Intervju med Palmebjörk!

Bloggen fortsätter söka kommentarer från våra lirare, vi tycker det både är intressant och roligt att de nya presenteras så mycket om möjligt. Näste man eller grabb ut blir ynglingen Daniel Palmebjörk som på ett tämligen respektlöst sätt gjort entré i laget.

Först och främst, grattis till chansen att få köra med A-laget. Vad har Jens och Lars gett för löften inför 10/11? – Tack så mycket! Framförallt mycket speltid i J20 och en ärlig chans i a-laget, men allt beror på ju mej själv, går jag ut och krigar varje match så ska det inte vara några problem men går jag bara ut och glider får jag förmodligen nöta bänk i J20 också.

Annars då, den största skillnaden mellan junior- och seniorhockey? – Största skillnaden mellan juniorhockey och seniorhockey är väl att i juniorhockey är det mer tuta och köra, medan seniorhockey är lite mer uppstyrt. Det finns mer plats för individuella prestationer i Superelit och du ser fler pojkmisstag där. Misstagen brukar straffa sig direkt i seniorhockeyn, så man får spela lite mer safe här.

Många har lämnat för andra lag, varför stannade du kvar egentligen? Fanns det inga som ville ha dig eller känner du att Löven faktiskt har något på gång? – Nog hade man några tankar på att sticka där i början när det inte såg alltför just ut, men när J20 fick vara kvar i Superelit så kände jag att jag lika gärna kunde stanna här, och gå klart skolan. Chansen att slå sig in i a-laget gjorde valet ännu enklare.

Hur upplever du Jens Hellgren som tränare? – Jens står för en modern hockey där alla anfaller och alla försvarar. Nyckelorden är fart och snabba spelvändningar och det passar mej bra tycker jag, får hoppas man hänger med bara för det kommer gå undan där ute! Annars känns det som han har en bra dialog med alla spelare och det är viktigt tycker jag.

I hockeyfestivalen matchade ni mot ES-motstånd, inspirerande och roligt eller känns det mest skumt när det faktiskt skiljer två divisioner? – Hockeyfestivalen var bland det roligaste jag gjort som hockeyspelare. Att möta NHL-veteraner som Niklas Sundström och Timander och Svartvadet är mäktigt, men samtidigt känns det som att man inte hör hemma där på nåt sätt. Just Svartvadet var lite extra skumt, för jag har faktiskt en signerad bild på honom just ovanför min säng som jag fick när jag var mindre.

Hur tycker du att laget och du själv klarade dig i dessa matcher då? – Jag tycker vi stod på oss riktigt bra, i alla fall i matcherna mot Luleå och Skellefteå. Ingen kan väl begära att vi ska gå ut och föra en sån match men vi visade mycket hjärta och krigade på, och med hjälp av publikstödet lyckades vi ju till och med besegra Luleå, så det var mäktigt!

Jag hoppas vi har publiken med oss under resten av säsongen också, dom skapar en riktigt bra atmosfär och gör oss spelare extra taggade, så dom spelar en större roll än vad man kanske kan tro.

Men du hade roligt? – Personligen så försökte jag bara kliva ut och spela mitt spel, men jag var nog lite försiktigare än vad jag brukar vara. Sen försökte jag njuta så mycket som jag kunde där ute, men det var svårt för det gick riktigt fort.

Hur är stämningen i laget så här långt? – Vi har ju ett riktigt bra lag så konkurrensen är stenhård, men det är ingenting man märker av på sidan av isen. Alla kan surra med alla och det är bara bra att vi sporrar varandra ute på isen.

Hade du någon spelaridol/förebild som yngre och varför just han? – Största förebilden var Peter Forsberg. Han gjorde mål, assist, tacklade, tekade och var typ bäst i världen på allt det också, det var synd han inte var i hockeyfestivalen. Det hade varit en grym känsla att möta honom, även om man inte skulle ha mycket säga till om där.

Personliga mål inför säsongen? – Personliga mål är väl att vara ledande i J20, slå mej in på allvar i a-lagstruppen och inte bara vara utfyllnad. Jag vill vara på isen så mycket som möjligt och spela powerplay och boxplay, så det gäller att jag visar för Jens att jag ska göra det också. Annars hade det varit grymt att vara delaktig i ett avancemang till Allsvenskan och jag tror stenhårt på att vi kan lyckas med det.

Bloggen tycker du rivstartat säsongen och hoppas verkligen du får fortsätta på isen, är det för att det försäsong ni unga släpper på eller hur kommer det sig att ni alltid spelar med sånt självförtroende? – Försäsongen brukar ju vara juniorernas tid och det är väl för att vi verkligen vill visa att vi vill vara med hela säsongen. Man får inte visa för stor respekt utan bara gå ut och spela sitt spel helt enkelt, det är ju därför dom valt just mig. De tycker ju att jag har nånting som dom vill nyttja i a-laget, så det är bara att köra.

Vad tillför du på isen som forward? – Jag är en kreativ spelare och ska väl bidra med en del mål och poäng. Jag kan både spela fram och avsluta själv så det, blandat med att jag försöker gå ut och kriga och smälla på varje byte är väl det jag ska bidra med.

Saknas det någon spelartyp i truppen? – Inte som jag kan komma på, vi har bra offensiv och defensiv på både backar och forwards och en riktigt bra målvakt i Wälitalo så jag är inte orolig. Det blandat med en mix på både unga hungriga spelare och gammal rutin kommer räcka långt.

Beskriv dig själv som hockeyspelare med tre ord: Intensiv, kreativ, målskytt.

En sak du främst vill förbättra? – Framförallt skridskoåkningen och en jämnare spelnivå.

Hur väljer man platser i omklädningsrummet? Slumpmässigt eller som i Nordamerika, val utefter en ranking baserad på flest matcher? – Vet inte hur det fungerat för dom andra men när jag och Oscar Persson kom in så hade Kurre gjort i ordning en plats åt oss, så det var inte mer med det.

Vilken "bordskamrat" har du fått förutom Oscar och vem har sämst koll på grejorna och konstant får skäll av materialarn? – Förutom Persson sitter jag bredvid Bergmark och jag trivs väldigt bra och sämst koll är det nog jag som har. Tyvärr..ha ha.

Vem tar mest plats i omklädningsrummet? – Mest plats…hmh.. Blixt kanske, han är framme och hugger på allt med nån giftig kommentar.

Vem bestämmer musiken i omklädningsrummet, stämmer det att det är DJ Säffle som äger stereon och plågar övriga med dansband? – Waldehagen sitter nära och brukar vara där och styra, men mycket riktigt brukar DJ Säffle komma och förstöra.. ha ha.

Vilken musik blir det om du tar över stereon? – Oj, just nu är det nog Epic Sax Guy från youtube. Han är riktigt skön!

Annars då, som junior i Löven vad är det som gäller egentligen? Tvättar du de andras damasker eller räcker det med att plocka puckar? – Det är faktiskt inte så farligt som jag trodde, vi brukar få ta puckar och målburar såklart, men knappt något annat än så länge. Men bara för att jag säger det här så kommer jag väl få en massa skit för det sen.

Surfar du mycket in på forum eller bloggar och läser vad som skrivs om dig? – Nja, det viktigaste är väl vad man tycker själv. Men visst det är klart får man höra att något sagts om en blir man ju lite nyfiken, men det är ingenting jag brukar surfa runt och leta efter.

Vilken match är den bästa du minns? – När Sverige vände 5-1 till 6-5 mot Finland var riktigt rolig att se. Den och Ryssland-Slovakien från OS 2006 tror jag det var, när Marian Gaborik gör två galna mål i slutet av sista perioden. Den var riktigt, riktigt bra den med.

Hur brukar du sysselsätta du dig i bussen till bortamatcher? – Brukar ha med mig bärbara datorn och slå på nån bra rulle, men på dom lite kortare resorna blir det mycket skitsnack bara.

Hur är du som person utanför isen? – Dryg och jävlig.. ha ha.

Vem är den bästa tränaren du haft? Vad var så bra med honom? – Patrik Sundström som vi har på skolhockeyn tycker jag är ruskigt bra, han vet vad som gäller för att nå långt och har gjort hela resan själv. När Patrik pratar, då lyssnar man verkligen.

Har fansens engagemang någon betydelse i din prestation på isen? – Som jag sa tidigare så när man kliver in på isen och hör fansens jubel, så blir man extremt laddad. Dom har betalar dyra pengar varje år för att se oss så det är vår skyldighet att se till så dom får valuta för pengarna. Sen är det grymt roligt att höra allt jubel vid mål och tacklingar och bra prestationer och eftersom jag har varit på dom flesta hemmamatcherna de senaste 10 åren så jag vet vilket tryck det kan bli på läktarna.

Vem/Vilka har betytt mest för din hockeykarriär? – Oj, det är så oerhört många som ställt upp för mej med skjuts och allt, jag är grymt tacksam för det. Men den som betytt mest är nog min storebror Jon, han har lärt mej allt jag kan och det är inte så lite, ha ha. Det skulle vara en dröm att få spela tillsammans med honom, eller i alla fall plocka honom i en fight.

Var är du i karriären om tre år? – Som sämst en ledande roll i ett allsvenskt Björklöven!

Tack för dina svar Daniel ge järnet för tusan! – Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: