Ingen hjälp alls ikväll

Det är alltid tråkigt när man hamnar i ett sånt där läge där man måste förlita sig på andras hjälp för att nå ett mål. Än värre är det ju när den hjälpen uteblir. Så blev det definitivt ikväll.

Johan Löf / AXELLÖF

Nä, någon tur med resultaten hade vi definitivt inte ikväll. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Det spelades fyra matcher ikväll, där väl inget resultat gick vår väg.

IK Oskarshamn-Timrå IK 1-2 ef. str.

Här hade förstås tre poäng till Oskarshamn suttit som handen i handsken med Timrå stretade på bra och luggade tabelltrean på dubbla poäng. Nu ska väl inte Timrå i mina ögon mäkta med att slåss om en slutspelsplats, men ligger just nu tre poäng före oss med en match mer spelad. Den gångbara bokstaven ikväll var W som i John Westin som satte den avgörande straffen, samme John Westin tillsammans med broder Jens Westin spelade fram till 1-1 målet gjort av Anton Wedin. Ja, sen var väl Johan Mattsson utan W helt OK i målet som höll nollan under 65 minuter och tog alla tre straffarna.

IK Pantern-Almtuna IS 4-2

Pantern, ett av de lag som verkligen slåss om en slutspelsplats, hade inga problem att avfärda Amtuna på hemmaplan. Man var grymt effektiva och satte mer än 18 % av sina skott och då räcker det att skotten slutade 22-22. Pantern är nu fyra poäng före oss med sex matcher kvar att spela.

Sundsvall Hockey-Mora IK 3-5

Inte för att jag på förhand trodde att Sundsvall skulle rå på Mora så fanns ju ändå hoppet, men Mora gjorde sin plikt och slog bottenlaget med 5-3. Mora är nu sju poäng före oss på en sjunde plats och det är givetvis för stort avstånd för att äta ikapp.

AIK-Asplöven HC 1-0

Den kanske minst intressanta matchen jubileet till trots. Känslan är att Asplöven inte hinner ikapp och efter kvällens väntade förlust trots en god insats så är man 12 poäng efter oss med 18 kvar att spela om. Det väntar negativt kval i Haparanda.

Ja, vi kom inte närmare slutspel ikväll om man säger så.

Tabellen just nu:

tabellen

Megazone

5 thoughts on “Ingen hjälp alls ikväll

 • 15 februari, 2016 kl. 21:46
  Permalänk

  Som jag ser det så fick vi viktig hjälp av AIK!! Tror inte vi pallar en neg. kvalserie så den hemmavinsten var ruggigt skön. 3 poäng mot V-H o jag börjar försiktigt snegla uppåt istället!?

  Svar
  • 15 februari, 2016 kl. 22:05
   Permalänk

   Finns inte en sportsmössa att Asplöven minst tre av de sex återstående matcherna, även om de vunnit tre poäng idag. Vårt tåg har dessvärre gått, hur positiv man än vill vara. Vi skulle klivit på betydligt tidigare.

   Svar
 • 15 februari, 2016 kl. 22:15
  Permalänk

  Som jag ser det gick det viktigaste resultatet med oss, stryk för asplöven. Vi har inget i ett kval uppåt att göra i år tyvärr.

  Svar
  • 15 februari, 2016 kl. 22:20
   Permalänk

   Jo, så är det ju. Visst finns hoppet där, men i realiteten? Vi är sist av fem lag som slåss om en ynka plats.

   Svar
 • 15 februari, 2016 kl. 22:27
  Permalänk

  Länge sedan playoffdrömmen försvann. Det handlar ju inte bara om att ta poäng, hoppas på övriga resultat och ha tur. Frånvaron av eget spel, kämpatakter och struktur ända in i omgång 46 (av 52) gör ju det hela meningslöst anyway…
  Blir bara glad om säsongen slutar i slutet av den här månaden, vilket innebär att vi slipper kvala mot Asplöven, Skitvall och kanske SSK m.fl.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: