Inför Mora

56 dagar efter de första orytmiska skären på is är vi äntligen framme vid seriepremiären, Mora på bortaplan. Ett Mora som Löven ifjol grisade sönder vid två av tre tillfällen. I år ska det spelas mer riktig hockey och det blir riktigt intressant att se vart de bägge lagen står. Löven kommer närmast från en tight och välbehövligt tuff batalj mot ärkerivalen Skellefteå. Mora å sin sida kommer från en riktigt kölhalning via 1-6 mot Västerås. Vi får hoppas att devisen dåligt genrep ger bra premiär inte stämmer. Å andra sidan föll ju vi mot ett visst lag och det är ju ALLTID dåligt. Upplagt för en kanonmatch med andra ord?

Noterbart när jag tittar på Lövens eventuella laguppställning är att en spelare som Jonas Floberg kan inneha en plats i Lövens förstalina och det är möjligt att man har Eriksson/Andersson som 4:e backpar. Väljer man att satsa på 4 raka femmor lär de i så fall inte få mycket tid och det är något jag gärna ser att unge herr Andersson får. han har redan visat att han är topp 4 bland backar och kan Larsson/Rundblad/Erixon få istid norrut borde väl Nisse kunna lira i AS, eller hur? Samtidigt verkar Kari veta vad han gör så den får jag väl svälja tills vidare. Tror hur som helst på en knapp lövenseger och en rejäl rusning till biljettkassorna till lördagens hemmapremiär mot Sundsvall.//Lövenbloggaren

Förmodat lag:
Målvakt: Sehlstedt (Galbraith)
Förstafemman: Korkeavuori, Heino – Wennerberg, Qvist, Floberg
Andrafemman: Svedberg, Johansson – Lindgren, Öberg, Isaksson
Tredjefemman: Matushkin, Stenling – Thörn, Koponen, Zetterström
Fjärdekedjan: Andersson, Eriksson – Lundberg, Ledin, Andersson

Tidigare möten:

2009-02-17 Mora-Björklöven 2-3 (1-1,0-1,1-1)

2008-12-12 Björklöven-Mora 4-2 (1-0,2-2,1-0)

2008-10-22 Mora-Björklöven 2-1 (1-0,1-1,0-0)

Läs chatten med Moras tränare Harlad Lückner här.

Läs artikel om Moras målvkat lars Johansson här.

0 thoughts on “Inför Mora

 • 16 september, 2009 kl. 10:41
  Permalänk

  Ja då får man följa eran blogg här istället då..
  Lycka till och hoppas ni får mer läsare! För eran blogg är verkligen läsvärd, speciellt när ni kommer med lite roliga inlägg som handlar om Hockey i allmänhet! =)

  Svar
 • 16 september, 2009 kl. 11:20
  Permalänk

  Blir sjukt kul att följa eran blogg och den förtjänar verkligen att lyftas fram och få fler läsare. Kört så det ryker!

  Svar
 • 16 september, 2009 kl. 15:24
  Permalänk

  Kul att ni bloggar, men hur fan kan man gå så långt att man hädar lövet? Det är väl varumärkesskyddat och ska inte ändras.

  Svar
 • 16 september, 2009 kl. 16:05
  Permalänk

  häng över axeln på R2 och Kari och ta reda på när stooorskägget kommer. Jag är helt övertygad om att en satsning på en skäggig transatlant återbetalar sig genom ökade intäkter på biljetter.

  Kommer att bli en äcklig match att följa på radio dalarna – om vi skall vara riktigt ärliga har vi inte en susning om vad vi kan förvänta oss av löven i år. Å andra sidan var Moras mål mot VIK i utskåpningen senast ett av världshistoriens snyggaste självmål av Ribban. Så något målsinne verkar det inte finnas i Mora, revangesug istället?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: