Intressant statistik tom. omgång fyra

Visserligen är serien bara i sin början, vi ska absolut inte dra några större växlar men redan nu kan vi ändå lite nördigt börja nagelfara statistiken och botanisera oss på swehockey.se

Special teams alltid viktigt och just nu ligger vi trea i båda spelformerna 25% i PP (efter VIK Västerås 36,36% och BIK Karlskoga som likt oss har 25%) och 93,33% i BP (AIK 100% i drygt 24 min samt VIK Västerås 95,83%).

Här skulle jag ändå vilja lyfta de tre senaste matcherna som varit ett snäpp upp mot VIK Västerås, då har vi 38,46% i PP och på så sätt ligans hetaste.

* * *

Johan Löf / AXELLÖF

#47 Lindskoug ”dansar” efter IK Pantern. Foto. AXELLÖF

Man brukar säga att målvakten är halva laget och i sådana fall ska vi då inte klaga på #47 Kevin Lindskougs inledning, bäst räddnings% i ligan genom 95,65%, en av tre som hållit nollan och bara 1,25 insläppta mål per match.

* * *

Lite individuellt vi kan notera är att #19 Quist ligger bäst till i poängligan, hans 5 p (2+3) räcker till en 10:e plats där Marcus Nilsson i morgondagens motståndare BIK Karlskoga leder poängligan med sina sju assist. Kedjekamraten och rookien #21 Hetta ligger med sina tre baljor på en dela fjärde plats i målligan, där är Malte Strömwall i AIK värst med fem kassar så här långt. Spinner vi vidare lite på Hetta så ligger han två i effektivitetsligan, på åtta skott alltså 3 i mål (37,5%) och där är bara Hilmersson i Mora värre som skjutit två skott och båda gått in.

Johan Löf / AXELLÖF

#32 Rasmus Edström Foto: AXELLÖF

I det så viktiga plusminus ligger både #32 Edström och #57 Andersson på +3, här har Mora en topptrio i Bejmo, Karlkvist och Sandin efter två klara segrar och 10 mål framåt på de senaste matcherna.

Johan Löf / AXELLÖF

#6 Kim Karlsson Foto: AXELLÖF

Ett annat viktigt delmoment är tekningarna och även om det kändes nu senast mot IK Pantern och dessförinnan Almtuna IS att vi inte vann så många, visar siffrorna nåt helt annat. Just nu seriens sjättebästa i både #15 Pär Edblom och #6 Kim Karlsson 60,78% på dem båda. Här toppar VIK Västerås Lihagen på 64,79%

Sedan kan vi väl runda av med att #57 Stefan Andersson utöver sina +3 även ligger trea i backarna poängliga med sina fyra assist, här måste vi så klart nämna #16 LEJ och att han med sina fyra assist skuggar Stefan i backarnas poängliga och är den junior i ligan som gjort flest poäng. Sannerligen inte illa och Lukas har inlett otroligt piggt och inspirerat.

Johan Löf / AXELLÖF

#16 Lukas Ekeståhl Jonsson Foto: AXELLÖF

One thought on “Intressant statistik tom. omgång fyra

  • 21 september, 2015 kl. 22:08
    Permalänk

    Härligt inlägg och snygga bilder. Ge mig mer sånt här statistik-nörderi tack ?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: