-Jag följer varje steg noggrant

Efter dryga två veckor och fem matcher i sin nya klubb tyckte vi det var dags att ta Jon Palmebjörk lite på pulsen. Här berättar om att mycket är lika, men att mycket också skiljer mot hemma, både när det gäller spelet och vid sidan om.

Nu har du varit ett par veckor i Norge. Hur har den tiden varit? -Vad kul att ni håller koll på mig här borta, det känns väldigt kul! Jo, tiden är har varit precis lika bra som jag bara kunnat hoppats på. Väldigt väl omhändertagna och uppskattade. Det värmer verkligen.

Klart vi håller koll på dig. Har du kommit in i det norska sättet att leva? -Det tycker jag nog, runtikring med hockeyn är allt snarlikt som hemma. Luncherna som var ett frågetecken innan har varit alldeles utmärkta så det är som hemma fast borta.

Skönt att höra. Har du kommit in i laget? -Har kommit in bra tycker jag, härliga grabbarhelt klart. Gör nog inte så stort väsen av mig, sitter mest och lyssnar och skrattar med.

Låter som en sund inställning. Umgås du med några av grabbarna vid sidan av rinken? -Har umgåtts med några grabbar, främst Patrick Eriksson från Sverige och min center Dion Knelsen. Kanonkillar och vi umgås hela familjerna så det underlättar för alla vi saknar där hemma.

21331722105_caa4b4f8c1_bJon trivs bra i Norge som han beskriver som lite av ett äventyr. Arkivfoto: AXELLÖF

Ja, hemma ja. Skiljer sig livet i Sarpsborg något mot ”hemma” dvs. ditt liv i Umeå? -Jo, det skiljer sig mycket, vi har många människor där hemma, familj och vänner vi älskar att umgås med mest hela tiden. Huset och allt man är van vid. Det är en omställning men vi tar det lite som en lång semester/äventyr. Vi ska resa runt mycket här nere och passa nu när det är närmare till allt.

Två flugor i en smäll, helt rätt. Hur vill du beskriva hockeyn i Norge samt jämföra med Sverige? -Den stora skillnaden är väl att det är gasen i botten hela tiden här borta. Inte så mycket styrspel eller spelförstörelse utan anfall är bästa försvar.

Nä, vi har sett det på sändningarna. Vilken klass håller egentligen lagen i Get-ligaen? -Lite svårt att avgöra när jag inte mött alla men topparna håller riktigt bra klass helt klart, många är väldigt skickliga individuellt men botten är lite sämre. Lite ojämnare över lagdelarna så det blir också lite svårt att veta vem du möter. Stavanger och Storhamar gick ju till kvart resp semi i CHL och det vittnar ju ändå om att det är bra klass på dem.

Till sist, följer du hur det går för Löven? -Jag följer varje steg noggrant såklart.

* * *

Sparta Warriors nästa match är i morgon då man på hemmaplan tar sig an femteplacerade Vålerengen med en viss Mathias Trygg i laget.

* * *

Ni har väl noterat att vi lagt en genväg till ”Nya TCIM” Grön Gult i menyn ovan? Kul att ett forum kom igång så snabbt och så får vi se hur det utvecklas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: