Inför Timrå IK

Förra fredagen spelade vårt gröngula Björklöven inför ett fullsatt T3 Center i ett klassiskt rivalmöte med Skellefteå AIK. I kväll väntar nästa match på resan mot HockeyAllsvenskan 16/17 när man i Östersund ska ta sig an Timrå IK. Loven_TimraVi vet att vår första match slutade med förlust 2-3 där vi inledde rätt piggt första åtta-10 minuterna och genom en slutforcering i matchens slutskede höll på att göra rejäl match av det rent resultatmässigt. Sett till matchens 60 minuter vann dock bortalaget tämligen rättvist, även om nu såväl sportchef som tränare efteråt sa sig vara väldigt nöjd med arbetsinsatsen från samtliga spelare.

I kväll väntar så Timrå IK som alltså inledde sin försäsong i går med att vinna med 5-0 mot värdlaget Östersunds IK i denna mini-turnering.

Då Timrå inför säsongen med sitt talangfulla lag och en del spännande nyförvärv tippas rätt högt av många ”förståsigpåare” blir det en riktig om än rätt tidig värdemätare, även om så klart själva resultatet inte är prio ett den 19 augusti.

Sedan kan jag dock tycka att även om det inte delas ut några poäng under augusti gäller det så snabbt som möjligt att skapa goda vanor (helst segrar) och börja pränta in en vinnarkultur i laget.

Vi såg förra fredagen mot Marklunds att killarna verkligen kommer kriga i minst 60 minuter varje match, nu mot motstånd av något enklare karaktär än fjolårets finallag blir det intressant att se hur vi faktiskt står oss. Man kan väl också vänta sig att vi tillåts ha mer puck och på så sätt även ges möjlighet att visa upp den delen av vår nya spelidé.

* * *

Alltid svårt att spekulera i laguppställningar, men vi vet iaf sedan tidigare i veckan att #74 Öhman lämnats hemma och att #6 Karlsson är ett osäkert kort.

Så här ställde vi iaf upp mot Skellefteå:

Målvakter:

Niklas Lundström (Adam Werner)

1:a

Jonas Emmerdahl, LEJ – Cody Murphy, Tobias Hage, Joakim Högberg

2:a

Emil Wikström, Christian Bull – Jesper Thörnberg, Stefan Öhman, Lucas Sandström

3:e

Niklas Pavel, Jacob Andersson- Marcus Jonsson, Axel Ottosson, Fredrik Hetta

4:e

Samuel Lundberg (xtra back), Oliver Lindgren (xtra fw) – Isak Stenlund-Ädelgran, David Lindqvist, Nicklas Johansson.

Här torde #6 Kim Karlsson gå in på Stefans plats i den andra kedjan och om inte han kan spela torde möjligen #7 David Lindquist kunna ta den platsen även om det hade varit intressant att få se Axel Ottosson i den omgivningen. Sedan lär väl #57 Stefan Andersson lira med Jacob Andersson och i så fall blir nog Niklas Pavel sjunde back.

Sedan ska även nyförvärvet Mattias Granlund in någonstans och spontant inte alls otänkbart att han tar Fredrik Hettas tröja i den tredje linan och att Fredrik slåss med Isak om sista tröjan i den fjärde linan. Ifall Kim inte kommer till spel blir jag inte direkt förvånad ifall #22 Nicklas Johansson blir center i den fjärde linan.

..och så här spelade Timrå IK i går mot värdlaget Östersunds IK.

Målvakter:

Adam Ohre (Johan Mattsson)

1:a

Jens Westin, Marcus Hardegård – Jonathan Dahlén, Sebastian Lauritzen, Jens Lööke.

2:a

Jesper Dahlroth, William Garpenlöv – Johan Persson, Elias Pettersson, Johan Johnsson.

3:e

Jonatan Nielsen, Victor Björkung – Jeremy Boyce-Rptevall, Andreas Molinder, Ludvig Nilsson.

4:e

Didrik Strömberg, Mattias Nilsson – Anton Wedin, Emil Berglund, John Westin.

I gårdagens match mot Östersunds IK var det väl främst backarna i det tredje backparet, Jonatan Nielsen (som provspelade hos oss inför 14/15) och Victor Björkung som utmärkte sig genom varsitt mål samt assist och all matchfakta hittar du HÄR.

* * *

Matchen börjar kl. 18:00 och kan ses genom Mittmedia för 89 kr. (Länk)

* * *

Hur tänker du själv kring kvällens match? Vad tippar eller möjligen hoppas du på för resultat och vem eller vilka hoppas du kliver fram och visar framfötterna?

Fältet som vanligt fritt.

5 thoughts on “Inför Timrå IK

 • 19 augusti, 2016 kl. 09:18
  Permalänk

  3—1 till Löven målskyttar för löven#28 #57 #20

  Svar
 • 19 augusti, 2016 kl. 09:45
  Permalänk

  Vad hände egentligen i Öhmans kollision under den där träningen…kommer han vara borta länge eller står han bara över?

  Svar
 • 19 augusti, 2016 kl. 16:07
  Permalänk

  Jag vill ju Alltid se Löven vinna men Timrå ser ju faktiskt jävligt spännande ut på pappret.
  Hoppas dock vi får se Werner i mål denna gång o sen önskar jag att Kimpa är mogen för spel igen. Saknat den lilla råttan länge nu.
  5-3 till Löven varav sista i tom kasse ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: