Intressanta formationer..

.. i special teams. Efter den så otroligt sköna segern, och nu faktiskt tre raka på bortais, efter 3-1 på Västerviks IK dags att reflektera lite kring uppställningarna i special teams.

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Utöver ett betydligt mer aktivt coachande (visserligen svårt att inte överträffa föregångarna) från headcoach Joakim Fagervall sedan inträdet i båset rätt intressanta uppställningar i special teams just nu.

Vet inte om ni tänkte på det senast mot Västerviks IK, men så här spelade vi i ex.vis PP:

1:a #57, #36, #24, #74 och #7

Lite intressant med bara en back och även att man trots det använder en forward i form av #36 Hamill som Point. Sedan då att både tredje- och fjärdecentern lirar i vår första uppställning.

#7 Lindquist i vårt första PP. Arkivfoto: Lövenbloggaren

2:a #4, #37, #16, #18 samt #33

Om vi i den första går på bara en back så har vi i denna tre (??!!) stycken, tämligen ovanligt. Men med Messy på kassen och de spelskickliga Axel, Jacob och Lukas blir även denna enhet ett rejält hot.

Även om vi bara gjort mål i PP på ett våra åtta senaste lägen så gillar jag iaf uppställningarna och det känns som vi genom dem även kommer ha ett extra vapen i kampen om att undvika negativt kval.

* * *

När vi kommer till boxplay ställde vi upp så här:

1:a #8, #37, #20 och #33

Denna enhet tämligen rejäl även om jag hellre kört vårt ordinarie backpar med Pavel och Pukka, klockrent dock med Jonsson och Granlund som forwards.

2:a #4, #57, #24 samt #28

Även denna box väldigt solid och med Emmerdahl som back och Tobias som en två forwards har vi genom den duon ett väldigt kompetent duo. Därtill bara på det sätt vi vill spela med en liten kompakt box, genom att stänga centrallinjen har den även blivit rätt effektiv.

På senare tid har vi hursom snäppat upp vårt boxplay rätt rejält, under veckan har vi bl.a. stoppat åtta av åtta lägen och genom det varit 100%:iga. Likt uppställningarna i PP känns det som vi genom våra BP kommer kunna ha ett extra vapen i kampen om att undvika negativt kval.

Reflektioner, tankar.. fältet som vanligt fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: