Inför SCA-cupen

Björklöven går in i spel den kommande helgens två matcher med fyra matcher i benen och det kan jämföras med exempelvis Mora och Modo med bara två matcher.

Lagens tärningsmatcher hittills:

Timrå:
Timrå-Modo 5-4 OT
Sheffield-Timrå 0-2
Sheffield-Timrå 1-4
Almtuna-Timrå 1-5

Mora:
Mora-Leksand 1-2
Brynäs-Mora 3-1

Modo:
Timrå-Modo 5-4 OT
Modo-Björklöven 0-3

Björklöven:
Björklöven-Skellefteå 1-4
Vasa-Björklöven 2-3
Ässät-Björklöven 5-1
Modo-Björklöven 0-3

Att tro att något lag är där de vill vara vid seriepremiär är förstås inte ens nära sanningen, men alla lag vill vinna en cup och därmed kan det bli rätt intressant när lagen kanske fokuserar på en viss speldetalj, men samtidigt inte vill förlora.

Min oro för vårt Björklöven ligger ju fortfarande vid målskyttet, men då vi har ett försvar som känns murstarkt, så räcker kanske ett fåtal mål per match för seger? Målvaktssidan har hittills varit ett annat orosmoln och då den på förhand tippade ettan Mattias Pettersson släppt in betydligt fler mål (9 st) än Oscar Masiello (3 st). Dock har Masiello fått ”lättare” motstånd och matcher i bättre läge lagmässigt? Helgen lär väl kanske skingra våra tankar efter helgen då bägge lär få varsin match. Fördel Pettersson då Masiello får en match när laget har en ”match i benen”?

Era tankar inför SCA-cupen? Åkr ni dit? Hur slutar det? Vem vinner cupen? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Inför SCA-cupen

 • 28 augusti, 2018 kl. 13:20
  Permalänk

  PÅ målvaktssidan är jag inte orolig,jag tror att Petterson kommer att växla upp samtidigt som Masiello har tagit stora steg och kommer göra allt för att få stå och kommer att göra en bra säsong.
  Framåt hoppas jag mkt på Lundberg och Cruseman,Viklund tror jag kommer att göra en del kassar också men visst vill jag få en center med näsa för målet och gärna en transatlant.

  Svar
 • 28 augusti, 2018 kl. 13:48
  Permalänk

  ”Att tro att något lag är där de vill vara vid seriepremiär är förstås inte ens nära sanningen…” Med, för lövens del, nästan fyra veckor på is, hittills inkl fyra träningsmatcher, och ”bara” tre veckor kvar till premiär, så vill iaf jag se tydliga linjer i spelet och att puckarna sitter på bladen.

  Svar
 • 28 augusti, 2018 kl. 16:11
  Permalänk

  Målskyttet tycker jag inte känns som ett större problem, inte längre iallafall, 8 mål på 4 matcher mot för bra motstånd i 3 av matcherna är helt klart godkänt. Vi kommer kanske inte få se så många sniper mål, men vi skapar lägen och gör även mål. Sen tror jag på många resultat som blir 1-0 2-0 2-1 denna vinter, om vi släpper in betydligt mindre mål behöver vi ju inte göra lika många heller. För årets upplaga av björklöven är betydligt starkare än förra säsongen (på förhand).

  Svar
 • 28 augusti, 2018 kl. 18:30
  Permalänk

  Helt of topic! Men jag undrar hur det är möjligt att AIK (gnaget) kan ha råd med den trupp dom har nu. Enligt en gammal artikelserie

  https://hockeybladet.nu/klubbar/aik/granskning-aik-hockey-ett-gigantiskt-luftslott/

  Har AIK backat 225 miljoner under en 30 årsperiod men framförallt senaste åren backat mångmiljonbelopp år efter år. Detta året 2018 ska en klubb ha 1,5 milj på kontot. AIK är back 6 miljoner och fick tillslut ett kontroll år (i år) 2019 om ett par månader ska AIK visa upp 2 milj i kassan. Det kommer dom knappast klara… någon som är insatt i detta med AIK s låtsasaktier? Är det ens lagligt att göra nyemission på nyemission. Det är ju om inte brottsligt så en otrolig ekonomisk doping AIK bedriver. Hur länge ska dom få hålla på med detta.. någon som vet?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: