Intervju med Green Devils ordf. Marcus Andersson

Vi tog tillfället i akt och tog ett litet snack med Green Devils ordförande Marcus Andersson.

Vilka är Green Devils och hur länge har ni funnits?
– Vi är ett röststark klack som varje hemmamatch och till utvalda bortamatcher sjunger och höjer stämningen för Löven. Green Devils har funnits sedan 1982, dessförinnan sjöngs det också så klart i ladan men någon organiserad supporterklubb fanns det inte.

Hur många medlemmar är ni i dagsläget?
– I dagsläget är vi kring 160 personer. Vilket får anses vara helt okej då säsongen just börjat. Det brukar landa mellan 3-400 beroende på hur föregående säsong gått och hur spelet ser ut under säsongen. Sen beror det det också lite på vilka förmåner man får. Som i år har vi väldigt bra pris på ståplatskort och lite billigare dryck och mat på O´Learys och SNACK. Men framförallt ska man bli medlem för att stödja vår organisation så att vi kan hjälpa till att stödja löven.

Hur många medlemmar har ni varit som mest och vilken säsong var det?
– Osäker då vi funnits i ett bra tag, men under SM-guldsperioden var vi närmare 1000 medlemmar. Under den tiden jag varit med är rekordet på strax under 500 medlemmar. Behövs
kanske inte större gissning att det var under säsongen 06/07.

Vad gör ni förutom att skapa härlig stämning i Umeå Arena?
– Vi anordnar resor till utvalda matcher under säsonger. Läktartifon, så som flaggor m.m. Sen har vi också våra souvenirer som vi säljer både online och på hallen. Vi har också en tidning som kommer ut fyra gånger / år som vi får ut mycket information med. Sedan brukar vi ordna olika arrangemang för våra medlemmar så som kick-off, medlemsfest, och annat. För att få ihop gemenskapen på bästa sätt. Vi driver också vår hemsida med tillhörande forum vilket är ett väldigt bra sätt att få ut information.

Hur många bortamatcher brukar ni arrangera resor till?
– Det beror lite på hur schemat ser ut och hur lång säsongen blir med kval och allting. Helgmatcher är lättast att komma iväg till men det brukar bli omkring 4-8 bortamatcher  som vi arrangerar bussresor till. Det brukar bli mer under kval. Många brukar ta egna bilar själv när vi inte har en buss.

Vilket lag i ligan har bäst respektive sämst klack?
– Förutom oss själva så tycker jag Superstars (Leksand) alltid har ett bra gung på varje hemmamatch. Black Army (AIK) är som alla stockholmsklubbar riktigt röststarka. Sämst är nog Drakarna (Mora) Men det finns några lag som inte har en organiserad klack och dom är väl i sin tur sämst.  Det ska bli intressant att höra hur Örebros fans håller måttet då dom haussat sig själva ganska bra inför seriestarten.

Vilket lag i ligan har finast respektive sunkigast hall?
– Jag har själv inte hunnit vara i Malmös nya arena, men jag antar att det rymdskeppet är det flashigaste som vi har i den här serien. Är själv inte mycket för flashiga arenor utan gillar mer mysiga och mögliga lador med gammal hockeylukt. Det sitter som nostalgi i väggarna där. Det är en anledning till att det är roligare att åka runt till hallar i allsvenskan då det finns betydligt mer sådana arenor än i elitserien.

Lövens inledning, bättre eller sämre än förväntat och varför?
– Svårt att säga efter två matcher varav en sedd, och att Sundsvall på senare år varit ganska målsnålt. Att släppa in tre mål direkt mot Mora var förhoppningsvis bara premiärklantighet. men som svaret på din fråga får det blir att vi börjat okej. Powerplayet ser riktigt bra ut och inte bara i statistiken som det gjorde för två år sen, utan nu man får välförtjänta PP-mål. Tror vi kommer ligga mellan lag 4-7 så länge vi inte fyller på med en eller två forwards. Kan låta som en klyscha men, det kommer vara stentufft i år tror jag.

Vilken eller vilka spelartyper skulle du gärna se förstärka laget? Finns det någon tillgänglig spelare på markaden du skulle kunna namnge?
– Någon forward som går direkt på mål, vi har många som kan passa bra men få som vågar ta dom konstruktiva avsluten. Sen gärna en till stor back, gärna en offensiv. Bryr mig egentligen inte om nationalitet bara han kan göra mål. Men en skäggig kanadensare är aldrig fel. Har inget specifik namn som jag kommer på. Det gäller nog att vi för lös pengar samt att Arto inte vill köpa grisen i säcken.

Varför ska man vara medlem i GD?

– Därför att man vill hjälpa dom som hjälper Löven att vinna sina matcher. Sen har vi en bra gemenskap och bra förmåner till den som blir medlem.

Alla som skulle vilja bli medlem i GD, vad kostar det och hur går man tillväga?
– Det finns tre olika sorts medlemskap för att det ska passa så många som möjligt. 150 kr kostar det för dom som fyllt 18 och över. 100 kr för dom under 18. Samt så har vi ett familjemedlemskap för 300. Det enklaste sättet att bli medlem på är att gå in på vår hemsida www.greendevils.nu Man kan betala via postgiro eller direkt på plats i arenan, då i våran skrubb som ligger i paushallen mot tegstunet. Där  man också kan köpa souvenirer.

Tusen tack och fortsätt skapa underbar stämning!
-Tack själv, fortsätt att blogga på. Vi är många som är intresserade av saker kring Löven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: