János Hári:-Tyckte inte ens att jag hade sagt något dumt!

Årets brännbollsyra knackar på porten och för er som såg livelottningen så berättade Gustav Pettersson att yran i år gästas av ett lag bestående av spelare från Leksands IF som ju rätt oväntat slog ut Modo i SHL-kvalet. Laget heter ”förstås” Lirarnas lag och bloggen fick tag på lagledaren János Hári för att ta pulsen så här daganrna innan det smäller till.

Johan Löf / AXELLÖF

János Hári basar över Lirarnas lag i Brännbollsyran 2016. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Hur kommer det sig att ni samlar ihop ett lag som kommer upp till årets festhändelse i Umeå? – Ja, vi tyckte att det skulle vara kul att åka upp en helg och hitta på något roligt och vi har hört mycket bra saker om brännbollsyran.

Vem har talat så varmt om yran? – Johan Porberger har varit där tidigare och så jag har ju bott i Ö-vik så många jag känner ha varit där. Sen är det en tjej som pluggat i Umeå och är med i vårat lag som har tjatat. Hon säger att hon är bäst på brännboll i hela turneringen. MVP tror hon att hon är.

 

24518690646_1c4f1a8719_b

Johan Porsberger är en av Leksingarna som talat varmt om helgens festlighet. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Intressant. Här har vi ett givet namn att hänga ut. – Linnea Axling. Hoppas hon levererar nu, hehe. Eveline Nygren är också med i vårt lag.

Vilka Leksandslirare spelar i ert lag? Hört rykten om exlövet Henrik Haukeland, Daniel Bertov och Johan Porsberger. Några fler? – Japp, det är dom + Viktor Amnér!

Intressant. Mycket hockey i dessa killar, men hur pass mycket brännboll har ni i er? – Jag tror att vi kommer att vinna hela turneringen hahaha.

Med vilja och självförtroende kommer man långt. Se bara på er hockeysäsong. Har ni tränat något? -Vi har bolltalangen så ingen träning krävs,hahaha.

Självklart. Har ni förstått vilket grupp ni lottats in i? ”Dödens grupp” för övrigt, med tre gamla storlag. Loco Bob (seedat 11:a i år och 27:a i maratontabellen), Det är en Pyroman på plan (38:a) och Suger som Vettex (46:a). – Ja vi har hört att det är en tuff grupp,men ska man vinna så måste man slå alla lag!

Sant. Kan det rent vara en konspiration att sätta er där för att visa att ”hockey kan ni visst spela i Leksand, men brännboll? Nä, där säger vi stopp?” -Dom kanske inte gillar Leksand i Umeå så de vill sätta oss på prov direkt.

Vart kommer ni att bo? -Vi ska bo på hotell men kommer inte ihåg namnet.

Någon hälsning till Umeborna var de just ska se er spela? – Haha för att vi kommer att ha de snyggaste tröjorna och bästa stämningen i laget!

Snygga tröjor? Leksands matchtröjor, eller? Beskriv. – Hahah nej. Tjejerna har gjort tröjor. Står elitsinglarna på tröjorna och vi har namn också.

Jaha, läckert. vilken färg kör ni i och kanske viktigaste av allt, Är det där med ”elitsinglar” en invit till alla vackra Umetjejer? -Svarta T-shirts med sprayade nummer o sånt och… Ja lite så är det. Hahahaha.

Inser ju att det torde ses som tjänstefel att inte fråga någon hockeyfråga när jag ändå har dig på tråden. Har chocken lagt sig än att ni i år svarade för ett mirakel i parietet med USA och OS 1980? -Haha jodå. Lite smått ofattbart är det efter att ha legat sist och så. Det är såklart något man kommer att ta med sig resten av karriären

Du är lite känt för att våga säga vad du tycker och sa i en intervju inför mötena med Tingsryd att du din önskan var att få möta Modo och att drömmen var att få spela ner Modo från SHL, ”det hade varit helt fantastiskt”, som du sa. Det blev ju så. Helst sjukt egentligen. Ska du bli regissör efter hockeykarriären? Ett riktigt bra manus du skapade där. – Haha ja, men förstår inte riktigt varför alla Modofans vart så arga… borde jag ha hoppats att Modo vinner mot oss? Tyckte inte ens att jag hade sagt något dumt.

Hänger nog ihop med den där artikeln i AB när du beskrev dem mer som åskådare än fans. Förvisso helt sant, men sved nog i papperhjärtat. – Hahahha ja sant.

Vet du förresten att man i brännbollsyran utlyst 10.000kr till det lag som slår de regerande mästarna Salming? Kan ni köpa mycket gatsten för..- Hahahaha kommer nog inte vara vi. Vi är nog rätt odugliga..

Blir kul att se i alla fall. Hur går det för Leksand i SHL då? – Det får vi se. Tror det kommer gå ok ändå.

Vi är i alla fall lite tacksamma. Vi får ett ganska kul derby mot Modo även om man såklart kommer sakna publikfesterna mot er i Leksand. Förmodar att ni åker upp till Umeå i Porsbergers 240 då, eller? -Hahahahaha, den är såld för längesen!!

Vi avsluta med Löven4Evers Brännbollstest:

Vilket lag har en slogan: ”This is the year”? -Pass

Är du bränd om du ”är i luften”? -Pass

Blir det lyra om du nickar bollen till en lagkamrat? -Pass

Går du tillbaka till konen du kom ifrån om du blir bränd? -Pass

Är Samling ett kalsongmärke även i brännbollssammanhang? -Pass

Om du missar de två lagenliga slagen, får du ett extraslag om du tar det platta. Rätt eller fel? -Hahaha jag säger pass på hela brännbollstestet!

Ganska passande svar från Leksands assistkung den gångna säsongen med imponerande 44 ass på 58 matcher.

*

Lirarnas lag fick som sagt en grymt svår lottning och jag undrar om något grupp någonsin varit tuffare? Man höter alltså tre tidigare storlag i Loco Bob (ssedat 11:a och 27 i maratontabellen), Det är en Pyroman på plan (38:a), Suger som Vettex (46:a). Ni kan följa deras öde på bana 11 (finalbanan)och 13 på lördagsmorgonen kl 08.00.

Någon som ska dit och kika?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: