Jesper Hoffman!

Bloggen brukar ju försöka få fram lirarna och nu har vi t.o.m börjat profilera de nya juniorerna. I går var det Eric Anderberg och i dag är det den väldige Jesper Hoffman som Serben vid något tillfälle kallat för Gotlands Zedno Chára. Jesper har till den här säsongen bytt klassiska SSK mot anrika Björklöven. Vad förde Jesper hit och vilka intryck har han hittills fått av stan, laget och inte minst Serben.

Tjena Jesper! Välkommen till Umeå och har du hunnit installera dig på allvar här uppe i björkarnas stad? -Tjenna! Tack så mycket. Ja, jag har kommit in i allt nu lägenheten, laget och staden så det känns bra.

Vad var det som lockade med Löven och vad tycker du hittills om stan och hur är stämningen i laget? – Det som lockade mest var satsningen, samt att björklöven är en unik hockeyklubb. Samt att Serben kändes helt rätt också. Staden Umeå verkar vara en skön stad ganska liten och kompakt. Stämningen i laget känns faktiskt bra och nu har vi en seger med, så det är bara att jobba vidare på det.

Serben Vikström då, vad har du fått intryck av honom och vad tycker du om hans hockeyfilosofi? – Han går in för hockeyn helhjärtat och vill lyckas med det han gör. Det känns bra så det inte blir nått trams. Vi skall lyckas i vinter och jag tror stenhårt på Serbens upplägg. Viljan att vinna skall vara större än rädslan att förlora.

Helt rätt, hur går dina egna tankar kring säsongen då? Har du som målsättning att kvala in i A-laget eller är det enbart fokus på J20? – Det är klart jag har förväntningar och krav på mig själv. Mitt mål är att spela på så hög nivå som möjligt och göra personbästa varje match. Självklart vill jag spela med a-laget också. Men jag gnuggar på sen får vi se om chansen kommer fler gånger så ska jag ta den..

Kan tro att det att det känns skönt att byta barmark och träliga pass mot is och träningsmatcher. Hur skoj var det att lira mot ikoner som Foppa och Näslund i förra veckan? – Ja riktigt skönt faktiskt, har ju kört själv nästan hela sommaren så det är skönt att komma och köra med laget. Det var verkligen skoj ett minne för livet och det var skönt att det gick bra med.

Matcherna med juniorerna i helgen då, vad har du för kommentar till både lagets och din egen insats? – Matchen mot Vaasa är bara att glömma, tyckte ingen utmärkte sig och det var första matchen så alla var väl lite nervösa. Matchen mot Skellefteå var bättre tycker jag, vi förlorade men ändå så var det ett steg i rätt riktning. Samt mot Clemensnäs vart det vinnst så det är positivt alltid skönt med det, tycker vi var det starkare laget i de två sista perioderna.

Var det enligt din mening någon lagkamrat sm stack ut lite extra och överraskade positivt? – Jag tycker alla höjde sig mycket under helgens gång och det var skönt att Möller och Anderberg hittade målet. Annars tycker jag alla kämpade som ett lag och det behövs verkligen.

Fansen har i många år önskat en rejäl och mycket fysiskt spelande back, men vi vill ju helst se dig på isen.. 8 sekunder måste väl nästan vara något form av rekord. Hur såg du själv på situationen mot Clemensnäs? – Okej, det låter bra! Nej men jag ska spela mitt spel och vi mötte ett div.1 lag så jag tänkte innan att det är väl lite tyngd på dessa grabbar så hade förväntat mig mer. Men det är som det är, han måste vara beredd i det läget. Jag tycker själv att den inte var så ful, med tanke på att jag gled in i honom. Det är bara otur att domaren tog matchstraff för han började "blöda" lite, synd.

Har Serben kallat in dig på kontoret, spänt ögonen och tagit dig i örat ännu? -Ha ha.. Nej, det har han inte!

Annars då? Vad kännetecknar Jesper på isen, vilka är dina styrkor och vad vill du helst förbättra? – Mina styrkor ligger i defensiven där jag ska vara kung. Samt är jag bra på skridskorna för min storlek och jobbar hårt med det. Jag gillar även att smälla på och spela lite fult. Jag har en bra bössa också som jag ska använda mer sedan behöver jag förbättra positionsspelet och ligga mer rätt i banan.

Vi sidan av isen då? Vad pysslar du med förutom hockey och kännetecknar dig som person? – Jag är en ganska lugn person som gillar att umgås med flickvänen som flyttat hit. Annars hänga med boysen och vara i ishallen.

Stort tack att du tog dig tid Jesper och återigen välkommen! – Tack själv!

+ + +

Glöm heller inte att skriva på för Stålnacke om du inte redan gjort det! 

0 thoughts on “Jesper Hoffman!

  • 18 augusti, 2011 kl. 06:23
    Permalänk

    Ta vara på den grabben kommer att bli mycket nyttig för löven….

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: