– Jag vill vidare i min utveckling och Löven låter absolut intressant!

Tidigare under säsongen har vi pratat om fler fysiska backar i vår trupp, Dalle ser gärna hemvändare och en liten bubblare i sammanhanget möjligen den stora backen och assisterande lagkaptenen i Luleå J20. Att Marcus Björk närmast kommer från Luleås organisation innebär då även att vår nye GM Fagervall har bra koll på Marcus. Spontant ett mycket spännande namn kan jag känna, bloggen tog ett snack med backen om hur tankarna går och vad han bl.a. säger om sina styrkor och främsta egenskaper.

Tjena Marcus, om jag beskriver dig som en stor och fysisk försvarsgeneral, vad säger du då? Tjena. Jadå, jag är en spelande back som gillar att följa med i anfallen och göra något med pucken dock har jag tränat hårt sista året för att även spela noggrant och rejält i egen zon. Det är väl den stora skillnaden i seniorhockeyn och är ett måste som back på den nivån.

..och vad är då dina främsta egenskaper och ifall du säger dina styrkor, vilka skulle då de vara?Mina egenskaper är att jag har ett bra spelsinne och passningsspel sen egenskaper som har kommit senaste säsongen är min styrka och att spela mer rejält.

Vad säger du om senaste säsongen med Luleå och hur går tankar för kommande säsong? Senaste säsongen med Luleå var en otrolig utveckling för mig både offensivt men mest defensivt och fick otroligt mycket istid i Luleås j20 som gjorde mig till en mognare back och få träna på alla saker fullt ut.

Jag fick även under säsongen träna mycket med A-laget och fick spela några matcher på försäsongen och kom in i seniorhockeyn på ett bra sätt tycker jag. Mina tankar för nästa säsong är att jag vill ta ett nytt steg i min utveckling och det är att spela seniorhockey för jag känner mig redo för den utmaningen. Allt beror ju naturligtvis på vars jag kommer att spela.

Och om jag skulle tycka du kunde vara en ung försvarsgeneral i Björklöven redan kommande säsong, vad skulle du säga kring ett sådant erbjudande eller förslag..?Ja, det hade varit något absolut. Björklöven är min moderklubb och ligger nära hjärtat och självklart låter Björklöven intressant.

Men klivet från J20 till seniorhockeyn då, hur ser du på det och hur försöker förbereda dig inför det klivet?Jag har tränat med Luleås A-lag under säsongen i en stenhård konkurrens. Jag tycker att jag har hävdat mig helt okej så jag beredd för det klivet men det kräver naturligtvis ett hårt arbete. Jag vill vidare i min utveckling och som sagt seniorhockeyn är nästa steg i min karriär.

Men är det möjligen så att sportchef Daniel Johansson redan lämnat något förslag inför kommande säsong?– Nej, jag har inte fått några konkreta förslag från Daniel.

Okej, inte så långt kanske.. men hur snabbt hoppas du ha klart med allt inför kommande säsong? – Min agent och jag tittar på alternativ. Naturligtvis är det skönt att göra klart så tidigt som möjligt men samtidigt så vill jag inte stressa fram med det.

Förstår så klart det, vi får väl se vad som händer helt enkelt.. Tack att du ställde upp! – Ingen fara, tack själv!

* * *

Jag saxar lite från intervjun med sportchef Dalle Johansson från hemsidan i förrgår..

Tre platser återstår att fylla på backsidan. Kan du ge oss en indikation om vilka typer av backar du letar?

– Tanken är att förstärka laget med två stycken tvåvägsbackar och en fysiskt spelande back. Vi ser gärna spelare med stor utvecklingspotential. Vid första anblick är det kanske inte spelare med ett häftigt CV eller historiska meriter. Vi vill satsa på spelare som står på gränsen till att ta nästa steg och är villiga att satsa allt för att gå framåt i karriären.

Utifrån det Marcus själv säger, att GM Fagervall sett Björk på nära håll under säsongen och har koll på killen samt att Dalle i tidigare intervjuer pratat om bred trupp på minst 8 backar tycker jag gott man borde kunna signa Marcus på allra minst try out.. eller att man skriver kontrakt med honom som en nionde back med träning i Löven och garanterat matcher med lag i Div 1. Sedan då dessutom möjlighet till matcher med Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Men med gårdagens signatur med Christian Bull hoppas jag nu närmast på kontrakt med stora och fysiska Niklas Pavel (Kiruna) samt två-vägs backen Rasmus Bengtsson som var utlånad från Rögle till oss under föregående säsong. Med dessa två och då möjligen även ovan nämnde Björk som bubblare en bred, utvecklingsbar, betydligt mer välbalanserad backsida jämfört med i fjol. Sedan garanterat lite pengar kvar ifall någon av dessa inte skulle hålla eller om backsidan borde justeras på nåt sätt under säsongen.

* * *

Hur går dina egna tankar kring Björk och mina övriga tankar kring backsidan? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

Sedan lite intressant att se ifall det kommer nåt pling vid kl. 14 i dag också, enligt många är ju även Piteås forward David Lindquist klar sedan tidigare. Vi vet numer sedan i går att vi kan avskriva målvakten Johan Mattsson som komplement eller kompanjon till Adam Werner. Johan skrev i går ett nytt kontrakt med Timrå IK över kommande säsong.

4 thoughts on “– Jag vill vidare i min utveckling och Löven låter absolut intressant!

 • 21 april, 2016 kl. 07:11
  Permalänk

  Låter som en bra backsida! Med 9 backar alltså.
  Dock ganska ung, om man ponerar att vi skulle gå långt och behöver lite pondus och rutin framåt kvalspel. Elias Granath? Antar att han inte alls är på tapeten, men nån liknande spelare med rutin, förutom S. Andersson vore inte fel.

  Svar
  • 21 april, 2016 kl. 08:59
   Permalänk

   Framåt kvalspel? Hur skulle vår trupp i dagsläget ens vara nära kvalspel? Björk, Pavel, Bull, Lindquist…

   Vi fortsätter dammsuga div.1 och j-20. Känns det bra? På riktigt?

   Unga, utvecklingsbara spelare är bra men man måste ju ha balans där äldre och mer rutinerade herrar styr skutan. Känns det som att i har en fin balans just nu? Kolla truppen…

   Svar
 • 21 april, 2016 kl. 10:20
  Permalänk

  Försöker tänka lite längre, för att säkra upp juniorverksamheten är J20 superelit ett måste, värva eller locka hem sistaårsjuniorer dvs -97 som går in och spetsar J20 truppen vid de sista kvalen. 1-2 backar samt 2-3 forwards behövs.

  Annars ser vindarna ut att vända åt rätt riktning, många Löven fostrade som verkligen verkar vilja att komma tillbaka till Björklöven. Man ska komma ihåg att -95, -96 samt -97 kullarna var enormt framgångsrika i Björklövens historia. Tror också att dessa killar har ett stort Lövenhjärta med allt vad det innebär.

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 18:59
  Permalänk

  Fagervall måste ha full koll på Björk. Kul om han kom hem.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: