Ingen panik…eller?

Kontrakterade spelare flyr klubben åt alla håll värre än Carl-Henric Svanberg. Vi står mer eller mindre med en äggformad siffra i kolumnen för antal spelare i klubben. Dags för panik? Dags att ta till tutten för lite snuttande och tröst? Jo, självklart. Det kan självklart aldrig vara sunt att helt sakna spelare ca 6 veckor innan ispremiären, så självklart gräver vi ned oss med hjälp av första bästa spade. Problemet är ju att där nere är det mörk och förjävvla svårt att andas. Nä, vi kravlar oss upp igen, spottar jorden ur munnen och sköljer ur första bästa vattenpöl. Sen lyfter blicken vi och tittar på vad som fortfarande finns kvar OCH om snacket om en budget på 5 miljoner stämmer så bord vi ändå kunna ha möjligheten att skrapa ihop en rätt hyfsat trupp.

Jag tänker då på målvakter som Daniel Wälitalo och Björn Wållberg, som ändå måste anses hålla god division 1 klass. Backar som med rätt motivering kan ställa upp och tänker då närmast på trion Per-Anton Lundström, Martin Johansson och Jonnie Karlsson. Lägg till Alexander Eriksson,Ville Vikeväinen,Tobias Ternelius och Jesper Eriksson så har vi sju backar av bra klass. Bland forwards kan man tänka sig Pontus Johansson, Joakim Thörnqvist och Jimmy Andersson. Det har varit rätt tyst om Marcus "Messy" Jonson. Kan han rent av bli kvar? Hur blir det med Mattias Wennerberg? Fredrik Öberg vill lira i Löven. Jonas Floberg är ännu i stan likaså Johan Bergmark, även om den senare kan få svårt att kombinera jobbet med hockey. Det viktiga nu är att det tas ett defintivt beslut vart klubben ska spela och att sedan någon spelare vågar ta ställning, visa att klubben betyder något, att man vill hjälpa klubben att komma på fötter. Johan Wikström var tidig att visa att han ville gå i bräschen, men har märkligt nog inte hört något från klubben. Nu ser han förlorad ut och där tror jag dessvärre att klubben direkt inleder sin "nya era" med ett generalmisstag. Vad tycker du som läsare?

0 thoughts on “Ingen panik…eller?

 • 17 juni, 2010 kl. 21:33
  Permalänk

  ja är jäkligt skeptisk till allt det här, man borde ju i varje fall ha kontakt med spelarna fast man inte har budget klar. Visar man intresse för spelarna så lär det ju finnas större chans att dom väljer att avvakta lite med andra klubbar. Och om det här med 5 millar stämmer så borde väl molin/hell känna till det vid det här laget.

  Svar
 • 17 juni, 2010 kl. 21:55
  Permalänk

  Kan vi egentligen begära något mer? Föreningen har precis återuppstått från de döda. All personal är varslad och vi vet inte vilken serie vi skall spela i. Vem håller i rodret för föreningen och för laget? Finns det någon budget? Ärligt talat förstår jag de spelare som drar. De har vigt sitt liv för hockeyn och vill förståss se över sitt eget hus. Jag hoppas nu på att man för en gångs skull försöker vara långsiktiga och inte drabbas av panik och tokvärvar. Hur som helst får man hoppas på att vi ändå f´år ihop ett lag – har vi lite flyt kan vi vara i AS igen om ett år.

  Svar
 • 17 juni, 2010 kl. 23:19
  Permalänk

  Svar till erik (2010-06-17 21:33)
  Håller med dig i det du säger. Sedan kommer de 5 millarna från nsd:s division 1 bloggare och vart han har fått uppgiften ifrån vet jag inte, men han brukar vara mr 100 %. Numera kanske 99,5 efter missen med Öbbe. : )

  Svar
 • 17 juni, 2010 kl. 23:22
  Permalänk

  Svar till Clabbe (2010-06-17 21:55)
  Klart vi sitter i skiten, MEN det kan lösas OM klubben nu kan spela sina sista kort rätt. De som vill dra kan vi kanske inte hindra, men visa intresse för de som finns kvar i stan. De är ju rätt många trots allt.

  Svar
 • 18 juni, 2010 kl. 06:14
  Permalänk

  Enligt det svar som jag fick från Hellgren då jag mailade honom så har de pratat med alla spelare som de vill ha kvar, inklusivet Johan W. där de för en kontinuerlig dialog. Svaret finns där alla de tänkvärda sakerna sägs..:)

  Svar
 • 18 juni, 2010 kl. 07:37
  Permalänk

  Just nu känns det som att det är dags att agera oavsett för föreningen om det ens skall bli till att spela i ettan. Hoppas att de börjar att agera NU…

  Svar
 • 18 juni, 2010 kl. 09:15
  Permalänk

  SLETTVOLL?? Har ni någon koll på om hans tidigare utspel om att träna Löven ”Gratis” fortfarande är aktuellt?

  Svar
 • 18 juni, 2010 kl. 09:51
  Permalänk

  Svar till john (2010-06-18 06:14)
  Vi såg det sdär mailet. Bra initiativ. Vi var på väg att kontakta dom det i stort sett samma frågeställningar, så nu lägger vi om frågorna lite och gör ett försök idag.

  Svar
 • 18 juni, 2010 kl. 09:53
  Permalänk

  Svar till Clabbe (2010-06-18 09:15)
  Ingen aning faktiskt, men även om han fortfarande skulle vara det, så har vi två tränare under kontrakt.

  Svar
 • 18 juni, 2010 kl. 12:12
  Permalänk

  Märkligt att ingen spelare har hört något om en eventuell fortsättning. Men samtidigt kanske vi inte kan begära mer om Lars-Jens inte vet vilken budget de har att använda till spelare. Även om Wikström verkar förlorad ska han kontaktas och visa att man är villig att bygga laget kring honom. Öberg och MaJo med sin rutin är två andra viktiga kuggar som borde erbjudas kontrakt.

  Svar
 • 22 juni, 2010 kl. 08:05
  Permalänk

  Svar till Magnus (2010-06-18 07:37)
  Håller med Magnus, enl Jens skulle styrelsen sitta i helgen och han förväntade sig en budget i början på veckan.

  Inte helt omöjligt heller att de väntar några dagar så Förbundet får behandla överklagan, jag räknar kallt med ett snabbt beslut. Nu gäller det oavsett att sätta i gång.. Silly vid midsommar?? Näe då ska den vara avklarad och full fokus ska ligga på sillen.

  Svar
 • 22 juni, 2010 kl. 08:09
  Permalänk

  Svar till MickeS (2010-06-18 12:12)
  Det märkliga är att alla inblandade säger så olika MickeS. När jag pratade med Jens så hade de visst pratat med killarna, sedan kan de dessvärre inte erbjuda något konkret eftersom budgeten inte är spikad.

  När det dessutom kommer krävas sysselsättning vid sidan av och ersättningen kommer vara lägre, kanske inte alla eller ens någon blir kvar… men båda borde ju veta ifalll de pratat med varandra, eller hur?

  Jag hoppas iaf på MaJo och Wikström, båda känns rätt rotade i stan. Nåja, vi får se..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: