Intervju med Persson!

Näste yngling ut i vår intervjuserie blir Oscar Persson som tämligen ofrivilligt missade hockeyfestivalen genom tacklingen han fick mot Teg redan i första matchen.

Först och främst, grattis till chansen att få köra med A-laget. Vad har Jens occh Lars gett för löften inför 10/11? – Hej! och tack så mycket! Jag har inte fått några större löften. Speltid de förtjänar man genom att spela bra ishockey och göra sitt bästa, och det är de jag försöker göra!

Annars då, den största skillnaden mellan junior- och seniorhockey? Den största skillnaden mellan junior- och seniorhockey är väl att i juniorhockeyn så är de lite mera tuta och köra, medans i seniorhockeyn så är de mera taktik. Det straffar sig mera att göra ett misstag om man spelar seniorhockey.

Många har lämnat för andra lag, varför stannade du kvar egentligen? Fanns det inga som ville ha dig eller känner du att Löven faktiskt har något på gång? – Jag stannade i löven av en enkel orsak. Jag ville inte flytta ifrån Umeå. Både jag och tjejen har ett år kvar på skolan, och de kändes faktiskt rätt att bo kvar, även fast jag hade en del erbjudanden från andra klubbar. Jag tror dock att de kan bli riktigt bra för mig i Löven nu, jag har chans att spela till mig en plats i a-laget och desutom få mycket speltid i J20 laget!

Hur upplever du Jens Hellgren som tränare? – Jag tycker att de är roligt med en ny tränare, lite nytt blod och många nya och spännande ideér. Jag tror att många kommer att utvecklas under Jens och Mollas ledning!

I hockeyfestivalen matchade ni mot ES-motstånd, inspirerande och roligt eller känns det mest skumt när det faktiskt skiljer två divisioner? – Under festivalen så tror jag att grabbarna bara gick in och gjorde sitt bästa, kämpade för varandra och tänkte inte så mycket på motståndet!

Jobbigt att stå vid sidan av eller kul att se att laget klarade sig så bra som i faktiskt gjorde? – De var riktigt roligt att se, de var dock lite tråkigt att inte få vara med på grund av smällen jag fick mot Teg, men laget visade verkligen att de finns stora hjärtan i den här gruppen!

Hur är stämningen i laget så här långt? – Stämningen i laget är riktigt bra, alla trivs med varandra och vi har de roligt ihop! De är riktigt kul att åka och träna!

Hade du någon spelaridol/förebild som yngre? – Den frågan var riktigt enkel. Min förebild är och kommer nog alltid att vara Pavel Datsyuk. 

Varför just Pavel? – Jag tycker att han är den mest kompletta ishockeyspelaren i hela världen. Han har dom senaste åren varit bland dom främsta poängplockarna samtidigt som han blivit vald till den bäst defensiva forwarden.

Personliga mål inför säsongen? – Personliga mål inför den här säsongen blir att bygga på mig några kilo muskler, och därför utvecklas som ishockeyspelare!

Bloggen tycker du rivstartat säsongen och hoppas verkligen du får fortsätta på isen, är det för att det är försäsong ni unga släpper på eller hur kommer det sig att ni alltid spelar med sånt självförtroende? – Rivstartat och rivstartat. De vet jag inte, men jag tycker de har varit riktigt kul och har gjort mitt bästa! Tycker dock att jag kan kliva upp någon nivå till, allt stämmer inte riktigt än men får hoppas att de kommer eftersom.

Vad tillför du på isen som forward? – Jag är en offensiv forward som gillar att vara i anfallszon och snurra. De är väl framförallt min offensiv jag kan tillföra laget, det finns dock en del att jobba på åt de andra hållet!

Saknas det någon spelartyp i truppen? Jag tycker att vi har ett bra balanserat lag, de finns rätt många olika spelartyper. Så nej, jag tycker inte att de saknas någon speciell spelartyp, men de kanske inte vore fel med några fler högerskyttar.

En sak du främst vill förbättra? – Min fysik är de jag vill förbättra. Jag vill bygga på mig några kilo muskler till om jag ska spela på seniornivå så tror jag att de behövs!

Hur väljer man platser i omklädningsrummet? Slumpmässigt eller som i Nordamerika, val utefter en rakning baserad på flest matcher? – Ha ha, platserna i omklädningsrummet vet jag faktiskt inte hur dom har gjort. Men jag och Palmebjörk vart i iallafall tilldelade varsin plats bredvid varandra av Kurre.

Vilka "bordskamrater" har du fått förutom Palmebjörk och vem har sämst koll på grejorna och konstant får skäll av materialarn? – Jag tycker inte de finns några tydliga grupperingar i laget, men de är klart att jag står närmst Daniel, vi har alltid varit nära vänner. Jag får nog tyvär säga att de är jag och han som får ta mest skäll också, men de är väl så de ska vara när man är junior? Ha ha..

Vem tar mest plats i omklädningsrummet? Dom äldre får väl automatiskt rätt mycket utrymme, men jag tror ändå att min förra tränare Jimmy Blixt tar mest plats. Ha ha..

Vem bestämmer musiken i omklädningsrummet, stämmer det att det är DJ Säffle som äger stereon och plågar övriga med dansband? – Ha ha, ja Säffle brukar vilja vara vid datorn och bestämma musik. Men jag tycker inte den är så dålig, eller den plågar då inte mig i alla fall!

Vilken musik blir det om du tar över stereon? – Hm, jag lyssnar på nästan all musik, men tror att de hade blivit en del Lars Winnerbäck!

Annars då, som junior i Löven vad är det som gäller egentligen? Tvättar du de andras damasker eller räcker det med att plocka puckar? – Än så länge så har de räckt med att plocka puckarna, men man vet ju inte hur allt kommer bli när bortamatcherna rullar in. Skulle gissa på att jag inte får sitta på dom bästa platserna i bussen iaf..

Hur brukar du sysselsätta du dig i bussen till bortamatcher?
På bussen så brukar jag antingen sitta vid datorn eller med musik i lurarna. Men de brukar bli en del tomsnack med dom andra i laget, så tiden på bussen går rätt fort ändå.

Hur är du som person utanför isen? – Utanför isen är jag en glad snubbe som tar de rätt lugnt. Jag är för de mesta med min flickvän när jag inte tränar eller går i skolan.

Vem är den bästa tränaren du haft? Vad var så bra med honom? – Bästa tränaren jag haft, oj den var riktigt svår. Får nog ändå säga Patrik Sundström. Jag har han på skolhockeyn, han är en riktigt bra tränare som fokuserar mycket på dom små, men ack så viktiga detaljerna!

Vem/Vilka har betytt mest för din hockeykarriär?
– Får nog säga mina föräldrar, som alltid skjutsat, hämtat och varit en stort stöd! Nu har jag ju tagit körkortet så nu blir de väl omvända roller, gissar att dom vill att jag ska betala tillbaka några turer efter alla dessa år!

Tack för dina svar Oscar, ge järnet för tusan!
– Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: