Jakten fortsätter

Tre omgångar från slutet och ikväll hittar vi sju stekheta matcher som på förhand känns ganska öppna, även om man borde kunna urskilja ett par favoriter.

Kristianstads IK  –  HC Vita Hästen
Bägge lagen är högts delaktig till att toppstriden blivit så sylvass efter att ha naggat MODO på poäng på sistone. Nu ska be tampas inbördes och då får gästande Vita Hästen gälla som förhandsfavorit, den lite vassare lag, bättre placering och tre raka segrar mot KIK denna säsong. Sen har man Christopher Fish som svarat för hela 11 mål de 15 senaste matcherna.

Löven4Ever tippar 2 till 2,27

Tingsryds AIF  –  Almtuna IS
Hemmalaget tog livsviktiga tre poäng mot Karlskrona senast, men gästerna skämde ut sig hemma mot Timrå med pinsamma 0-8 i sista perioden. Hämtar man sig här mot ett TAIF med tre raka hemmasegrar? Vi tror inte det.

Löven4Ever tippar 1 till 1,90

IF Björklöven  –  Södertälje SK
Björklöven blev seriesegrare i kavaj i onsdags och slipar på formen inför den hockeyallsvenska finalen. Imponerade inte någonstans mot Västervik senast. Södertälje är i bra form just nu och faktiskt bara släppt in tio mål på de fem senaste. Kan man rubba hemmalaget och förhindra att löven vinner sin 17:e (!) raka hemmaseger?

Löven4Ever tippar till 1 till 1,61

Timrå IK  –  Mora IK
Timrå är redan i kapp MODO vilket man inte trodde för ett par omgångar sedan. 11-1 mot AIs var sjuka siffror att bevittna och här ska Mora inte ha mycket att sätta emot. Timrå är på allvar.

Löven4Ever tippar 1 till 1,51

Karlskrona HK  –  Västerviks IK
Seriens två formsvagaste lag drabbar samman i NHT-Arena, där vinnaren fortfarande har kvar chansen, men lär behöva hjälp från andra lag för att nå slutspel och där KHK vid förlust kan dras ned i striden kring det negativa slutspelsstrecket om KIK skulle vinna sin match. Gästerna har aldrig förlorat under ordinarie tid mot KHK i år där bägge matcherna i NKT slutat oavgjort. Nytt kryss?

Löven4Ever tippar till X till 4,10

AIK  –  MODO Hockey
AIK har redan raserat sin säsong och frågan är om inte MODO är på väg att göra detsamma? Oväntade poängtapp har givit Timrå en gratischans att knipa den andraplats som så länge varit vikt åt Ångermanlänningarna. Tar man sig samman och vinner på Hovet? Allt annat vore en riktig smällkaramell.

Löven4Ever tippar 2 till 1.47

Västerås IK – BIK Karlskoga
Två lag som kilar runt lite på måfå. VIK måste ha lite poäng för att hålla undan för Södertälje för att behålla en bonuspoäng och en extra hemmamatch i slutspelsserien, men annars de lag i den här omgången som har minst att spela för.

Löven4Ever tippar 2 till 2,73

Den inte helt ologiska raden
Kristianstads IK  –  HC Vita Hästen, 2
IF Björklöven  –  Södertälje SK, 1
Timrå IK  –  Mora IK, 1
AIK  –  MODO Hockey, 2

Odds: 8,61

Den ologiska raden
Karlskrona HK  –  Västerviks IK, X
Västerås IK  –  BIK Karlskoga, 2
Timrå IK  –  Mora IK, TIK mer än 3,5 mål 1,79
AIK  –  MODO Hockey, över 5,5 mål 1,70

Odds: 34,06

*

Dessa spel lägger du förstås med fördel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: