Inför Oskarshamn

I en uppochnervänd värld hade det här varit en seriefinal. Nä, skämt å sido. En otroligt viktig match för bägge lagen för att inte tappa kontakten med lagen ovanför i tabellen. Löven får givetvis gälla som favorit i favör av hemmaplan och jag tror med bestämdhet att segern, om än lite turlig, mot Almtuna kommer att ge laget det sälvförtroende som krävs för att börja vinna på kontinuerlig basis. Känns också enormt viktigt att i det stadie laget befinner sig i att få tre raka hemmamatcher. Drar man inte nytta av dessa KAN säsongen vara körd redan.

Jesse Schultz har givetvis stora förväntningar på sig och dom kommer han att klara med beröm godkänt. Killen är självklart inte i toppform än, men det lilla jag sett av honom andas ren och skär klass. Jag jämförde snabbt statistiken med Modos senaste förvärv Morten Madsen och jag får återigen gnugga ögonen för att förstå vilken kvaitétspelare vi fått hit.

Oskarshamn har ju värvat rätt frisk på slutet och lösa rykten gör gällande att man ännu inte värvat klart. Ny målvakt bredvid Axel Brage sägs bli Häcken Häcken, men dessa rykten är ännu obekräftade.

Näst nyaste Canadicken Jonathan Zion sades länge vara aktuell för spel först mot Malmö på onsdag, men uppgifter gör gällande att Jonathan finns med laget i Umeå. igår kväll dök även nyheten om att klubben gjort klart med ännu en Canadick i form av centerforwarden Justin Cox. Jag håller det för otroligt om bägge dessa lirar kvällens match, men håll med om att allsvenskan håller på att bli het och helintressant med satsningar på diverse håll.

Om vi för en gångs skull väder blicken från spelarbänken och tar en titt bakom Oskarshamns dito hittar vi tränaren tillika forne stormålvakten Tommy Salo. Han har ju, milt sagt, haft en rätt kaxig attityd under inledningen av säsongen. Kanske ett måste å andra sidan om han vill tvätta bort minnet av det här (se nedanstående video). Herrejävlar vá stryk han får. Med rätta säger vissa, eftersom man gör klokt i att hålla sig till de oskrivna regler som gäller "over there". Jag säger… kanske ett par slag för mycket? Blir han hetsig idag har Kari  i alla fall recepet. Dra tröjan över huvudet och Tommy intar omedelbart "The Chicken Swede Pose".

Löven-bloggaren tippar seger med klara 6-1

The Sandwich nöjer sig rätt gott med 4-2

Väl mött i eftermiddag.

0 thoughts on “Inför Oskarshamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: