Inför Löven vs Västervik

Med fyra raka förluster i bagaget finns bara en sak som gäller när nykomlingen och ligatrean Västerviks IK kommer på besök till Umeå och T3 Center i kväll.

ifb_vik

Hur vår inledning på säsongen kan summeras till känner vi alla till…

IK Oskarshamn – Björklöven 3-2, Björklöven – Tingsryd AIF 4-5, AIK – Björklöven 5-1 och då senast Björklöven – SSK 5-6…

..medan Västerviks IK inlett på följande sätt:

AIK – Västerviks IK 3-1, Västerviks IK – Almtuna IS 3-0, Södertälje – Västervik IK 1-3 och senast Västerviks IK – Mora IK 7-5 .

Vi har inga inbördes möten sedan tidigare då ju Västerviks IK som bekant spelade i HockeyEttan i fjol. Laget spelade för övrigt i div 2 så sent som 2011/2012.

Special teams?

Västervik har så här långt satt tre kassar på 13 försök i powerplay, vilket ger en procentuell siffra på 23,08%, vilket vidare är 6:e bäst i ligan så här långt. Man har också ett bättre boxplay än oss där man så här långt noterats för 66,67% vilket är elfte bäst eller tredje sämst i ligan. Vi lyckades iaf spräcka PP-nollan senast men har trots det bara 17,65 % på våra noterade 17 powerplayförsök. Vårt boxplay är heller ingen munter syn för närvarande. 50% vilket är sämst i ligan kan vi summera till nu då vi noterades för rekordlåga 20% i fredags hemma mot SSK.

Interna poängligor:

Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 4 p (2+2)
 2. #24 Tobias Hage, 3 p (3+0)
 3. #7 David Lindquist, 3 p 2+1)
 4. #4 Jonas Emmerdahl, 3 p (1+2)
 5. #26 Isak Stenlund-Ädelgran, 3 p (1+2)

Västerviks IK

 1. #44 Liss, 5 p (3+2)
 2. #72 Meyer, 4 p (0+4)
 3. #39 Gustafsson, 3 p (3+0)
 4. #28 Karterud, 3 p (2+1)
 5. #29 Stenlund, 3 p (1+2)

Aktuellt från de olika lagen..?

Med tanke på alla skador vi drabbats av kastas alltså såväl Linus Boström som Andreas Vikström in i kvällens laguppställning.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Special teams måste komma igång
 • Minimera de individuella misstagen
 • Seger till varje pris

Troligt lag känns inte ens lönt att spekulera kring. (Vi återkommer som vanligt under dagen med det exakta laget i stället)

Matchen sänds förövrigt på Cmore och då på webben.

* * *

För att kunna köpa biljett till kvällens match mot Västerviks IK, klicka HÄR, för att kunna se matchen mot via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341* * *

Och för att inte missa den här matchen eller något annat i ligan så köper du ju så klart säsongskort till matcherna i T3 Center och det gör du genom att klicka på bilden nedan.

Säsongskort 16_17 2

One thought on “Inför Löven vs Västervik

 • 28 september, 2016 kl. 10:35
  Permalänk

  Oerhört intressant match. Förlorar vi den har vi inte bara förlorat 5 matcher i rad. Vi har också förlorat de två enklaste matcherna i serien nämligen hemmamöten mot nykomlingar. Så förlust ikväll borde faktiskt innebära att tränarna har misslyckats och därmed måste beslut fattas. Ge dem fler chanser eller söka nytt?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: