-Jag känner att jag trampade vatten!

När chansen dök upp att plugga på den ansedda skolan i Schweiz, i kombination med uteblivna intressanta anbud, var valet ganska lätt för den förre Björklövenmålvakten Joakim Andersson.

Jocke är kanske inte välkänd för den stora hockeypubliken, men tränade med Björklövens A-lag under säsongen 13/14, då han var sistaårsjunior och blev känd som ”killen med den rosa masken”. Någon match i A-laget blev det tyvärr inte.

Jocke är kanske mest känd i lövenkretsar för sin Rosa mask. Arkivfoto: AXELLÖF

Det blev istället spel i Teg, där det trots lagets uteblivna framgångar, gått bra för Jocke. -Jag tycker att jag personligen har gjort väldigt bra ifrån mig de senaste två säsongerna, och inte minst den senaste, berättar Joakim för bloggen och förklarar vidare att när man då inte får chansen eller blir sedd, trots stor individuell framgång, varken av andra hockeyettanklubbar men inte minst från den lokala grannklubben i serienivån över hockeyettan, då blir det lätt att den psykiska påfrestningen blir ordentligt påtaglig. -Det blir tufft att fortsätta kriga på och se positivt på framtiden inom hockeyn. Jag känner att jag trampade vatten inom den sportsliga karriären samtidigt som verkligheten kring den civila karriären någonstans har hunnit i kapp.

När han samtidigt fick beskedet att han kom in på en ansedd skola i Zürich så hamnade han i ett litet dilemma kring hur han ville göra med hockeyn. – Valet att ta chansen att åka ner för att fortsätta med mina studier i Zürich var egentligen ingen självklarhet förrän någon gång i mitten av sommaren. Däremot så kände jag nog någonstans innerst inne att chansen att plugga på två oerhört ansedda skolor i en stad som Zürich, och ett land som Schweiz, inte dyker upp allt för ofta. Han tillägger att luften tyvärr har pyst ur honom under de senaste säsongerna på grund av den sportsligt uteblivna framgången för hans kära Teg, som han för övrigt önskar all lycka denna säsongen.

I och med det valde han passivt invänta eventuella erbjudanden om spel i något lag betydligt högre upp i divisionen istället för att jaga klubbar. – Om erbjudanden uteblev så visste jag att jag hade min andra utväg, Zürich, vilket det senare bevisade sig bli. Han hade förstås möjligheten att fortsätta i Teg och fick också erbjudanden från norska andraligan samt från franska andradivisionen, men valet föll till slut på studierna.

Joakim Andersson i Tegsdressen i en match borta mot Asplöven.

’Utöver den sportsliga anledningen som nämns ovan ovan ville Jocke ta denna chans för att bredda mitt CV och knyta nya intressanta kontakter. -Jag vet att studier här i Schweiz kommer göra mig mer attraktiv på arbetsmarknaden samtidigt som jag breddar min telefonbok. Idag räcker det tyvärr inte långt att ha en ”examen i mängden” från ett universitet i Sverige. Det gäller att sticka ut för att kunna konkurrera, och här dök min chans upp, och jag tog den, berättar han vidare.

Om ryktet går i Schweiz att du är målvakt, finns chansen att du återupptar karriären?

– Det är klart att det är svårt att släppa hockeyn riktigt till 100 procent, jag var ju trots allt på is med Teg ungefär en månad för att stilla abstinensen lite innan jag flyttade ner hit till Zürich. Han kommer dock inte prioritera hockeyn där i Schweiz. Att klara av skolgången är det viktiga och det är ju trots allt därför han valde att åka ned från första början. -Nu har jag insett att det är ett väldigt högt tempo på skolan här nere och att jag därför inte kommer hinna kliva på is här nere, utan att jag får förlänga barmarksträningen istället helt enkelt! Däremot finns möjligheten fortfarande att jag återupptar hockeyn när jag kommer tillbaka, det utesluter jag inte, avslutar han.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: