Försnack SSK vs Löven

Efter senaste förlusten hemma mot AIK står vi nu i kväll inför en ny utmaning. I kväll väntar så SSK på bortaplan, ett SSK som haltat en del på sistone och inför kvällens möte ligger tio poäng bakom oss på sin jumboplats.

Södertälje är fast förankrat i botten med hela 12 poäng upp till strecket med en match mer spelad än Västerås. Laget är seriens sämsta hemmalag med fyra segrar på 20 matcher, med 15 inspelade poäng och en inte så vacker målskillnad på 36-66. Vi å vår sida är seriens sämsta bortalag med ynka 17 poäng på 20 matcher och en målskillnad på 40-66. Ganska jämt skägg med andra ord inför matchen.

Vi har mötts tre gånger den här säsongen där bägge lagen som bortalag dragit det längsta strået vid samtliga. Södertälje inledde med att besegra oss i T3 Center i den 4 omgången med 6-5 efter straffar och vi returnerade tjänsten via 3-0 i Scaniarinken i omgång 17. i Omgång 30 så blev vi kölhalade med hela 1-5, trots 42-23 i skott.

Matchen i kväll sänds via C More Sport och då givetvis också via webben på cmore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

* * *

Lagens form?

Södertäljes fem senaste:
Södertälje – Västerås 1-2
Pantern – Södertälje 2-0
Södertälje – Tingsryd 0-3
AIK – Södertälje 4-1
Västervik – Södertälje 3-1

Björklövens fem senaste:
Björklöven – Mora 3-5
Västerås – Björklöven 6-4
Björklöven – Oskarshamn 1-3
Tingsryd – Björklöven 1-2
Björklöven – AIK 0-2

Södertälje har alltså inte vunnit någon match eller ens en poäng på de senaste fem matcherna, att jämföras med vår enda seger under motsvarande period. Poängmässigt viss fördel för bortalaget således, vår målskillnad på dessa matcher är 10-17 att jämföras med Södertäljes 3-14.

Vi tar med oss en nyvunnet självförtroende genom att vi i den senaste bortamatchen vann och att det senaste mötet lagen emellan i Scaniarinken slutade med bortaseger.

Special teams?

Senast mot AIK hela 8:00 min i PP som inte gav någon utdelning, men där vi tappade en kasse i BP och därigenom noterades för ca 67%. Ackumulerat i PP blir då summan 16,88%. Det är i skrivande stund tionde bäst i klassen. SSK är med sina 19,86% något bättre och just nu faktiskt 6:a i ligan.

I boxplaystatistiken alltså då ca 67%-ig mot AIK, så försämrade vi oss något till 69,85%, vi är alltjämt seriens sämsta lag i spelformen. Här kontrar för övrigt SSK med 75,37%, vilket ger en tolftplats i den ligan.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på exakt 11,57 min per match (12:e) att jämföras med Södertäljes 9,21 min per match, vilket är fjärde minst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 188 st. att jämföras med hemmalagets 166 st.

Interna poängligor:

SSK

 1. #26 Anton Holm 26 p (22+4)
 2. #22 Fredric Weigel 24 p (5+19)
 3. #19 Lucas Carlsson 20 p (9+11)
 4. #21 Johan Skinnars 15 p (10+5)
 5. #59 Adam Hansen 12 p (0+12)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 26 p (5 + 21)
 2. #28 Lucas Sandström 24 p (10 + 14)
 3. #14 Cody Murphy 20 p (8 + 12)
 4. #57 Stefan Andersson 17 p (3 + 14)
 5. #91 Joakim Högberg 16 p (6 + 10)

Aktuellt från lagen?

I kväll alltså Hockeymanifestation inkl. fri entré och coach Mats Waltin sa följande (länk) till Södertäljes hemsida i går:

Björklöven som motstånd, vad har du att säga där? – Det är ett lag som är i liknande sists som den vi är i. De har haft en turbulent säsong åt alla håll och kanter, där finns det likheter. Jag tror att vi upplever ungefär samma sak och kommer till match med samma tankar, jakten på att vända på något.

Med det sagt, vad tror du på för matchbild? – Svårt att ta på. Jag tror att det kan bli en känslomässigt stark match, sen vilka vägar det tar om det blir känslovägen eller taktik återstår att se. Vi vet vad vi vill göra. Vi hade en bra seger där uppe och de hade en seger här nere. Svårt att greppa men det kommer vara två lag som kommer göra allt för att bryta sin trend.

Laget saknar två forwards och på temat Green Connection är det den gröngule bekantingen Henric Nyberg (munskada) och sedan även Patrik Kellmert (hjärntrpanna). SSK kommer ställa upp med sju backar och 12 forwards.

Från Björklöven hittar vi följande intervju (länk) med coach Fagervall som återigen pratar om prestationen och att man justerat lite i PP och där är det så klart viktigt med utdelning igen. Jocke förväntade sig en tuff match men tror att laget till sist ska dra det längsta strået.

HÄR dessutom en intervju med #7 David Lindquist som så alltså är tillbaka i träning och enligt Jocke ska in i spel direkt. David säger bl.a. att han tränat med #24 Hage och #18 Ottosson samt nött lite i PP bakom kassen. David menade även att Sandström sett het ut på slutet.

Helt klart är att kvällens och varje match framöver är av slutspelskaraktär och inte mindre efter att Västerås senast föll borta mot Timrå med 2-5 och i kväll hemma tar emot ligasjuan Almtuna IS.

Positivt att #7 Lindquist samt #14 Murphy återigen är i träning igen och båda lär spela om inget oförutsett inträffar. Om då Lindquist gick med Hage och Ottosson samtidigt som Murphy kan vara tillbaka har vi nog tre nya kedjor jämfört med senast. Vi lär dock sakna trion Emil Wikström, Jesper Thörnberg samt Austin Farley i kväll mot Södertälje.

Utifrån intervjun med Fagervall vet vi även att Pavel tar Linus plats och kommer lira med Pukka.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Fortsatt ett noggrant och tillknäppt defensivt spel
 • Första målet är alltid väldigt viktigt
 • Special teams kan likt senast mot AIK vara helt avgörande

Här ska det inte bjudas på frejdig gladhockey utan fortsätta på den inslagna vägen med enkelt och tillknäppt spel och ta tillvara på lägena när de kommer. Sen är alltid första målet av yttersta vikt. Powerplay måste återigen upp i nivå för att få de enkla målen och fortsätta täta till vårt boxplay. Vi kan inte förlita oss på motståndarskridskor.

Vi lär återkomma under dagen med våra tankar när det definitiva laget släpps.

* * *

Dagens match sänds på C More Sport och för att kunna se matchen mot SSK på webben så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Vad har du själv för tankar inför kvällens match? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: