Inför Oskarshamn vs Björklöven

Äntligen dags för premiär i årets HockeyAllsvenskan och i kväll sker den alltså för vår del borta mot IK Oskarshamn och i deras Be-Ge Hockey Center kl.19:00. I vårt tips inför säsongen hade vi Oskarshamn på plats 5 och vårt gröngula Björklöven på plats 7. Vi tror alltså båda lagen kommer spela slutspel i vår vad det lider.IKO_Loven

Vår försäsong kan summeras till..

Björklöven – Skellefteå 2-3, Timrå – Björklöven 3-4, Östersund – Björklöven 2-6, Timrå – Björklöven 3-2, Björklöven – Modo 3-2 s.d. och slutligen Modo – Björklöven 3-4.

..medan Oskarshamn på samma sätt ser ut som följer..

Oskarshamn-Vita Hästen 3-1, Tingsryd-Oskarshamn 6-4, Oskarshamn-Karlskrona 0-2, Oskarshamn-Västervik 1-3, Vita Hästen- Oskarshamn 3-4 samt Oskarshamn-Tingsryd 2-5.

Ser vi till våra inbördes möten sedan återkomsten säsongen 13/14 har vi torskat varje säsong med 3-9, 3-9 och sedan förra säsongen 4-8 via 1-2 (b), 5-2 (h), 2-5 (b) samt 3-4 s.d. (h). Med det sagt är Söderströms IK Oskarshamn ett lag vi av tradition brukar ha rätt svårt för. Ingen nackdel heller i en premiär att på bortaplan få möta ett lag som sammantaget är lite högre rankat eller tippat i ligan. Vi har liksom allt att vinna och kan egentligen bara ”köra”.

Sagt från de olika lagen..?

I det HÄR Lövenmagazinet från VK gästar Björklövens nya GM Fagervall och de pratar bl.a. om säsongens målsättning och förändringar i truppen. I den HÄR intervjun på Björklövens hemsida pratar ass.coach Åkerblom om att det ska bli skönt att få komma i gång och att de efter att ha tränat hårt känner ett lugn inför uppgiften.

I kväll saknas alltså #6 Karlsson och #10 Thörnberg i truppen, vem av målvakterna som får stå lär bestämmas under dagen men utifrån hur de tränade i går blir troligen #12 Pavel sjunde back och möjligen sitter #51 Bull på bänken som en extra spelare.

Från Oskarshamn har vi noterat följande: Man saknar backen Björn Karlsson på grund av skada och Kristoffer Gunnarsson finns kvar på lån från Frölunda, ännu inte bestämt hur länge.

HÄR en intervju med coach Fredrik Söderström som pratar om att han är ”spänd och nyfiken på var laget står”, men tycker sig ha sett ”bra individuell utveckling” och även att laget gått från klarhet till klarhet under försäsongen. Fredrik har ändå respekt och är ödmjuk inför uppgiften mot Björklöven som gör en liten nystart. HÄR dessutom en med lagkapten Jonas Engström.

Våra tre nycklar inför premiären?

 • Under försäsongen har vi sett ett fint gröngult special teams, viktigt att det fortsätter på samma vis nu i ligan.
 • Hitta glädje och njut av stunden, försäsongen är äntligen över.
 • Sedan då till sist attityden, jobbet, inte fuska med några detaljer eller att aldrig någonsin ge upp.

Lyckas vi med allt detta har vi stor chans på ett bra resultat i kväll, sällan de med svettigast tröjor alltid förlorar.

Vi återkommer under dagen när vi vet presenterad laguppställning och i eftermiddag mer inför matchen, jag kan redan nu bl.a. utlova en klassisk tävling på temat ”första-målskytt” för Björklöven? Men mer om det i eftermiddag.

* * *

För att kunna köpa biljett till kvällens match borta mot IK Oskarshamn, klicka HÄR, för att kunna se matchen mot via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341* * *

Och för att inte missa matchen på fredag mot Tingsryd AIF eller något annat i ligan så köper du ju så klart säsongskort till matcherna i T3 Center och det gör du genom att klicka på bilden nedan.

Säsongskort 16_17 2

4 thoughts on “Inför Oskarshamn vs Björklöven

 • 14 september, 2016 kl. 07:32
  Permalänk

  Spåkulan var tydlig med att det är en Björklövenseger i kväll. Men Oskarshamn är ju ett lag som är svåra på hemmaplan och jag hoppas inte spåkulan har gått sönder när den åtminstone har vart nästintill felfri hittills. Dock talar ju statistiken för OIK då Björklöven knappt tagit poäng där. Samtidigt är det väl samma statistik som talar för att Björklöven kommer vinna förr eller senare?

  Sedan måste du ju prata med grabbarna om den Vita Hästen.
  Det går ju inte att det var sedan säsongen 92/93 Björklöven tog en trea i Himmelstalundshallen. Åtminstone under grundserien.
  Där kan spåkulan lova full pott om grabbarna biter ihop och jobbar extra hårt och målmedvetet.

  Svar
 • 14 september, 2016 kl. 07:59
  Permalänk

  Pratat med min IKO-kompis. IKO har ju inte vunnit sedan 2004, det kommer vara intakt säger han. Hans tips var 0-3, jag säger David Lindquist gör första målet. Odds på det?

  Svar
 • 14 september, 2016 kl. 09:09
  Permalänk

  Varför spelar inte #6…. 🙁 !

  Svar
  • 14 september, 2016 kl. 11:08
   Permalänk

   Överkroppsskada.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: