Inför Modo

Dags för match mot Modo på bortaplan i Ö-vik som också är Björklövens första match i SCA-cupen som fortsätter till veckan med match mot Mora på torsdag och Timrå på lördag, bägge matcherna i Sundsvall.

Bägge lagen kommer till match med bra motstånd i benen och också bra insatser. Modo hade en 2-0 ledning mot Skellefteå men föll till slut på straffar (3-4)och Björklövens nollades förvisso av Luleå (0-3) men visade upp en stabilitet i spelet som vi inte såg ifjol. Bäddat för en jämn och hård batalj med andra ord. Modos Johan Eriksson sa följande till Norran efter mötet med Skellefteå.

– Vi är ett ungt och hungrigt lag och det är en revanschlust som genomsyrar föreningen, vilket känns bra. Det känns som att jag kommit rätt. Nu är försäsong alltid försäsong men laget blir bättre och vi gör en stabil insats.

– Vi vill ha samma intensitet och kampvilja som vi haft i de två senaste matcherna mot SHL-motstånd. Vi vill att alla spelare ska fortsätta på den inslagna vägen där vi ska pressa och styra rätt i spelet utan puck så att motståndarna gör som vi vill att de ska göra, avslutar Pär Styf till MODO Channel.

Noterbart är att 19-årige Isak Wallin vaktade Modokassen och stod för en riktigt kanoninsats. Man kan anta att Erik Hanses står ikväll?

Tyvärr blev det enligt Enligt Piteå-Tidningen stökigt på läktaren när ett par av Skellefteås tillresta supportrar begav sig över till Modos klack för att stjäla en flagga. Alltid tråkigt när sånt händer.

När det gäller Björklöven sa Jesper Jäger följande till Björklövens hemsida angående Luleåmatchen. -Vi spelade ett ganska strukturerat försvarsspel hela matchen och det var viktigt i matchen mot Luleå. Jäger aviserar samma lag som mot Luleå även om det tidigare sagts att Mikko Pukka, som tränar för fullt, skulle kunna vara aktuell för dagens match. Återstår att se hur det blir med den biten. Samtidigt ingen brådska att stressa fram spel från hans sida. Säsongen är lång, även om vi förstås vill se vår nye kelgris på isen.

Tobias Hage säger till hemsidan att förbättringen han vill se jämfört mot senast är att laget nu gör några mål, att man slipar på detaljer och göra allt bättre än senast. Sen gillar han sin omgivning med Niklas Johansson och Dd Lindqvist. -Tycker vi har speed och hittar varandra bra. Jag gillar min omgivning och hoppas att vi får fortsätta, avslutar han,

Matchen sänds via MODO Channel Premium och den sändningen hittar du HÄR.

Era tankar inför matchen? Hur tror ni det går? Vilka är dagens nycklar till seger? Vilka åker ned? Skriv allt ni vill inför matchen så skapar vi lite tagg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: