Ingen hjälp i de andra matcherna

Inför matchen skrev jag om mina förhoppningar i de andra matcherna och den hjälp vi behöver för att klättra i tabellen.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Vi fick jubla i alla fall. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Mina förhoppningar var:

BIK Karlskoga – IK Pantern

Självklart ser jag en hemmaseger här. IK Pantern som är fyra poäng före oss i tabellen och ett lag vi måste ta oss förbi och att ta ikapp tre poäng ikväll är ett bra första steg.

Hur gick det? Ja, inte alls vill jag säga. Pantern vann mycket oväntat med 3-2 och övertog därmed Vita Hästens åttondeplats och det var väl det resultatet jag såg minst komma, tyvärr.

Leksands IF – AIK

Inte helt oviktig match trots att vi inte kan nå upp till Leksand. En AIK seger ger dom ett försprång med hela fem poäng före Tingsryd i tabelltoppen, vilket skulle kunna få dom att inte riskera allt för mycket på lördag. Kanske rent att man börjar vila sina stjärnor om det finns småskavanker?

Hur gick det? Jo, till slut en AIK seger med 4-3, där AIK var i förarsätet hela tiden, men där Leksand aldrig gav upp. AIK leder nu serien med fem poäng och kanske dags att vila lite folk på lördag (om man får önskedrömma?)

Mora IK – VIK Västerås HK

Svår match. OM vi vinner kanske det är bra om Västerås vinner så Mora blir indraget i streckstriden? Då återstår fyra poäng till dom, men samtidigt behåller då Västerås sitt tvåpoängsförsprång till oss. En Mora seger gör att vi går om Västerås i tabellen.

Hur gick det? Västerås mäktade inte med att haka på slutspelståget då Mora till slut vann med 5-3, trots att man hade 3-3 i början av den tredje perioden. Västerås, som sågs som ett lag för SHL inför säsongen, är nu det lag som Asplöven får jaga för att slippa negativt kval. Vem hade trott det?

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: