Inför Oskarshamn

Ojoj vilken viktig match. Oskarshamn på hemmaplan ska enligt tabellläget vara en seger, men vän av minne vet att vi föll senast på hemmaplan med 0-1. Detta är också lite av absolut sista chansen för Oskarshamn att via seger hålla något sorts vettigt avstånd till lagen ovanför. Eftersom alla lag närmast ovan i tabellen har hemmamatcher kan avståndet vara 13 poäng till säker mark vid förlust och 7 poäng vid seger och rätt resultat därtill. Snacka om något att tugga terrier för. Lövens något usla hemmaspel gör säkert laget än mer taggat. Där finns något som även kan stärka Löven, nämligen visa den förhoppningsvis stora hemmapubliken att man kan bättre än man hittills visat.

Oskarshamn plockar upp en liftare på vägen förbi Stockholm i Djurgårdsbacken Calle Ackered pga av att man har skador på en hel del backar.

När man ser Lövens laguppställning kan inte tankarna annat än börja vandra. Att placera Olli Korkeavuori på bänken i en så pass viktig match, ja en måstematch helt enkelt, sänder klara signaler om att han kan ha gjort sitt i Löven. Inte för att han varit speciellt bra, men härom matchen bänkades en bra Alexander Eriksson för att Olli och Nils är så pass samspelta. Nu när Nils Andersson är OK, så kan han helt plötsligt spela med Alexander, en kille han inte spelat med på hela säsongen. Jag frågar: Hur går det ihop? Även placeringen av Lill-Törnan i tredjekedjan kan man fundera över. Även att ha lagets bäste målskytt i Johan Wikström med Jimmy  Andersson och Joakim Törnqvist ? Smakar fjärdefemma i min mun, sen får Thörnan ha varit hur het som helst. Nu är det Oskarhamn vi pratar om, inte internmatch inom Löven. Någon som tror Thörn,Floberg och Lundberg får nya kontrakt efter den markeringen av Jocke? Njae… knappast. och Lundberg förresten. Han var ju så het och given i en PP uppställning för bara någon match sen. Snabbt är han i fjärdefemman. What about that? Slutligen, ny tränare i Modo. Hur blir det nu med Enström? Blir det kanske något annat över till Löven?

Laget:

Målvakt: Galbraith
Förstafemman:  Lundström, Vikeväinen – Mustonen, Qvist, Lindgren
Andrafemman: Eriksson, N. Andersson – Isaksson, Koponen, Enström
Tredjefemman: Johansson, Svedberg – Andersson, Törnqvist, Wikström
Fjärdefemman: Korkeavuori – Floberg, Lundberg, Thörn

Lövenbloggaren tippar 5-2.

The Sandwich tippar 3-1.

Och så glömmer ni inte att det är gratis inträde ikväll om du kommer klädd i Lövens färger. Om ni av någon anledning inte kan ta er till hallen så sänds matchen även i webradion. Klicka här.

+++

Eftersom vi vurmar för kontinuitet bör vi föregå med gott exempel: Därför grattar vi idag exlövet Urban Omark på hans 32-årsdag. Grattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: