Intervju med Oscar Molin

Bloggen tar tempen på nyförvärven och först ut är Oscar Molin, killen som skjutit in sig i fansens hjärta med två rejäla strutar mot elitseriemotstånd.

Hur har sommaren varit?
– Har varit i Umeå och Ö-vik hela sommaren och den har varit kanon på alla sätt och vis, inte mycket att klaga på alls. Speciellt inte vädret och sällskapet.

Varför blev det Björklöven?
– Även om det var trist att Löven blev nedflyttade till ettan kändes det som en väldigt rolig utmaning att komma tillbaka till "moderföreningen" och förhoppningsvis hjälpa laget till högre divisioner där dom hör hemma, så när dom kontaktade mig var det ingen lång fundering från min sida.


Hur upplever du Jens Hellgren som tränare?

– Jens Hellgren är en väldigt trevlig, öppen person/tränare som ställer stenhårda krav på både sig själv och sina spelare. Vi jobbar mycket med detaljer i vårat spel och han vet precis hur han vill att det ska se ut och jag tror det kommer fungera bra med dom spelstilar vi har i laget idag.

Var det känsligt att skriva på för Löven med pappa Lars i en ledande position?
– Visst är såna grejer en känslig fråga i alla föreningar och det är väl fortfarande det till viss del men jag tror denna lösning är bättre för både han och mig. Vi avvaktade med att förhandla innan vi visste hur det skulle bli. Nu är det upp till mig att bevisa att jag kan bidra med nåt till denna trupp och än så länge har det gått ok.


Hur är stämningen i laget så här långt?
– Stämningen är på topp, förutom några småskavanker som alltid inträffar i början av säsongen så har alla verkligen gett järnet och det visade sig i veckan mot SAIK och Luleå.

Att det skulle kunna bli känsligt med Pappa i föreningen behöver du nog inte oroa dig för. Vi upplever att du har inlett imponerande med grym skridskoåkning, bra placeringsförmåga och ett hiskeligt handledskott som resulterat i två läckra mål. Kommentar till det?
– Tack för stödet får man väl säga. Skridskoåkningen och placeringen eller speluppfattningen har väl alltid varit mina styrkor, det här med skottet däremot….jag har aldrig varit nån sniper men 2 mål mot elitseriemotstånd bådar ju gott för framtiden.

Hade du någon spelaridol/förebild som yngre?
– Aldrig haft nån direkt förebild men har alltid tyckt Peter Forsberg är världens bästa genom tiderna och står fast vid det. T o m när han går på 40% är han bäst i ES. Respekt! På backsidan kan jag nämna Paul Coffey och på senare år Marek Zidlicky.


Varför just dom?

– Kommentar överflödig om Foppa. Coffey var en grym skridskoåkare och gjorde 48 mål en säsong som back, det är ganska häftigt. Zidlicky är nog den mest tekniska back jag någonsin sett och han har ett grymt bra spelsinne.

Personliga mål inför säsongen?
– Nu när det blev lagbyte ville jag ta plats inom de 2 första backparen och bidra både offensivt och defensivt. Poängmässigt brukar jag aldrig ha någon målsättning men jag hoppas på fler mål än tidigare säsonger….helst efter nyår!


Vad tillför du på isen som back?

– Jag ser mig själv som ganska allround och hoppas att det ska synas. Brukar ha ganska bra fart på skridskorna och siktar alltid på att leverera ett snabbt pass till forwards om nu dom inte åker fel bågar, då tar jag fram den själv,hehe.


Saknas det någon spelartyp i truppen?

– Inte som jag ser det just nu, med Berra tillbaka får vi en till center och Joni som jag mötte för två säsonger sen är en riktig powerforward som är svår att stoppa och en bra målskytt. Sen får vi se hur det ser ut i januari om vi behöver lite mer spets då men för tillfället tycker jag det ser bra ut!

Beskriv dig själv som hockeyspelare med tre ord:

– Skridskoåkning, placeringssäker, handledsskott…enligt säkra källor.

En sak du främst vill förbättra?
– Kan bli bättre på allt.

Hur väljer man platser i omklädningsrummet? Slumpmässigt eller som i Nordamerika, val utefter en rakning baserad på flest matcher?
– I Asplöven fick alla välja plats eftersom det skulle byggas ut men det är alltid den med flest säsonger i laget eller den som är äldst som väljer först. Annars har jag blivit utplacerad, likaså i år.

Surfar du mycket in på forum och läser vad som skrivs om dig?
-Det har hänt men jag försöker undvika det, jag vet själv vad jag kan och har jag gjort något fel under match försöker jag glömma det och gå vidare. Det blir inte bättre av att höra att fler sett det,hehe.


Vilken match är den bästa du minns?

– Hmm… den bästa jag senast kommer ihåg är sista matchen i Allettan ifjol mot Piteå då vi säkrade seriesegern med Kiruna, efter den kände jag mig riktigt nöjd med min insats och jag fick ju faktiskt göra mål i den matchen också…liknande som det mot Luleå fast i ett flygande anfall.


Hur brukar du sysselsätta du dig i bussen till bortamatcher?

– Jag sover mycket eller ser film, på datorn eller tv:n i bussen. Spelas det poker är jag oftast med där också.

Hur är du som person utanför isen?
– Jag är en väldigt avslappnad person, har en ganska rolig humor också enligt mig själv. Spelar mycket golf och tennis på somrarna och när jag inte hänger med polare så tar jag det lugnt i soffan.

Vem är den bästa tränaren du haft? Vad var så bra med honom?
– Rolf Berglund är svår att inte nämna, han var vår tränare för P-85 och fick verkligen fason på oss och ledde oss till många framgångar. På senare år måste jag säga Freddy Lindfors som jag hade i Asplöven. Han står för en hockey som få vågar utöva längre och det handlar mycket om att våga göra det lilla extra samtidigt som han "utbildar" spelare som redan tror dom är klara.

Har fansens engagemang någon betydelse i din prestation på isen?
– Absolut! När man känner fansens stöd är det svårt att inte bli extra taggad och det är aldrig fel. Därför känns det kul att komma tillbaks till Löven som har många hardcore-fans som inte gett upp utan kommer och stöttar oss i vått och torrt.

Vem/Vilka har betytt mest för din hockeykarriär?
– Mina föräldrar som alltid skjutsat mig till träningar måste man ju nämna och Molla har alltid gett mig tips som jag försökt ta till mig så gott det går. Sen har alla tränare och spelare bidragit med nåt eget som man inte glömmer. Tiden i Kiruna har gett mig lite extra självförtroende också.

Var är du i karriären om tre år?
– I Allsvenskan med Björklöven.

Avslutningsvis. Du har huserat i Kiruna ett par säsonger. Handen på hjärtat, har du haft shorts på dig någon gång där uppe?
– Hahaha, jo det har faktiskt hänt även om jag spenderat somrarna på sydligare breddgrader. Augusti brukar kunna bjuda på lite solsken och då gäller det att passa på,hehe.

0 thoughts on “Intervju med Oscar Molin

 • 25 augusti, 2010 kl. 11:22
  Permalänk

  En målvakt saknas finns det ingen bra som är ledig?

  Svar
 • 25 augusti, 2010 kl. 12:53
  Permalänk

  Svar till Daniel (2010-08-25 11:22)
  Jodå, finns ju ett antal. Frågan är bara hur planen ser ut. Kan ju vara så att man söker i tysthet eller så väntar man till januari och förstärker då och litar på att danne fixar biffen med en junior som back-up.

  Svar
 • 25 augusti, 2010 kl. 19:32
  Permalänk

  Svar till Mikael Bergström (2010-08-25 12:24)
  Vi får väl se ifall någon nappar Big Papa, i vårt fall tror jag snarare det stavas andra åtaganden än att vi inte skulle våga.

  Men det är ett mycket bra initiatv som borde lyftas fram än mer, keep up the good work!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: