Inför Modo

Dags för avslutningsomgång av Hockeyfestivalen 2010 med matcherna Luleå – Skellefteå och Björklöven – Modo. Resultat och tabellen ser ut som följer:

Björklöven-Skellefteå 1-3

Modo-Luleå 0-1

Löven-Luleå 2-0

Skellefteå-Modo 4-3

Luleå – Skellefteå

Björklöven – Modo

1. Skellefteå  2 7-4 6p
2. Björklöven 2 3-3 3p
3. Luleå 2 1-2 3p
4. Modo 2 3-5 0p

Detta visar att Björklöven faktiskt har chansen att ta hem förstapriset på 100.000 kr som är vikt för vinnande klubbens ungdomsverksamhet. "Allt" som krävs är att Löven slår Modo samtidigt som Luleå slår Skellefteå samt att Lövens vinst blir större än Luleås. Detta ska givetvis inte kunna hända, men efter den här veckan vet jag inte vad jag ska tro. Om man knuffade ner Lövens trupp i älven så vete fan om de inte helt sonika skulle vandra upp på kajen och fira med en Loka på en av båtarna?

Modo ställer enligt lagets hemsida upp med följande lag:

Målvakt: Anton Forsberg (Tuonas Tarkki)
Förstafemman: Ole-Kristian Tollefsen, Per Hållberg – Morten Madsen, Robert Rosén, Niko Dimitrakos.
Andrafemman: Hans Jonsson, Eddie Larsson – Anton Hedman, Jacob Blomqvist, Nicklas Danielsson.
Tredjefemman: Daniel Josefsson, Jens Westin – Kristian Forsberg, Per Svartvadet, Magnus Häggström.
Fjärdekedjan: Sondre Olden, Niklas Sundström, Daniel Magnusson.

Man låter alltså juniormålvakten Anton Forsberg göra A-lagsdebut samt att
Mattias Timander(Ledig), Charlie Cook(Nackproblem), Alexander Bonsaksen(Knäproblem), Byron Ritchie(Rehab) och Per-Åge Skröder (Rehab) kommer ej till spel.

Löven lär komma med ungefär samma lag som tidigare, man har ju inte många spelare att tillgå om man säger så. Joni Lindlöf kommer inte till spel, då han fortfarande saknar sin utrustning och mycket skulle man kunna ragga ihop, men utan egna skridskor går det inte att göra sig själv rättvis. Vem som står kan nog anses som lite oklart eller hur ska man egentligen tolka Hellgrens svar till Westman igår kväll? – Daniel Wälitalo står och Jimmy Lundberg vaktar kassen. Torde vara båsdörren istället för kassen,eller?

Vad man bör se upp med är att Modos Ole-Kristian Tollefsen och Anton Hedman enligt uppgift bara pysslade med en enda grej i matchen mot Skellefteå, nämligen att konstant söka bråk, så förvåna er inte om Jonathan Johansson återigen lämnar matchen i förtid. Kanske kan vi hoppas att Jimmy Blixt hinner tillfriskna? Tror inte heller att Anders Grönlund backar för en fight.

Lövenbloggaren säger: – Ska man ge sig på ett tips så kan väl framgångssagan inte fortsätta? Sticker väl ändå ut hakan och säger 3-3 och ett par tusen på läktaren?

The Sandwich säger: – Grympt imponerad av killarnas matcher i veckan, trodde på soppatorsk redan i onsdags men då var det istället tankat med raketbränsle. Trots boost i självförtrende och fantastiska insatser tror jag återigen på energitapp, det måste bara komma en reaktion. Hoppas bara fler sluter upp, grabbarna förtjänar än större publik. 2-5 inför 2 300 åskådare?

Vad tror du som läsare?

0 thoughts on “Inför Modo

 • 20 augusti, 2010 kl. 15:48
  Permalänk

  Det är då en hel del bokade platser, om man tittar på Lövens hemsida så är det mycket röda platser. Jag hoppas på 2900.

  Svar
 • 20 augusti, 2010 kl. 16:04
  Permalänk

  Snälla Löven4Ever, kan ni inte lägga upp Modoröv inför matchen? Det är en skön liten kille som håller på sitt lag. =) Jag tror bränslet är slut och Modo vinner med 8-3. Sen borde det väl vara fullsatt när Peter Forsberg kommer till Umeå.. Genomtidernas bästa hockeyspelare och gör förmodligen sin sista match i Umeå.

  Svar
 • 20 augusti, 2010 kl. 17:35
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2010-08-20 15:48)
  2900? Det låter lovande Jimmy, vi får hoppas på det…

  Svar
 • 20 augusti, 2010 kl. 17:39
  Permalänk

  Svar till Peter Fjällstedt (2010-08-20 16:04)
  Vi bjuder på klippet Peter, tyvärr ser jag ingenstans att Foppa kommer lira. Björn körde en fuling och försökte locka någon extra läsare…

  Hoppas bara Foppa kan lägga av nu, han var en sanlös bra hockeyspelare och trots att han varit i från så mycket som han varit så äger karln, när han väl är på isen. Tyvärr är det mest den där krånglande foten man kommer ihåg nu.. Det är rätt länge sen straffeni Lillehammer..

  Svar
 • 20 augusti, 2010 kl. 20:03
  Permalänk

  He bli stortorsk ikväll. Men vinsten mot Lule satt gött! Hade vi vunnit med Wälitalo tro? Neeee….Löven behöver en bättre keeper. Eller vad tror ni?

  Svar
 • 21 augusti, 2010 kl. 13:25
  Permalänk

  Svar till janne (2010-08-20 20:03)
  Det jag hittills sett av Danne ser lovande ut. Om han sen håller i längden vete tusan, det får framtiden utvisa. Att det nu blev åtta rackare i baken igår var ju inte oväntat. Det hade nog även det gode Jimmy fått bakom sig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: