Inför Piteå (Uppdaterad)

Dags för lite fredagsmys med eldar, Öberg, glögg, Öberg, eldshower, rök- och laserintro och godisregn med en spexig Löwe samt Öberg. Mitt i allt detta kommer det att spelas en hockeymatch mellan Björklöven (med Fredrik Öberg i laget) och Piteå, ett Piteå kommer kommer att göra allt för poäng, som kan föra dom till Allettan efter jul. Som bekant slåss man med Teg om den fjärde och sista platsen i division 1 A.

I Piteå hittar vi exlöv som Daniel "Ragge" Olofsson som ligger femma i den totala poängligan med 28 gjorda poäng på 15 matcher fördelat på 10 mål och 18 assists och Niklas Strandberg som ligger femma i poängligan bland backar med fem mål och nio assist på 17 matcher. Piteås mål har i 11 av 18 matcher vaktats av förra säsongens juniormålvakt Marcus Nyberg som ligger på en sjätte plats i målvaktsligan med 89,38 i räddningsprocent, en målvaktsliga som toppas av de bägge Lövenmålvakterna med 94,78 % (Wälitalo) och 93,91 % (Wållberg).

Löven torde komma till spel med samma lag som i onsdags besegrade Kalix borta med 6-2. Intressant blir givetvis hur länge Marcus Waldehagens svit håller i sig. Är liksom svårt att inte skriva om hans 14 matcher långa poängsvit. Hans 31 poäng (16+15) på 19 matcher imponerar ju också, vilket ger honom en andraplats i den totala poängligan i serien, men själv tror han inte på en totalseger. – Jag tror på Andreas Nyberg (etta just nu)) eller Joel Törmä (trea) vinner, för de är jäkligt målfarliga och har spelat ihop sen födseln typ., säger han på Stålnackes blogg och fortsätter: – Om jag skulle vinna får du en ny bil av mig (skratt). Hur ska han ha råd med den? Nu preciserade han visseligen inte vilken typ av bil Stålis skulle få, det kanske blir en rostig Traband?

Löven vilar Jonas Floberg även idag på grund av hans ljumskproblem. Hade det varit en match av liv och död karaktär hade han säkert spelat, med Fredde Lirar ju.

Sa jag förresten att Fredrik Öberg skulle lira? ; )

The Sandwich tippar seger med 5-2 inför 1895 åskådare

Lövenbloggaren tror på seger med 4-1 inför 1987 åskådare.

Hur tror du att det går?

0 thoughts on “Inför Piteå (Uppdaterad)

  • 26 november, 2010 kl. 15:31
    Permalänk

    Jag tippar på 6-1 och 2100 åskådare.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: