7:de back.
 
– Nu skrev ju Olov Lundqvist fast sig i Asplöven. I stället för honom väljer Lyckseles Mattias Ottosson. Också han en rejäl back som ser rätt kantig ut. Men skenet bedrar och han är betydligt spelskickligare än man tror.
 
– Måste även nämna Asplövens trollgubbe Jarkko Oikarinen. Han är den nordligaste ettans mest sevärda spelare och öste in poäng under kvalserien i fjol. Där finns det valuta för pengarna att hämta. 
 
Spännande slutspel och kval för närvarande, vilka tror du tar hem slutspelet och vilka lirar i Elitserien respektive Allsvenskan kommande säsong?
 
– Har sagt Linköping hela tiden, fast det ser tungt ut. Hv 71 är ett tråkigt svar, så säger Djurgården. Det skulle vara en seger för hockeyns kollektivtänk. Att vinna SM-guld med några få toppspelare skulle vara imponerande.
 
– I kvalserierna blir det tyvärr samma lag som stannar kvar. Tråkigt men sant, framförallt för Tingsryd och allsvenskan. De hade varit en frisk fläkt och ökat intresset ytterligare.
 
Vi på läktaren börjar ju längta efter att få plocka fram grillen och ställa ut trädgårdsmöblerna, känner du själv suget efter gymmet och löparskorna?
 
– Jag älskar att träna. Och eftersom jag missade halva fjolårssäsongen på grund av sjukdom, har jag några fettprocent extra just nu. De ska vara borta innan beachsäsongen drar i gång, och när hockeysäsongen startar ska jag vara i topptrimm. I fall att jag kommer till spel.
 
Om du lirar säsongen 2010/2011 fortsätter du i Kalix eller har du annat i kikaren?
 
– Jag har varit lite av en vagabond under karriären. Som jag sa tidigare är jag osäker på om det blir spel. Om inte kommer jag att gå in i tränarrollen tillsammans med Petter Christoffersson. Det är ni först med att få publicera.
 
Stort tack för dina svar och lycka till…
 
– Tack själva för att jag fick komma till tals. Nu håller vi alla grön/gula tummar för att firma Molin/Hellgren reder upp denna soppa. Lycka till och fortsätt att förgylla alla Lövenfans med era inlägg.

0 thoughts on “Jimmy Stålnacke!

 • 9 april, 2010 kl. 19:40
  Permalänk

  Jag såg asplöven spela och jag håller med Jarkko Oikarinen är en riktig troll gubbe.

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 22:10
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-09 19:40)
  Scouten verkar ha koll, vill du droppa något annat eget namn till vår spännande silly season..?

  Svar
 • 10 april, 2010 kl. 09:16
  Permalänk

  Jag kan göra det nästa gång ni silly season.

  Svar
 • 10 april, 2010 kl. 16:38
  Permalänk

  Bra intervju och bra tips på spelare som löven kan värva fråm mr Stålnacke men jag tycker han har glömt två unga hungriga spelare.. Johan Grönberg och Fredrik Strand som denna säsong spelade i Lycksele SK skulle passa in perfekt i ett nytt löven. Träningsvilliga, lojala och framförallt skickliga ishockeyspelare!

  Svar
 • 10 april, 2010 kl. 17:34
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-10 09:16)
  Låter bra scouten… vi ser med stor spänning och tillförsikt fram emot dina namn.

  Svar
 • 10 april, 2010 kl. 17:41
  Permalänk

  Svar till Tips (2010-04-10 16:38)
  Tack Tips och kan inte annat än hålla med gällande Grönberg/Strand.

  Återstår att se hur många och vilka vi kommer plocka från ettan.. Att det lär dyka upp ett par namn är nog troligt, men vi måste ju ge våra egna juniorer chansen också.. eller hur?

  Svar
 • 11 april, 2010 kl. 00:28
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-10 09:16)
  Har du några namn, skriv ned så u publicerar vi. Mailen har du ju till höger.

  Svar
 • 11 april, 2010 kl. 00:29
  Permalänk

  Svar till Tips (2010-04-10 16:38)
  Grönberg och Strand är väl på G till Löven, men tyvärr fel Löven? Typ Asplöven…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: