J20 krossade seriesegraren

Det är inte bara A-laget som varit i farten ikväll utan även Björklövens J20-lag inledde också sitt kval mot J20 SuperElit och det hade inte kunnat börja bättre.

Man knäppte dit Sundsvall med hela 7-2 på bortaplan och kunde inte fått en bättre start på kvalet, ett kval som å andra sidan känns lite märkligt. Enligt vad bloggen erfar så kan inte de andra tre lagen (Boden HF, Sundsvall Hockey och SK Lejon) avancera till J20 SuperElit då deras A-lag inte har SHL-eller Hockeyallsvensk status. Ja, Sundsvall har ju en teoretisk chans att få det, men i det stora hela är det endast en kostnad för dessa lag att delta. Som bloggen kunde berätta redan i eftermiddag så fick ju Boden köra en svishkampanj för att få ihop pengar. Boden slog för övrigt SK Lejon med 2-1 på bortaplan.

One thought on “J20 krossade seriesegraren

 • 1 mars, 2017 kl. 22:34
  Permalänk

  Första året Löven lirade i ettan, spelade inte J20 i super elit då eller åkte dom ut samma år som a-laget tvingades ner i ettan? Tänkte bara om dom lirade i super elit så måste ju reglerna ha ändrats fram till nu i såna fall.
  Väldigt uselt att det ska va så, det är ju ett fantastiskt sätt för mindre klubbar att stiga i seriesystemet med egna ungdomar framförallt då klubbarna oftast inte har några pengar. Struntar i om det gynnar Löven på något sätt, tänker mer på svensk hockey och att mindre klubbar som gör ett enormt jobb alltid ska stöta på hinder.
  Man ska inte glömma bort att majoriteten av dom spelare som blir något, faktiskt började i en mindre förening i yngre dagar.
  Fantastiskt kul med segrar för både A-laget och j20 dock! Extremt skönt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: