Intervju Booyaka BK

Nu när det stundar det kanske heligaste som finns i Umeå, nämligen Brännbollsyran, som är så stort i Umeå att det nästan är svårt att ta in, samtidigt som att det i övriga Sverige och världen är så litet att det inte ens går att ta in, är det förstås läge att kolla av läget med ett lag som vi intervjuade 2017 och som visade sig innehålla enligt dom själva ett gäng med passionerade lövenfans. Hur är då läget med laget Booyaka BK och vad han hänt sen sist? För den oinvigde så utsåg exlövet Oscar Molin detta lag som Folkets lag inför just yran 2017. Sen dess har en del vatten runnit under Umeås broar. Vi tog ett snack med lagets starke man Navid Diel.

Ja, Navid, återigen dags för ny Brännbollsyra. Hur är känslan i laget?
Hej. Jo tack. Det är helt ok. Jag har inte hunnit träffa så många ur laget ännu. Men vi är såklart lika övertaggade som alltid. 

Låter alldeles lysande. När drog årets träning igång?
-I vår ålder innebär träning enorma skaderisker. Vi vilar oss i form, för att vara som bäst när det gäller.

Kan nog vara en god taktik. Mönstrar ni samma lag som tidigare år?
I stort sett gör vi det. Inga nyförvärv hittills i alla fall. Bara spelare som kommer tillbaka från frånvaro.

Ni har ju exempelvis tidigare haft en andra generations lövare i laget i Mimmi Danielsson som dessvärre inte deltar detta år då hon skapar förutsättningar för fler lövenfans (läs gravid). Hur har hon ersatts? Finns ex Jon Palmebjörk med?
Du har bra källor. Vi har försökt mörka Mimmis frånvaro, men det stämmer att hon beviljats föräldraledigt i år. Detsamma gäller Maria Nordbrandt. Lyckligtvis kommer både Sofia Sahlsten och Elina Hedelius tillbaka från två års uppehåll. Även Jon Palmebjörk och Marcus Hedman, som båda missade förra årets turnering, är tillbaka. Mer taggade än någonsin. 

Bloggen har alltid bra källor. Vi såg ju förresten er under förcupen då ni inte alls stod upp till bloggens högt ställda förväntningar, men dåligt genrep kanske ger en bra premiär? Du får här en gyllene chans att skylla bort den insatsen.
Vi är faktiskt rätt nöjda med förcupen. Vi kom till start med få ordinarie spelare, men fick vårt innespel att fungera relativt bra. Blev utebrända en gång på tre matcher. Utespelet, där vi brukar vinna våra matcher, blev ordentligt lidande av att vi var så få på plats. Så därifrån drar vi inga slutsatser.

Bloggen har nog generellt högt ställa förväntningar då vi bara håller på bra lag. Något du kan säga om den lottningen och har du koll på något av dom lagen?
-Jag har hittills bara fått berättat för mig att vi har JanneStoschHunterz i gruppen. De har vunnit Best In Show för något år sedan. Jag har aldrig sett dem spela,men med den utmärkelsen i bagaget antar jag att de påminner ganska mycket om Booyaka BK – Ett lag med gott humör som spelar underhållande brännboll.

Sånt gillas. Ni är ett klassiskt lag som förväntas nå seedning och väl där skulle i så fall Svinto vänta i 16-dels final? Kan ni rubba dom eller gör dom ”ren hus” med er om skämtet är tillåtet?
-Jag har aldrig sett Svinto spela, men vill minnas att de vunnit hela cupen vid något tillfälle. Vi skulle såklart vara ordentliga underdogs, men som ni vet ska man aldrig räkna ut Booyaka BK.

Nä, det kan man aldrig göra. Vad är då årets målsättning?
-Vi har alltid sextondel som målsättning och ser allt därefter som bonus. Samma gäller i år.

Det går ju inte att undvika att be om en kommentar då det sägs att ni ska vara orsaken till att lottningen till Brännbollsyran sedan ett par år livesänds på sociala medier pga. anklagelser om riggade lottningar till er nackdel. Vill du kommentera detta?
-Jag har hört det ryktet flera gånger. Skulle det stämma innebär det två saker. Dels att vi är helt galna, dels att Booyaka BK är så viktiga för Brännbollsyran att de ändrar sina lottningsrutiner för vår skull. Detta är naturligtvis inget jag vill dementera, så svaret blir Inga Kommentarer där. Haha! 

Så lätt kommer du inte undan. Ja eller nej?
-Du är ett skjutjärn, Johan. Jag får svara ärligt då, och säga att Booyaka BK som organisation aldrig riktat några sådana anklagelser mot arrangören. Jag personligen har inte gjort det och jag har inte hört någon annan i laget göra det. Ändå tänker jag svara Ja på din fråga. Mest för att jag VILL att det ska vara sant.

Bloggen är ett rent skjutjärn. Något mer du vill tillägga? Kanske någon avslutande hälsning till alla era fans därute?
-Låt inte väder eller vind stoppa er från att hoppa på Sveriges snabbast växande folkrörelse – Booyaka BK. Vi känner stor stolthet över att representera folket och älskar det enorma stöd vi får, år efter år. Och vi behöver er. Alla till ängarna på fredag 13:30!!

Vi önskar såklart Booyaka stort lycka till och självklart ses vi på fredag kl 13.30 på bana 16.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Brännbolls-VM? Det hittar du nog knappt någonstans, men spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet för andra bra odds! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll eller kommande matcher.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: