Inga kepsar??

Kapten Öberg leverar och som han l-e-v-e-r-e-r-a-r just nu, men vars var kepsarna??Traditionen är givetvis betydligt starkare och mer rotad i NHL, men det är minsann inte varje kväll det bjuds på hat trick. Det känns tämligen harmlöst och inte skulle isen behövas spolas om heller, kontra att det hade varit glasflaskor som haglat eller att någon tömde spargrisen. Se det inte som en uppmaning, men jag skulle ifall tycka att vore sjukt skoj att vid nästa hat trick gjordes det en lite större grej av det…

Annars känns det rätt risigt faktiskt. Löven ligger sist i tabellen efter 3-5 i går. Vi har skrivit det förr och kan skriva det igen, tyvärr gör förlusterna att man börjar bli lite luttrad. Med skadesituationen som vi har nu var det närmare poäng än vad jag på förhand trott. Visst hade jag hoppats på grov underskattning från Stars sida, ett heroiskt kämpande hemmagäng, en sprattlande Sik som spikat igen och med maxflax hade vi då kunnat vinna.

Vi kan bara ta med oss det positiva och göra det bästa av situationen. Det var trots allt den bästa hemmamatchen i år, serien räknat, och stundtals såg det iaf hyfsat ut. Men visst känns det som kraftig uppförsbacke innan nedsläpp och att någon delat djäkligt ojämna lag när line upen körs och Stars ställer Leinonen – Högberg – Rhodin – Kollar – Johansson – Prestberg mot våra Sehlstedt – Andersson – Stenling – Floberg – Koponen – Zetterström?

Våra lag lirar med helt skilda förutsättningar och i nästan olika serier, men att Löven skulle vara så dåligt att de ska ligga sist i allsvenskan vill jag inte tro. Bergeman påpekar mycket riktigt att botten är nådd och Jönsson menar att blåstället ska på på och att vi kan glömma finliret. Det är väl inte matcher som mot Stars vi ska vinna, men i hemmaborgen ska vi vara starka och vi måste börja ta poäng annars blir det kval i vår och det skulle inte vara roligt…

+++

Matchfakta och lite matchbilder

!!! Öberg, för de tre kassarna och han verkligen börjar leverera gång på gång på gång på gång…

!! Green Devils (inte griiin divils som Tobbe brukar säga), för ett sällan skådat engagemang. Klackan var inte lika stor som den brukar, men som de jobbade och vilken positiv stämning de trots underläge, felpass, dålig coaching, missade målchanser m.m. lyckades skapa. Tyvärr brukar visselorkanerna komma redan efter några min efter missad målchans, ett dåligt PP eller ett tveksamt beslut. Men det är knappast det som de grön-gula behöver i det läget. Jag tror knappast Löven var värda p i går, GD förtjänade definitivt segern och vi kan bara hoppas på liknande engagemang framöver, den dagen det ekar lite tommare och det dessutom är tyst i hallen då blir det inte roligt att gå på hockey, då blir verkligen inte roligt.

! MaJo/Svedberg, kan inte avgöra vem av de två som förtjänar det sista utropstecknet. Båda utgör i dag ryggraden i försvaret och borde enligt min mening matchas hänsysnlöst i det läget som öven nu befinner sig i.

? Coaching eller kanske brist på dito. Jag har aldrig förstått varför Z lirar i en defensiv lina, varför Ledin inte får någon ärlig chans, varför man tar time out efter mål i BP så tidigt, varför Andersson lirar BP, varför alla måste spela när serieledarna är här, varför 1:a kedjan som står på tur lirar i PP, varför..etc. Finns i dag hur mycket som helst att fundera över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: