Jesus vilken ketchup!!

Vilkenfemettaalltså! Äntligen lite islossning och ett par förhållandevis enkla mål. Kan det ha varit vändningen vi såg i dag? Löven gjorde som de gjort förr om åren och trampade gasen i botten från början, genom lite PP och visst flyt kommer de verkligen in i en bra rytm. Kan inte heller göra annat än tummen upp för lite förändringar i truppen även om den borde kunnas matchas än mer. Vi skrev tidigare om att öka konkurrensen genom att lira på färre folk, Om den fjärde enbart finns med för att avlasta emellanåt, tror vi garanterat att alla skulle brinna än mer för en tröja i de tre första femmorna.

Det var mycket positivt i afton, även om vi hittar minus eller kanske lite farhågor på skador då Lindgren vred sig på isen efter en ruggig bentackling och MaJo (bästa matchen på länge!) haltade ut. Inget verkar klart i nuläget vad gäller skadorna, då båda verkligen såg heta ut skulle det vara förödande om de skulle försvinna i en redan skadedrabbad trupp.

De positiva stavas bl.a. spelet i "special teams" – 100% BP och tre kassar i PP -, en stabil sista utpost i Galbraith – finfina 95,5% -, kyla i egen zon och vårdade uppspel – främst N Andersson (grattis till första kassen dessutom!) MaJo – mer kamp och fysiskt spel – P-A Lundström, V Vikeväinen, C Thörn, J Ledin, och inte minst rivjärnet Marcus Jonsson.

Matchfakta och en artikel sett ur Örebros synvinkel. Lite omdömen efter kvällens match när vi egentligen borde hylla laget.

!!! Special teams. Tokdödade seriens vassaste PP och levererade själv tre nya i PP. Med än tuffare mtachning hade vi kanske kunnat hängt någon eller några till…

!! Jens Ledin. Killen gjorde en toppmatch helt enkelt, fysiskt och uppoffrande i flera olika situationer. Trots det visar han prov på bra speluppfattning, känsliga handleder och finurligt spel. Att inte Ledin får än större förtroende känns faktiskt mycket märkligt. Jens spelar en modern hockey helt enkelt.

! Jesse Schultz. Visserligen tre p… men vi förväntar oss faktiskt ännu mer. Kan visserligen inte vara missnöjd med kvällens poängskörd, men inställning, kroppsspråk och skridskoskär kan nog i tur och ordning förbättras, stärkas och ökas.

? Olof Lindqvist. Den tidigare så frekvent använda ramsan om Lindqvist hördes inte vid något tillfälle och det var fullt förståeligt. Att använda ordet hemmadomare kanske inte är rättvist, men vid i vart fall några tillfällen kändes det som att han hellre blåste med än mot iaf.

Det mest frapperande är ju ändå att det är så inkonsekvent att man blir riktigt mörkrädd en verkligt solig sommardag. Vid några blåstes det för högst tveksamma förseelser som såväl i bytet innan som efter passerade obemärkt. När så några tveksamma och tvivelaktiga var tagna kanske "kvoten" var fylld och mindre överfall var helt ok. Märkligt?? Jo tack. Men i kväll var det mer.. Vi älskar Lindqvist och Lindqvist älskar oss..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: